Test din porøsitet!

Test din porøsitet!

Hola Krølls 😊

Hva er hårporøsitet?

Hårporøsitet forteller deg om skjellene på hårstrået ditt ligger kompakt nedover, slik at fuktighet har vansker med å komme inn og ut. Eller om de står åpne, slik at fuktighet kommer inn, men like lett ut. Det er utfordringer med begge deler og kunnskap til å håndtere disse utfordringene er nøkkelen.

Hvorfor skal du bry deg om porøsitet,da?

Joooohooo, fordi hårporøsitet forteller deg hvilken evne håret ditt har til å ta opp og holde på fuktighet. Og det er det vi vil, er det ikke? Med et hår som absorberer fuktighet og holder på den, sørger vi for at håret vårt holder seg sunt og gir det mulighet til å skinne og vokse. Såååå, hvis du vil vite hvilke produkter og behandlinger som funker på håret ditt så må du sjekke ut porøsiteten 😊

Tre typer porøsitet

Lav, medium og høy.

Som dere sikkert skjønner er medium det vil vil ha! Denne typen krever ikke like mye jobbe som de to andre. Skjelllagene er løse nok til at fuktighet kommer inn, men også stramme nok til holde igjen på noe av det. Dette er en god blanding av høy og lav porøsitet. Vanligvis er håret skinnende, spesielt om håret har en mørk farge og det er lett å jobbe med og tar inn produkter på en god måte.

Jeg velger å fokusere på de to typene som kan være utfordrende, nemlig lav og høy porøsitet✌🏾

 

hml

Lav hårporøsitet

Har du lav hårporøsitet hater håret ditt fuktighet og frastøter det som om det skulle vært gift. Skjellene på hårstrået ditt ligger tettitett og vil ikke slippe noe inn eller ut. Denne typen er vanskelig å jobbe da den ikke vil slippe inn fuktighet heller ikke fra produkter som påføres. MEN får du fuktigheten under skjellene, sitter den. Denne hårtypen slipper ikke noe ut når  det først har komet inn, noe som er utrolig digg siden fuktigheten varer lenger.

 • Føler du at produktene blir liggende «oppå håret» og at de ikke absorberes?
 • Problemer å farge håret?
 • Tar lang tid å få håret gjennomvått?
 • Lang tørketid?

Da kan det tyde på at du har lav hårporøsitet, men sjekk ut høy porøsitet før du bestemmer deg!!

Tips:

 • Bruk varme for å åpne skjellene på hårstrået. Varmen gjør at skjellene reiser seg og slipper inn fuktighet. Varme og damp/steam er helt nydelig her, men har du ikke tilgang på dette så ha varmt vann i håret før du påfører produkter. Du kan også varme opp produktene dine litt i vannbad.
 • Lette produkter som leave-in’s og  lette oljer som ikke tynger ned håret. Og som enkelt kan vaskes ut.
 • Rens/vask. Siden håret holder på det det får innunder skjellene, slipper de ikke ut gamle produkter lett heller… En god sjampo eller eplesider-edikk er et must her. Denne hårtypen får lett produktlag som er vanskelig å få bort når det først har hopa seg opp.

Høy hårporøsitet

Høy porøsitet kan du ha av to grunner! En: Det er slik naturlig. To: Det har blitt slik av forskjellige typer røff behandling som f.eks bleking eller varmebehandling. Skjellagene er løse, noen ganger hullete og slipper inn alt av fuktighet. Utfordringen her er at fuktigheten slipper like lett ut igjen… Altså, håret er konstant tørt. Det er også disse åpne/løse skjellene som gjør at håret blir frizzy.

 • Får du lett floker?
 • Alltid frizzy?
 • Håret tørker på 2 sek?

Kan være høy hårporøsitet!

Tips:

 • Produkter i klissvått hår. Sjansen for å låse inne mer fuktighet er større.
 • Tykkere produkter som kremer som sitter godt med f.eks Alovera eller arganoilje Gjerne flere lag!!
 • Rens ut balsam og kurer med kaldt vann. Dette hjelper til med å lukke hårskjellene som sørger for at de dyrebare produktene dine blir der inne.

Ta tester!

Men Krølltopp, sier du! Jeg kjenner meg igjen i aaalt. Ja, det kan hende… Du kan ha lav porøsitet og slite med frizz eller høy porøsitet men skinnende hår.

For å være sikker kan du ta en noen tester. Vi kjenner til tre 🤙🏾.

Flytetesten

 • Ta et RENT hårstrå
 • Slipp hårstrået i et glass lunkent vann
 • La det ligge i to minutter og ta en titt

test

 • Flyter håret på toppen, tyder det på at hårstråets-skjellag er tett og ikke ta inn vann ergo, lav porøsitet.
 • Ligger det å flyter i midten av glasset, eller synker saaaaakte nedover, tyder dette på normalt inntak av vann og kategoriseres som medium.
 • Har håret sunket til bunnen, betyr dette at skjellagene er åpne, tar inn all fuktigheten og blir tungt. Høy porøsitet!

Glidetesten

 • Ta en RENT hårstrå
 • Hold det ut og dra to fingere oppover og nedover hårstrået slik –> 👌🏾
 • Glir fingrene over hårstrået uten tegn til ujevnheter når du drar oppover, mot roten, tyder dette på at skjellagene er tettpakka nedover og du har lav porøsitet.
 • Kjenner du motstand, humper eller noe ruglete tyder dette på at skjellagene er åpne og du har høy porøsitet.

Spraytesten

den92misb

 

 • Ta frem en sprayflaske med vann
 • Spray på RENT tørt hår
 • Preller vannet av, snakker vi lav porøsitet

Så hva gjør du nå? Jo, du forsker videre og finner de produktene og metodene som funker for deg. 

Har du tatt testen? Hvilken porøsitet er du? Let me know!

Les også Krøllekart – Hvilken krøll er din?

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com