7 do’s & don’ts for krøller!

7 do’s & don’ts for krøller!

Krølltopper, jeg går rett på sak!

dreamstime_s_30248498-e1414164916404

1. Gre håret? 

DON’T: Ikke gre håret imens det er tørt!!
Håret ditt tåler ikke å bli gredd når det er tørt. Det brekker, knekker og blir slitt. Isteden for å gre ut flokene, blir flokene revet fra hverandre og håret ditt blir fort preget av det. Hår som er brukket og slitt, vil ikke vokse (ikke noe særlig ihvertfall).

DO: Bruk en god balsam eller leave-in når du skal gre deg!
Håret ditt trenger gli slik at flokene løsner enklere, da unngår du at håret brekker og blir slitt. Bruk fingrene til å gre deg og løs forsiktig og skånsomt opp floker med fingrene. Evt kan du bruke stor kam.
Selv, bruker jeg børste innimellom, men aldri på tørt hår!

shampo

2. Hårvask

DON’T: Ikke vask håret for mye!
Sjampo med sulfat stripper håret og hodebunnen for naturlige oljer og etterlater håret det nakent, vanskelig å håndtere og frizzy.

DO: Bruk co-wash/balsam vask!
Vask håret med en balsam eller et produkt som er en co-wash. Dette vil gjøre håret ditt rent, men fortsatt holde det hydrert. En sjampo uten sulfater kan være et alternativ hvis du må vaske håret ofte, men ikke overdriv. Hvor ofte du må vaske håret kommer an på hårtype, hårets tilstand og hva slags produkter du bruker. Husk at håret orker mer vask på sommern enn på vinteren.

StayonSatinSleepCaps_300h2914525f-d907-4519-866c-9b8e029a478b_1.ac629cf8abac797872bbc442699fe522
3. Natt-rutiner

DON’T: Ikke sov på bommulsputa! Den skaper friksjon som skaper floker, den suger til seg fuktigheten fra håret ditt og kan føre til at håret brekker.

DO: Bruk et sateng-putetrekk, sateng hodeskjerf eller en nattlue i sateng!
Dette sørger for at produktene og fuktigheten blir i håret og sørger for at du unngår at håret brekker og blir tørt om natta. Du får kjøpt nattluer på Amazon eller den lokale afro-sjappa for en slikk og ingenting. Mhm!

90099441-7fce-42da-9434-571cb073f137-9a7d7d41-828f-4bf6-8cd3-2f020bdbeb3e4. Føning 

DON’T: Ikke føn håret med hårføner!
Håret vårt er veldig sensitivt, mer sensitivt enn stritt hår og varme er ikke bra for våre krøller. Det kan føre til at krøllen ikke ikke popper som vi ønsker og i hverstefall, skade håret, – Og ikke glem frizzen og flokene den tar med seg.

DO: La håret lufttørke!
Ja, det tar fryktelig lang tid, men det er verdt det. Evt. kan du bruke en “diffuser” som som fordeler varmen og luften over et større område, isteden for bare enn bare ett, slik som føneren gjør. Har du lav-varme innstilling på hårføneren din er dette også et pluss hvis du skal diffuse.

Les mer om hvordan du tar vare på krøllene dine, her!

Deep-Large-Tub-853x1024shea deep
5. Hårkurer 

DON’T: Ikke hopp over kuring/dyptgående balsam!
Håret vårt er tørt av natur og vi trenger å tilføre fuktighet og noen ganger proteiner for at det skal vokse og gro.

DO: Ha et fast og enkelt hårprogram!
Finn en god hårkur som passer for håret ditt og sett av tid til å pleie det. Ha faste tider for når du skal vaske og kure håret slik at håret ditt alltid har det det trenger. Det trenger ikke være tidskrevende eller komplisert, det må være noe du enkelt kan gjøre i en hektisk hverdag. Har du ingen hårkur kan du alltids lade en egen, tips her!

coco_new

6. Produkter 

DON’T: Ikke la håret være strippet etter vask!
Sørg for at du gir håret tilbake fuktigheten etter at du har vasket det. Som nevnt, blir håret tørt etter vask og kan lette brekke hvis vi håndterer det uten noen form for gli.

DO: Finn gode produkter!
Finn deg en god leave-in, krem og gi toppen det den trenger. Håret ditt blir enklere å håndtere, får tilført fuktighet og det holder form og definisjon lenger. Håret ditt kommer til å elske deg! Finn noe som holder på proteinene, tilfører fuktighet og forsegler den. Bruk gjerne naturlige produkter som ikke inneholder sulfater, parabener ect.
Her er mine favoritter.

Les også 5 julegaver du vil se under treet i år!

hairdressing-scissors-transparent-background

7. Hårklipp

DON’T: Ikke spar på gamle tupper for å beholde lengde!
Dere vet hva jeg mener! Vi kan får splittede tupper som kan splitte håret hele veien opp som kan resultere i at vi må klippe mye mer enn det vi hadde planlagt.

DO: Klipp deg regelmessig!
Klippet hår ser freshere ut og har større mulighet for å gro og bli sunt. Jeg klipper meg ordentlig 2 ganger i året og klipper tuppene selv hvis ser at de er slitte eller splittet, mellom slagene.

Les også 8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com