Sulfater!

Sulfater!

Hei Krølls!

Det å være naturlig krøllete har, som dere vet noen utfordringer. Vi skal helst unngå å bruke produkter med sulfater, parabener, silikoner og bla, bla, bla. Men er det bare jeg som føler at det som står baksiden av sjampoflaska er gresk? Hvordan vet du med sikkerhet at det du putter i håret ditt egentlig ikke skader det?🤔

Jeg lo som en unge da jeg lærte at sulfater er stoffer man har i sjampo og såper, men allikevel bruker ofte produsentene “No sulfats, No parabens, No alcohol, No mineral oil” på balsam flaska… LOL!

Det sier bare litt om hvor viktig det er at VI, vet hva vi driver med, krølls!

Hva er sulfater?

Sulfater er vaskeaktive stoffer som i kontakt med vann, får egenskaper til å rengjøre hud, hår og tekstiler etc. Det finnes flere typer sulfater, noen mildere og sterkere enn andre. Sulfater er av de mest brutale ingrediensene for krøller og de finnes i de fleste sjampoer på markedet. Mhmm.

Sulfatene i for eksempel sjampo, er laget for å løfte hårskjellene og rense dypt under dem. Det kan være fint det assa, hvis du bruker mye produkter som inneholder silikoner eller mineraloljer, men gjør du ikke det, så kan du holde deg unna. Vi krølltopper har naturlig tørt hår og kriger en laaang krig for fuktighet og lange friske lokker. 💪🏾

Hvilke sulfater finnes i hårproduktene dine?

Listen under inneholder typiske navn på sulfater som står på baksiden av produktlista på en sjampoflaske. Disse tørker ut håret ditt ved å strippe det for naturlige oljer. Dette er ofte de ingrediensene som gjør at håret blir crispy, hvis du skjønner hva jeg mener? 😂Du burde prøve å unngå disse så langt det lar seg gjøre.

 • Alkylbenzene Sulfonate
 • Ammonium Laureth or Lauryl Sulfate
 • Ammonium or Sodium Xylenesulfonate
 • Dioctyl Sodium Sulfosuccinate
 • Ethyl PEG-15 Cocamine Sulfate
 • Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
 • Sodium Cocoyl Sarcosinate
 • Sodium Laureth, Myreth, or Lauryl Sulfate
 • Sodium Lauryl Sulfoacetate
 • TEA-Dodecylbenzenesulfonate

Det finnes mildere/bedre sulfater

Det finnes mildere sulfater i flere hårprodukter også, disse tørker ikke ut håret ditt like mye som de over, så mååå du bruke sulfatsjampo så se etter disse.

 • Cocamidopropyl Betaine
 • Coco Betaine
 • Cocoamphoacetate
 • Cocoamphodipropionate
 • Disodium Cocoamphodiacetate or Cocoamphodipropionate
 • Lauroamphoacetate
 • Sodium Cocoyl Isethionate

Husk at det finnes en bedre måte å vaske håret på, nemlig balsamvask!

Ta en screenshot eller whatever, så har du lista når du skal på shopping ❤️

Ciao!

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com