Silikon!

Silikon!

Hola Krølls!

Det er mye snakk om at silikon er farlig for deg og krøllene dine. Men hvorfor er de det? Hvordan vet du at det er silikon i produktene dine og hvordan spotter du dem?

Svarene har jeg her!🤗

Derfor skal du unngå silikoner🤗

Vel, Silikon kan tynge ned håret ditt, gi deg produktlag og ødelegge definisjonen på krøllene dine😨. Silikon kan også føre til at håret ditt tørker ut, siden du må bruke sjampo for å så silikonet ut. Sjampo stripper hår og hodebunn for naturlige oljer og gjør krøllene våre tørre!

Det er synd, siden silikon legger seg som et lag over hårstået og gjør det mykt og glatt. Krøllene våre blir enklere å håndtere og føles AMAZING! Men frykt ikke, det finnes noen FÅ silikoner som er vannoppløselige og her holder det med balsamvask!💃🏽

Dette skal du se etter🤪

Hvis du ser cone, col, conol or zane i enden av  ingrediensene på produktene dine så inneholder de silikon. Mulig noen har norske lapper, se da etter kon, kol, konol eller zan i endingene. Silikoner har ofte laaaaaaange navn som for eksempel Trimethylsilylamodimethicone… Hahaha! Dette gjør at det er vanskelig å huske og kjenne igjen silikonene. Så se derfor etter endingene over, det er mye enklere.

De gode😇

 • Stearoxy Dimethicone
 • Behenoxy Dimethicone

Vannoppløselige silikoner vil kunne vaskes helt vekk med vann eller balsamvask. De er derfor ikke bad for krøllene dine, de kan faktisk være gode siden de gjør håret lettere å håndtere og beskytter hårskjellene fra skumle farer som vind og kulde. De skal i utgangspunktet ikke kunne gi deg produktlag, men, alt med måte og husk balsamvask!☝🏾 Det kan bli for mye av det gode også!

De slemme 😈

 • Trimethylsilylamodimethicone
 • Amodimethicone
 • Cyclopentasiloxane
 • Cyclomethicone
 • Dimethicone
 • Cetyl Dimethicone
 • Cetearyl Methicone
 • Dimethiconol
 • Stearyl Dimethicone

Disse silikonene løser seg ikke opp i vann og skaper produktlag hvis du ikke bruker en sjampo med sulfater. 😩Og det vil vi vel ikke?? Så se opp for disse i ingredienslista på produktene dine. Jeg anbefaler alle krølltopper å holde selg lang unna!🤗

Har du vært så uheldig at du fått produktlag/build-up, så er ikke redningen langt unna! Les mine tips om hvordan du blir kvitt produktlag, her: Produktlag (Build-up!

For dere som følger Curly girl-metoden, kan dere lese mer om produkter HELT uten silikoner, 🙋🏾her!

Husk at vi er forskjellige, barn av reinbuen 🌈, og at noen silikontyper kan funke for deg, men ikke andre og omvendt.  Det beste du kan gjøre er å teste!😉

Håper dette ga deg noe! Spør om du lurer på noe 😍 😘!

Les også og sulfater og parabener!

 

 

 

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com