Derfor kan vi ikke leve uten Castorolje!!

Hei krølltopper!

Ja, vi har hørt om castorolje og at den skal være så fantastisk for oss krølls, men hvorfor? Hva er det med denne mirakeloljen som alle bare elsker? Jo, det skal jeg fortelle deg 😊

Hva er castorolje?Castorbønne

Castorolje er en olje som kommer fra castorbønnen og blir kalt lakserolje på god gammal norsk (avføringsmiddel, no joke!). Castorolje er kjent for sine helbredende egenskaper. Det sies at castorolje har anti-inflammatoriske egenskaper som booster hårvekst ved å sette i gang blodsirkulasjonen i hodebunnen, som bidrar til en sunnere hodebunn og bedre hårvekst. Det er ikke bevist at Castorolje gjør håret tykkere og booster hårvekst, men det er bevist at de fettsyrene i oljen setter i gang blodsirkulasjonen som fremmer hodebunnen, som igjen bidrar til økt hårvekst.

Hvilken castorolje skal du velge?Jamaican-Black-Castor-Oil

Castorolje produseres på forskjellige måter. Den mest kjente metoden for oss krølltopper er så klart den som stammer fra Jamaica. Her knuser de bønnene, rister dem og trekker ut oljen ved hjelp av varme. Det er derfor vi ser den mørke fargen på Jamaican Black Castor oil, det er spor fra asken og de brente bønnene. Denne prosessen gjør oljen mer alkalisk, imens kaldpressende og filtrerte oljer inneholder mer syre. Hva som funker best vet jeg ikke, men jeg sverger trofast til Jamaican Black Castor oil fra Sunny Isle, som har fungert helt rått for meg!

Hvorfor er den bra for krøllen din?

Det er ganske åpenbart nå eller hva? Håret vårt er kronisk tørt. Det brekker lett, tupper splittes bare vi ser på dem og krøllene vokser tregt. Det å ha et NATURLIG produkt, som kan bidra til bedre hårhelse, vekst, tilføre fuktighet og reparere skadet hår, er et rent mirakel for oss krølltopper!

Les mer om naturlige produkter, her!

Hvordan bruker du Castorolje?

Det finnes flere måter å bruke oljen på. Du kan påføre den rett på hodebunnen og massere den godt inn. Castoroljen er en veldig tykk olje så jeg anbefaler å blande den ut med en lettere olje som kokkosolje, arganolje eller jojobaolje og fordele den i hele håret og massere hodebunnen før hårvask/balsamvask. Oljen sammen med en lettere olje kan også varmes opp i vannbad og påføres som en hot-oil-kur, dette er spesielt bra for dere med lav porøsitet, da varmen åpner hårskjellene og slipper oljen inn.

Personlig har jeg hatt utrolig gode resultater ved bruk av castorolje. Hodebunnen min er sunn, håret mitt vokser og jeg har mye mindre slitasje og skade, selv jeg har langt hår. Jeg har brukt castorolje i 3 år nå, og jeg elsker det. Jeg har den også i en gammel maskarabeholder og påfører castor-kokosblandingen på vipper og bryn hver kveld før jeg legger meg. Har sett at typen bruker den på skjegget innimellom også 🎅🏾. Så dere som er ute etter å gro skjegg, kan digge denne like mye🤗

Jeg vil absolutt anbefale deg å teste det. På meg tok det 6 måneder før jeg så noen endring, så vær tålmodig. Spør om dere lurer på noe!

La meg få vite om det funker for deg.👇🏾