Co-wash/Balsamvask 101

Co-wash/Balsamvask 101

Vi har nevnt co-wash eller balsamvask som det blir på norsk, noen ganger og tenkte det var på tide å fortelle litt om hva det er. Enjoy!


Hva er Balsamvask?

Balsamvask eller Co-wash (conditioner-wash) er en metode å vaske håret på, hvor du bruker balsam i stedet for sjampo. Mange balsamer inneholder cetrimonium, Stearalkonium klorid eller behentrimonium klorid som er vaskeaktive stoffer, men de er ikke sulfater. Jeg bruker Cantu sin hydrating cream conditioner som inneholder Stearalkonium klorid og er strååålende fornøyd med den!

Les mer om sulfater, her!

Hvorfor er det bra for krøllsa?

Veeel, krøller er naturlig tørre. Spesielt når vi kommer opp i 3B-4C. Når vi bruker sjampo som inneholder sulfater og parebener stripper de håret vårt for naturlige oljer og blir det tørt. Tør + tør = Crispy dry!! NEI TAKK!

Tørt hår kan føre til splittede tupper og håret blir lettere skadet siden det ikke er beskyttet og fleksibelt som det vanligvis er, når det er godt hydrert. Det å bruke en mildere form for vask som f.eks ved bruk av balsam, gjør at håret holder seg hydrert. Balsamen kan rense ut gamle produkter (naturlige) og sørge for at håret ditt blir lettere å håndtere og gre.

Jeg bruker balsamvask 1-2 ganger i uka, alt etter behov.

Les mer om balsamvask og curly girl-metoden, her!

Hva må du tenke på?

1. Silikon!

Hvis du bruker produkter med silikon vil en balsam vask, være til ingen nytte. Mange silikoner er ikke vannbaserte og derfor må det en tøffere rens til for å få ut produktene, eks en sulfatsjampo. Denne er laget for å bryte ned silikon og kommer godt under hårskaftet. Se etter «cone» (siliCONE) på produktene dine for å se om de inneholder silikon eller ikke.

NB! Hvis du bruker balsamvask på produkter som inneholder silikon og påfører nye produkter etter vask, kan dette føre til produktlag (build-up) som blir liggende i hodebunnen og i håret. Dette kan være vannskelig å få bort så por favor! Don’t do it! Been there, done that!

2. Hvor ofte?

Som nevnt over så bruker jeg balsam vask 1-2 ganger i uka. Dette funker for meg og jeg bruker produkter som tørker relativt fort i hverdagen. Du kan vaske håret så mye du vil med balsamvask, men ikke overdriv a… La håret tørke! Les mer, her!

3. Balsamvask er ikke for alle!

Har du fett hår? Bruk sjampo! Har du problemer med sår/oljete hodebunnen eller andre plager så vær forsiktig med balsamvask. Kan jo være det er meningen at du strippe hodebunnen og håret skikkelig?

Jeg anbefaler sjampo innimellom. Serr! Noen ganger må hodebunn og hår renses skikkelig. Jeg føler at jeg drøyer ’n ganske langt og vasker håret med sjampo en gang i måneden, noen ganger mer hvis hodebunnen klør eller jeg kjenner behov for det. Sjampo er laget for å løfte skjellaget og få ut møkk, noen ganger er det det vi trenger.

Hvordan gjør du det?

  • Klissvått hår i dusjen!
  • Masse balsam, dette er ikke tiden for å være gnukk, okey?
  • Masser godt inn i hodebunnen (da løsner lorten), det er friksjonen mot hodebunnen som gjør store deler av jobben
  • Fordel gjennom hele håret, la virke i noen minutter, for eksempel imens du vasker tærne dine!
  • Skyll ut.
  • Gjenta om du vil, det gjør jeg da føler jeg at håret blir fresht, hydrert og jeg får gredd det.

Sånn, det var min 101 om Balsamvask. Har du prøvd? Renser du håret på andre måter?

Les også 8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com

Oppdag mer fra

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese