9 Do’s & Dont’s for trening!

9 Do’s & Dont’s for trening!

Hei Krølltopper!

Kan svette skade håret ditt? Svaret er ja! Skal du slutte å trene, da? Svaret er ja NEI!

Trening og et godt kosthold er faktisk sunt for håret ditt, men i svette finnes det mengder salt som lett kan tørke ut håret ditt om du ikke renser det ut. Vi krølltopper kan ikke vaske håret hver dag, ikke er det sunt for oss, da daglig vask og pell med håret tørker det ut enda mer og gjør det frizzy, ain’t nobody got time for that!

Derfor har jeg laget en liten do’s and dont’s for trening, enjooooy🤗

Deler av dette innlegget vil bli kategorisert som reklame, da jeg har blitt sponset med produkter fra Blivakker.no!

Do: Bruk svettebånd

8309790cd3a52443bb85ddb20d6bd707Ja, det er litt back to the 90’s, men jeg mener det. Å bruke et svettebånd eller et pannebånd av bomull vil absorbere mye av svetten fra hodet ditt og gjøre at mindre samler ser i hår og hodebunn. Jo mindre svette i hår og hodebunn, jo mindre jobb etter trening! En god gammaldags bandana holder langt og lenge, hvis ikke får du mye bra og billig på for eksempel Glitter! 👌🏾

Do: La hodebunnen puste

adult-blur-bokeh-1252250.jpgBruk beskyttende hårstiler som gjør at du får litt luft til. En lett bunn, twists eller fletter burde funke. Da får du litt luft til, som kjøler ned, som igjen, gjør at du får mindre rot å rydde opp i etterpå!

Don’t: Føn etter trening og tro it’s all good

Avfallstoffene i svetten blir ikke borte av at håret blir tørt, de må skylles ut. Nå er det ikke slik det er krise om du trener en dag og ikke vasker/skyller håret, men om du trener tungt, flere ganger i uken, uten å få svetten ut, vil du se resultatene av det overtid. Føn håret etter trening innimellom, men sørg for at du får skyllt ut den gamle svetten innimellom også 🤗!

Do: Ha olje i håret før svømming

Finner du en badehette som er stor nok, let me know!!

Jamaican-Black-Castor-OilSom nevnt i tidligere innlegg, blant annet i LCO- og LOC-metodene!, så forklarer jeg hvordan olje låser inne fuktighet og passer på at fuktigheten ikke slipper ut. Dette gjelder andre veien også, med en god olje blir det vanskelig å slippe noe inn😀

Saltvann er «døden» for oss krølltopper!!! Siden salt tiltrekker seg fuktighet gjør det håret tørt og ofte enda tørrere i kombinasjon med sol. Det samme gjelder klor, som det er fullt av i bassengene. Klor er med på bleke håret og det sliter noe fryktelig på krøllene dine!

Bruk en god olje i håret før du skal på svømmetur, dette gjør at mindre salt og klor kommer inn under hårskjellene dine og du kan fint vaske ut med en mild sjampo eller balsamvask etterpå!

Jeg anbefale kan Jamaican black castorolje. Den er tykk og vil absolutt bidra til å holde både klor og salt unna. Jeg kjøper min hos Blivakker.no. Ekte vare, billig og rask levering, pow✌🏾!

Du kan også melde deg på nyhetsbrevet mitt for en enda bedre pris😘!

Don’t: Vask håret etter hver økt

En god gammaldags sjampo får all møkk ut, men den tørker også ut de fine krøllene dine. Hvis du trener flere dager i uken og vasker håret med sjampo flere ganger i uken, får ikke håret ditt fred. Det vil bli «mooshy» og alltid være vått, itillegg til at det blir tørt, siden det blir strippet for naturlige oljer, igjen og igjen. Sjampo inneholder sulfater og vil vi unngå.

Do: Balmvask!

c00008638Jeg bruker balsamvask etter trening 1-2 ganger i uken, avhengig av hvor mye jeg trener og kan absolutt anbefale det. Det finnes flere balsamer som inneholder vaskeaktive stoffer, men ikke sulfater. Det vil si at håret blir rent, men ikke tørt.

Balsamen til Cantu, som er min store favoritt, passer perfekt til dette. Balsamen renser og gjør håret mykt og medgjørlig. Jeg kan også anbefale Sunny Isle sin Knot Free Forever Natural Leave in Detangler! Denne funker fett både til å rense ut og ha som en leave in, etter trening 🙆🏾.

Meld deg på nyhetsbrevet mitt for enda bedre pris😘!

 

Don’t: Løp fra trening med vått hår

Høsten er her og det begynner å bli kaldt ute. Du kan bli syk hvis du går ut i kaldt vær med vått hår, det sier mamma. Det mamma ikke sier, er at det kan skade håret ditt betraktelig.

Vann ekspanderer når det fryser og det skjer med vannet i håret ditt også om du rusher fra trening med vått hår. Det at vannet fryser i håret ditt gjør at hårskjellene reiser seg og blir sååå skjørt at det kan brekke. Dette er skade som er vanskelig å håndtere og fikse!

Så, ta deg tid! Om du vil føne røttene etter trening et par ganger i uken eller om du vil balsamvaske og diffuse innimellom er opp til deg, men jeg anbefaler å gjøre en eller begge deler 😘Les mer om hvordan du kan ta bedre vare på håret ditt om høsten, her!

Do: Lag en plan og hold deg til den

last nedDet høres umulig ut, jeg vet. Ikke la svetten sitte, ikke vask håret med sjampo, ikke gå ut med vått hår… Det er mulig å løse kabalen, men det må planlegging til🤷🏾‍♀️!

Du har sikkert en plan for treningen din? Da kan du ha en for håret også! Jeg trener mandag: føner røttene. Tirsdag: balsamvask. Onsdag: FRI! Torsdag føner røttene. Fredag balsamvask! Det er mulig, men du må ville og gidde ☺️. Husk; Det kommer an på hvor hardt du trener og hvor mye du svetter😉 !

Don’t: Dropp trening på grunn av curlsa

Jeg vet, det er mye jobb. Jeg vet også, at flere av oss krølltopper faktisk dropper treningen helt fordi det er så mye jobb. Det er fort gjort å unngå trening, trust me, jeg jukser også, innimellom😳…Men ikke la håret ditt være én av de mange unnskyldningene❤️.

Tren, spis godt og dyrk de vakre krøllene dine❤️!

Ciao!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com