6 tips! Slik passer du på krøllene dine i høstværet!

6 tips! Slik passer du på krøllene dine i høstværet!

Det er vanskelig å vite hva man skal gjøre for å holde håret sunt og friskt hele året, så her deler jeg mine tips for høsten!

Nok fuktighet

kremPå høsten faller temperaturen og fuktigheten i luften stiger. Kombinasjonen av disse to faktorene fører til frizz for oss krølltopper som igjen kan føre til floker og skadet hår.

Løsning: Bruk mye vann når du behandler håret, leave-ins med mye fuktighet og gode kurer.

Mindre varmebehandling

Når temperaturen faller blir håret vårt som regel tørrere og da hjelper det ikke å kline til med rettetanga på toppen av det.

Løsning: Føn deler av håret i stedet for alt, f.eks røttene som tørker tregest, om du mååå bruke føner, men la resten lufttørke. Se heller etter enkle og fine frisyrer som du kan rocke naturlig uten å bruke rettetanga💃🏾.

Følg med på tørr hodebunn

Dette er også noe vi krølltopper, og andre topper for den saks skyld, opplever når det blir kaldere ute. Dette kan føre til flass, kløe og irritert hodebunn🙄.

Løsning: Gi deg selv en hodebunnsmassasje én til to ganger i uka gjerne med et hodebunnsserum.

 Deep condition/dyptvirkende balsam

shea deep

Vi krølltopper kan kose oss med deilige kremer, kurer og stylere hele håret, men på høsten og vinteren må vi steppe opp gamet. Siden kulden og fuktigheten tørker ut krøllene våre trenger vi oftere påfyll av fuktighet.

Løsning: Vi krølltopper kan kose oss med deilige kremer, kurer og stylere på høsten. Når det kommer til dyptvirkende balsam trenger vi påfyll ofte så ta deg tid til å gi deg selv en god hårkur. Denne gir deg fuktighet som går dypt under hårskjellene som varer. Min favoritt er Shea moisture sin jamaican black castor oil strengthen grow & restore treatment masque❤️.

Bruk beskyttende hårstiler

denerio-watkins-767112-unsplash

Det er ikke bare produkter som sikrer hårvekst og fuktighet om høsten: det kan også beskyttende hårstiler. Beskyttende hårstiler er hårstiler som er designet for beskytte håret ditt fra kulde, fuktighet, vind og andre faktorer vi utsettes for daglig.

Løsning: Buns, fletter, twist-out’s er gull om høsten. De får håret ut av veien og holder det beskyttet for kulde og fuktighet. Hatter, luer og headwraps er også fine nå som kulda setter inn.

Nei, til vått hår og kulde!

transparent-snowflake-2Er det bare jeg som har sett rim på gresset om morgenen? Tru’kke det… Vått hår og kaldt vær er en baaad og skadelig kombo, spesielt for oss med krøller.

Fact! Når vann stivner ved frysepunktet ekspanderer det med nesten 10%. Dette skjer også med vannet du har i håret. Get it? Dette fører til at hårstrået ditt «sveller» opp og hårskjellene dine reiser seg og her er vi mest sårbare, krølls! Håret vårt kan brekke og det midt på strået, om du ikke er forsiktig. Dette er skader du ikke vil ha.

Løsning: Vask håret om kvelden eller en dag du ikke skal ut og tørk det med et mikrofiberhåndkle. Hårføner med diffuser. .

Nyttig? Har du noen tips? Let everyone know👇🏾!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com