Curly girl-metoden

Curly girl-metoden

Hei krølltopper! 🤗

Det er mye snakk om å være naturlig krøllete om dagen, men hva vil det si? Og hvordan kan man best mulig ta vare på sitt naturlig krøllete hår?🤔 Vel, det finnes en metode. Den heter Curly girl-metoden (funker så klart for mine curly boys også😍).

For meg så handler det å være naturlig krøllete om å ha tatt valget om å satse på eget hår. Det betyr ikke at du ikke skal kjøre fletter eller bruke annen hjelp fra tid til annen, men du har tatt valget om å dyrke og være stolt av det håret du har naturlig.

Vi har alle forskjellige meninger om hva det innebærer å være «naturally curly». Del gjerne dine tanker med meg i kommentarfeltet.👇🏾

Jeg har valgt å gå ut i fra Curly girl-metoden til Lorraine Massey forfatter av «Curly Girl: The Handbook»

The Curly Girl/Boy Method

Curly girl-metoden handler om å bytte ut gamle «skadende vaner» med et nytt og sunnere hårregime/hårprogram. Medtoden følger med en del anbefalinger, men du må finne ut hva som funker for deg🙋🏾 🙋🏾‍♂️ og dine krøller. Du endrer på metoden etter eget ønske og behov.

Curly Girl: Do’s & Dont’s

Don’t

Do

  • Milde rensende produkterBalsam eller sulfatfrie sjampoer.
  • Mykgjørende og fuktighetsgivende produkter – Shea butter, olivenolje, honning…
  • Gre med fingrene
  • Lufttørk eller bruk defuser

Curly girl-metoden steg for steg

1. Rens🛀🏿

Når du skal begynne med curly girl-metoden betyr dette at du kutter ut sjampo og går over til kun balsamvask. Det er viktig å forberede håret på metoden og derfor er du nødt til å ta en skikkelig vask med sjampo for å kvitte deg med det siste av silikon som er igjen fra gamle balsamer og kremer.

NB!Dette er et viktig steg, så ikke skipp det. Sitter det rester av gammal moro igjen så vil ikke metoden funke. 🤙🏾

Fremover anbefales det at:

  • Krøllete: Du balsamvasker håret én gang i uka/hver tiende dag
  • Coily: Du balsamvasker annenhver uke/én gang i måneden
  • Bølger: Du har en tendens til å få fett hår (wish I did), så dere må kanskje rense oftere enn én gang i uka

Dette er selvfølgelig individuelt og kommer det kommer an på hårtype, porøsitet og tykkelse. Så her må du føle deg frem.

NB! Du trenger ikke slutte med sjampo på dagen, ta det gradvis eller bruk sulfatfri sjampo (også kalt low-poo), om du vil!

Les mer om balsamvask Co-wash/Balsamvask 101!

2. Deep contioner💆🏾 💆🏾‍♂️

Dyptvirkende hårkur burde være en del av alle krølltoppers hårprogram 👍🏾. Disse er designet for å tilføre ekstra fuktighet, proteiner og næring til vårt naturlige tørre hår. Hårkuren skal i håret etter balsamvasken, følg instruksene på produktet ditt.

Siden du er så godt i gang med metoden din kan du også kutte ut hårbørsten og heller bruke fingrene til å gre inn balsam og hårkur😏. Begyn i endene og jobb deg oppover. Dette er en mye mer skånsom måte å gre håret på.🤗

For dere med lav porøsitet eller veldig tørt hår, anbefaler jeg å bruke en fønerhette, varmen hjelper produktet med å komme godt under hårskjellene. Skyld ut med kaldt vann, da lukker hårskjellene seg og holder bedre på fuktigheten 😁.

PS! Hårkuren hjelper også til med å rense ut det balsamen ikke fikk med seg og etterlater håret ditt skinnende og rent. 😍

3. Leave-in🍯

Leave-in skal være et fuktighetsgivende produkt som for eksempel leave-in-balsam eller aloe vera juice. På samme måte som med balsam og hårkur bør du gre produktet inn med fingrene 🖐🏾.

Tips! Her er det fint om håret ditt er klissvått, vannet vil hjelpe til med å fordele produktet og tilføre ekstra fuktighet slik at det blir enklere å håndtere!💃🏿

For å tørke håret anbefales en bomulls T-skjorte eller et mikrofiberhåndkle. Dette kan du fint bruke med produkter i, det er for det meste vannet som vil bli trukket ut av håret.

NB! Det å unngå direkte varme på håret er en viktig del av metoden så, hold fingrene unna hårføneren, din luring.☝🏾😏

Les mer om mine favorittprodukter, her!

4. Styling-produkt🎀

Når leave-in er på plass kan du begynne å tenke på styling😍. Om du velger å kjøre en «Wash and go» med håret ute, beskyttelsesstiler eller fletter er helt opp til deg. Det kan selvfølgelig være lurt å bruke et produkt som passer for det ønskede resultatet, som for eksempel en krøllekrem til «Wash and go», en gel til fletter eller annen krem for beskyttelsesstilen din.

Her kommer det også an på hva slags hårtype, porøsitet og tykkelse du har, så det er bare å teste ut diverse produkter.

Påfør stylingproduktet ditt og gre det igjennom håret med fingere slik som i de andre stegene, la håret lufttørke eller bruk en T-skjorte igjen( du finner noe i skittentøyskurven😂). Håret kan bli frizzy av å bruke mikrofiberhåndkle eller T-skjorte på slutten av metoden, så jeg gjør det ikke, men det kan jo funke for deg?

For å påføre produkter slik at de holder lenge, anbefaler jeg LCO-metoden. Dette er en rutine for påføring av produktene dine. Dette er svært nyttig for oss som bor i kalde Norge og føler på minusgradene.

Godkjente curly girl-produkter

Til rens

Husk at flere balsamer også kan brukes til rens🤗

Til deep conditioning/hårkur

Her er det viktig at du finner dine favoritter. Det finnes et hav av curly girl godkjente produkter😍 Les mer om de produktene du ønsker deg til jul, her!

Til leave-in

Til Styling

Disse produktene er å finne på Amazon, blivakker.no og Angelsafro.no 😁

Til slutt

Hør her! Jeg bruker produkter med silikon i fra tid til annen og vasker også håret med sjampo, innimellom.🙄 Det jeg prøver å si er at det finnes ikke «én regel for alle» og curly girl-metoden er ganske begrensende. Her må du selv finne ut hva du vil og ikke vil innføre.

En ting er sikkert, håret mitt vokste, ble sterkere og mer definert etter at jeg fikk en rutine og gikk inn for store deler av curly girl-metoden! 😍 Men det tok tid…Nesten 3 måneder før jeg faktisk kunne se og føle en endring. Tålmodighet er en dyd!

Det å ta bedre vare på krøllene våre og ha kunnskap om hva vi har i det, er noe som vil funke for alle. 😉

Håper dette ga deg noe? Lurer du på noe så spør! 😍 😘

Les også 7 do’s & don’ts for krøller!  og 8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com