Silikon!

Silikon!

Hola Krølls!

Det er mye snakk om at silikon er farlig for deg og krøllene dine. Men hvorfor er de det? Hvordan vet du at det er silikon i produktene dine og hvordan spotter du dem?

Svarene har jeg her!🤗

Derfor skal du unngå silikoner🤗

Vel, Silikon kan tynge ned håret ditt, gi deg produktlag og ødelegge definisjonen på krøllene dine😨. Silikon kan også føre til at håret ditt tørker ut, siden du må bruke sjampo for å så silikonet ut. Sjampo stripper hår og hodebunn for naturlige oljer og gjør krøllene våre tørre!

Det er synd, siden silikon legger seg som et lag over hårstået og gjør det mykt og glatt. Krøllene våre blir enklere å håndtere og føles AMAZING! Men frykt ikke, det finnes noen FÅ silikoner som er vannoppløselige og her holder det med balsamvask!💃🏽

Dette skal du se etter🤪

Hvis du ser cone, col, conol or zane i enden av  ingrediensene på produktene dine så inneholder de silikon. Mulig noen har norske lapper, se da etter kon, kol, konol eller zan i endingene. Silikoner har ofte laaaaaaange navn som for eksempel Trimethylsilylamodimethicone… Hahaha! Dette gjør at det er vanskelig å huske og kjenne igjen silikonene. Så se derfor etter endingene over, det er mye enklere.

De gode😇

 • Stearoxy Dimethicone
 • Behenoxy Dimethicone

Vannoppløselige silikoner vil kunne vaskes helt vekk med vann eller balsamvask. De er derfor ikke bad for krøllene dine, de kan faktisk være gode siden de gjør håret lettere å håndtere og beskytter hårskjellene fra skumle farer som vind og kulde. De skal i utgangspunktet ikke kunne gi deg produktlag, men, alt med måte og husk balsamvask!☝🏾 Det kan bli for mye av det gode også!

De slemme 😈

 • Trimethylsilylamodimethicone
 • Amodimethicone
 • Cyclopentasiloxane
 • Cyclomethicone
 • Dimethicone
 • Cetyl Dimethicone
 • Cetearyl Methicone
 • Dimethiconol
 • Stearyl Dimethicone

Disse silikonene løser seg ikke opp i vann og skaper produktlag hvis du ikke bruker en sjampo med sulfater. 😩Og det vil vi vel ikke?? Så se opp for disse i ingredienslista på produktene dine. Jeg anbefaler alle krølltopper å holde selg lang unna!🤗

Har du vært så uheldig at du fått produktlag/build-up, så er ikke redningen langt unna! Les mine tips om hvordan du blir kvitt produktlag, her: Produktlag (Build-up!

For dere som følger Curly girl-metoden, kan dere lese mer om produkter HELT uten silikoner, 🙋🏾her!

Husk at vi er forskjellige, barn av reinbuen 🌈, og at noen silikontyper kan funke for deg, men ikke andre og omvendt.  Det beste du kan gjøre er å teste!😉

Håper dette ga deg noe! Spør om du lurer på noe 😍 😘!

Les også og sulfater og parabener!

 

 

 

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com