Parabener!

Parabener!

Hola Krølls!!

«No Parabens», høres kjent ut? Mhm, tenkte meg det😉. Dette står på maaange av produktene våre og gjør det ikke det, må du kanskje ta en runde i skapet!

Jeg mener, det er viktig at vi du vet hva du putter i håret, hva som er baaad og hvordan du enkelt kan skille mellom produkter du burde og ikke burde bruke.

Her er litt om parabener, håper det gir deg noe! 🤗

Hva er parabener?

Parabener er en gruppe kjemikalier som brukes som konserveringsmiddel. De brukes mye i skjønnhetsprodukter, for å øke holdbarheten på produktene dine, og finnes derfor også i hårprodukter.

Jobben til parabene er å sikre lang holdbarhet og passe på at bakterier og annen «godis» ikke vokser i produktene dine. Jeg kan garantere at du har flere hudkremer og produkter som inneholder parabener hjemme i skapet.

Hvorfor sies det at parabener er farlig?

Vel, det sies at parabener kan forstyrre hormonbalansen. Det er faktisk sett betydelige spor av disse syntetiske kjemikaliene i ondartede brystsvulster hos kvinner, men det er fortsatt ikke bevist at de kommer fra produktene våre.

Parabener linkes også til andre helseplager, som allergier og astma. I Norge har vi strenge reguleringer når det kommer til parabener, spesielt iforhold til produkter ment for barn.

last ned (1)

Les også om sulfater, her!

Parabener i hår

Parabener løses opp i vann, så de er relativt enkle å få ut av håret bare med balsamvask. De forhindrer fuktighetstap og kan derfor bidra når vi vil unngå frizz. Parabenene er ikke i seg selv skadelig for håret ditt, men de helseproblemene som det sies at de kan bidra til, har startet en bølge av «No parabens» produkter etter etterspørsel fra kvinner og men over hele verden.

Selv er jeg fan å «keep it clean», så jeg går helst for produkter uten parabener om jeg kan det 😌.

Slik ser du om det parabener i produktene dine

Det finnes ofte en god blanding av parabener i produkter for å oppnå maksimal holdbarhet. De mest brukte er metylparaben, etylparaben, propylparaben og butylparaben. Ser du noen av disse på ingredienslista på baksiden av produktene dine vet du 4 sure at det er parabener i dem!✌🏾

EY! Hvis du handler mye produkter i utlandet så være OBS på at ikke alle land følger de samme reguleringene i forhold til parabener, sååå det kan finnes flere eller større mengder av dem i produktene du kjøper utenlands.

Det naturlige alternativet

Det finnes maaaaasevis av produkter uten parabener nå om dagen. For oss krølltopper har jeg laget en liten liste over de vi lett får tak i Norge 🤩

  • Cantu
  • Shea Moisture
  • Jessie curl
  • ORS
  • Mixed chicks
  • Cream of nature
  • Naturlige oljer som olivenolje, kokosolje, arganolje, castorolje!
  • Sunny Isle (Her får dere også mer rabatt ved å melde dere på nyhetsbrevet mitt)

Ingen av mine favorittprodukter inneholder parabener eller sulfater🙆🏾! Jeg bestiller mine produkter på Amazon, på Angelsafro.no eller på blivakker.no

Håper dette var til hjelp! ✌🏽

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com