Sulfater!

Sulfater!

Hei Krølls!

Det å være naturlig krøllete har, som dere vet noen utfordringer. Vi skal helst unngå å bruke produkter med sulfater, parabener, silikoner og bla, bla, bla. Men er det bare jeg som føler at det som står baksiden av sjampoflaska er gresk? Hvordan vet du med sikkerhet at det du putter i håret ditt egentlig ikke skader det?🤔

Jeg lo som en unge da jeg lærte at sulfater er stoffer man har i sjampo og såper, men allikevel bruker ofte produsentene “No sulfats, No parabens, No alcohol, No mineral oil” på balsam flaska… LOL!

Det sier bare litt om hvor viktig det er at VI, vet hva vi driver med, krølls!

Hva er sulfater?

Sulfater er vaskeaktive stoffer som i kontakt med vann, får egenskaper til å rengjøre hud, hår og tekstiler etc. Det finnes flere typer sulfater, noen mildere og sterkere enn andre. Sulfater er av de mest brutale ingrediensene for krøller og de finnes i de fleste sjampoer på markedet. Mhmm.

Sulfatene i for eksempel sjampo, er laget for å løfte hårskjellene og rense dypt under dem. Det kan være fint det assa, hvis du bruker mye produkter som inneholder silikoner eller mineraloljer, men gjør du ikke det, så kan du holde deg unna. Vi krølltopper har naturlig tørt hår og kriger en laaang krig for fuktighet og lange friske lokker. 💪🏾

Hvilke sulfater finnes i hårproduktene dine?

Listen under inneholder typiske navn på sulfater som står på baksiden av produktlista på en sjampoflaske. Disse tørker ut håret ditt ved å strippe det for naturlige oljer. Dette er ofte de ingrediensene som gjør at håret blir crispy, hvis du skjønner hva jeg mener? 😂Du burde prøve å unngå disse så langt det lar seg gjøre.

 • Alkylbenzene Sulfonate
 • Ammonium Laureth or Lauryl Sulfate
 • Ammonium or Sodium Xylenesulfonate
 • Dioctyl Sodium Sulfosuccinate
 • Ethyl PEG-15 Cocamine Sulfate
 • Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
 • Sodium Cocoyl Sarcosinate
 • Sodium Laureth, Myreth, or Lauryl Sulfate
 • Sodium Lauryl Sulfoacetate
 • TEA-Dodecylbenzenesulfonate

Det finnes mildere/bedre sulfater

Det finnes mildere sulfater i flere hårprodukter også, disse tørker ikke ut håret ditt like mye som de over, så mååå du bruke sulfatsjampo så se etter disse.

 • Cocamidopropyl Betaine
 • Coco Betaine
 • Cocoamphoacetate
 • Cocoamphodipropionate
 • Disodium Cocoamphodiacetate or Cocoamphodipropionate
 • Lauroamphoacetate
 • Sodium Cocoyl Isethionate

Husk at det finnes en bedre måte å vaske håret på, nemlig balsamvask!

Ta en screenshot eller whatever, så har du lista når du skal på shopping ❤️

Ciao!

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com