8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Vi krølltopper sliter med å få lengde i håret, det er gammalt nytt. Jeg hadde faktisk en 7 års periode hvor jeg ikke så noe vekst! Utrolig frustrerende! Det var først da jeg virkelig begynte å passe på håret mitt, at jeg så veksten og forsto hva jeg hadde gjort feil.

Her er åtte grunner til at krøllene dine ikke vokser og hva du kan gjøre for booste veksten!

Krymping/shrinking

Håret ditt vokser, alt hår vokser, men vårt hår vokser rundt og rundt og genetisk vokser vårt saktere, enn de som ikke har krøller. Noen hårtyper har også hele 75% krymping. Det vil si at vi bare kan se 25% av lengden på håret ditt!! 😮Sykt, jeg vet! Ved å bruke style-out frisyrer som twist-out og braid-out får du strukket håret og det vil se lengre ut. Det er sunt å holde håret strukket ettersom det ikke floker seg like lett og det å ha lette twists og fletter beskytter håret fra de daglige farene. 🤗🤗

For mye manipulasjon

Fletter og twists kan også, slite på håret, spesielt hvis de inneholder løshår. Disse hårstilene er tunge å bære og håret vårt manipuleres til å ta en form det ikke har. Siden håret vårt er den skjøreste typen og må behandles med omsorg og respekt blir håret skadet, revet ut og tynnet ut, av disse hårstilene som er stramme, tunge og sitter over lang tid. Lag noen lette twists eller fletter med eget hår som du tar ut og pleier en-to ganger uka.

Utstyr!

image_dd110abe-598f-413b-9044-dc377e18e8b1_1000x
Her snakker vi om kammer, hårbørster, strikker etc. som ikke er laget for oss. Strikker og børster som river i håret kan også ødelegge veksten din ved å skade tuppene dine så de splittes og gir annen slitasje som ødelegger hårskjellene dine. Splittede tupper kan faktisk splitte hele veien opp og dette kan også sette en stopper for veksten. Ta en titt på det du har på badet og sjekk hva du bruker i dag. Er det på tide å kjøpe en stor kam og sateng/silkestrikker og kaste hårbørsten? Gjør det.🤗 Husk at du også kan bruke fingrene til å gre håret. Dette er skånsom måte å gre håret på uten å rive av halve skallen!

Varmebehandling!

Dette inkluderer hårføning, rettetang og krølltang! Varme bryter ned og endrer proteinet i hårstrået og derfor bidrar dette til skadet hår over tid. Det vil brekke, knekke og hemme vekst. Hvis du absolutt MÅ bruke varme, så bruke noe varmebeskyttende før du bruker direkte varme på håret. Skal du føne, så bruke defuser og lav varme.

Les også Curly girl-metoden her lærer du mer om hva du burde og ikke burde gjøre med krøllene dine!😘

Kosthold!

Spis sunt og tren, det vil gjenspeile håret ditt. Det å få i seg nok vann, proteiner, vitaminer, mineraler og sunt fett er nødvendig for alle kroppens funksjoner ink hårvekst. Det er mulig å få en del kosttiskudd for å pushe hårveksten som f.eks biotin. Jeg vet at dette fungerer for mange, men det funket ikke for meg (fikk masse kviser). Her funket det å legge om kostholdet og drikke mer vatten!

Hårklipp!

hairdressing-scissors-transparent-background

Har du tørre, slitte, splittede tupper? Klipp deg! Jeg vet at det er kjipt når man vil ha lengre hår, det føles som å ta to skritt tilbake, men noen ganger er det det som må til, for å kunne ta tre skritt frem. Ødelagte tupper kan ødelegge håret hele veien opp om du ikke håndterer det, så tenk nøye gjennom denne.

Mangel på fuktighet

krem
Håret vårt er tørt!! Få fuktighetsgivende produkter inn i hårrutinen din. Balsamvask håret, så du ikke stripper håret for naturlige oljer. Bruk dyptgående balsam og hårkurer.

Utålmodighet!

Ved å ha et sunt hårprogram, god helse samt ta en stuss når det trengs kan krøllsa dine vokse inntil 7 cm i halvåret(3B-4C)! Tenk på det og ta deg tiden. Husk at krøller er superkule selv om de er korte, så du har ikke dårlig tid.👊🏽

Har du gjort disse feilene? Har du andre tips? Let us know👇🏽

Les også 7 do’s & don’ts for krøller!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Svensk krølle-stylist lanserer egen «clean and safe» produktserie!
Ingrid Alexandra is a Swedish entrepreneur who recently launched a the hair series For Textured Hair
3 verktøy for å sjekke ingredienser
3 enkle måter å sjekke ut hva og hvilke ingredienser produktene dine inneholder!
Badehetter for krøller, fletter og langt hår!
Dere har sprut og vi svarer. Her er noen badehetter for krøller, fletter og langt hår. Enjoy!
Knockout Noire: Jeg savnet svarte kvinner og større kropper innen burlesque!
Denne gangen snakker vi med den første svarte burlesque artisten i Skandinavia!
Håndbok til krøller
I et hav av informasjon om krøller, er det fort gjort å føle at man drukner. Derfor har vi samlet noen grunnleggende krølletips for å hjelpe deg på din krøllereise

Create a website or blog at WordPress.com