Silikon!

Silikon!

Hola Krølls!

Det er mye snakk om at silikon er farlig for deg og krøllene dine. Men hvorfor er de det? Hvordan vet du at det er silikon i produktene dine og hvordan spotter du dem?

Svarene har jeg her!🤗

Derfor skal du unngå silikoner🤗

Vel, Silikon kan tynge ned håret ditt, gi deg produktlag og ødelegge definisjonen på krøllene dine😨. Silikon kan også føre til at håret ditt tørker ut, siden du må bruke sjampo for å så silikonet ut. Sjampo stripper hår og hodebunn for naturlige oljer og gjør krøllene våre tørre!

Det er synd, siden silikon legger seg som et lag over hårstået og gjør det mykt og glatt. Krøllene våre blir enklere å håndtere og føles AMAZING! Men frykt ikke, det finnes noen FÅ silikoner som er vannoppløselige og her holder det med balsamvask!💃🏽

Dette skal du se etter🤪

Hvis du ser cone, col, conol or zane i enden av  ingrediensene på produktene dine så inneholder de silikon. Mulig noen har norske lapper, se da etter kon, kol, konol eller zan i endingene. Silikoner har ofte laaaaaaange navn som for eksempel Trimethylsilylamodimethicone… Hahaha! Dette gjør at det er vanskelig å huske og kjenne igjen silikonene. Så se derfor etter endingene over, det er mye enklere.

De gode😇

 • Stearoxy Dimethicone
 • Behenoxy Dimethicone

Vannoppløselige silikoner vil kunne vaskes helt vekk med vann eller balsamvask. De er derfor ikke bad for krøllene dine, de kan faktisk være gode siden de gjør håret lettere å håndtere og beskytter hårskjellene fra skumle farer som vind og kulde. De skal i utgangspunktet ikke kunne gi deg produktlag, men, alt med måte og husk balsamvask!☝🏾 Det kan bli for mye av det gode også!

De slemme 😈

 • Trimethylsilylamodimethicone
 • Amodimethicone
 • Cyclopentasiloxane
 • Cyclomethicone
 • Dimethicone
 • Cetyl Dimethicone
 • Cetearyl Methicone
 • Dimethiconol
 • Stearyl Dimethicone

Disse silikonene løser seg ikke opp i vann og skaper produktlag hvis du ikke bruker en sjampo med sulfater. 😩Og det vil vi vel ikke?? Så se opp for disse i ingredienslista på produktene dine. Jeg anbefaler alle krølltopper å holde selg lang unna!🤗

Har du vært så uheldig at du fått produktlag/build-up, så er ikke redningen langt unna! Les mine tips om hvordan du blir kvitt produktlag, her: Produktlag (Build-up!

For dere som følger Curly girl-metoden, kan dere lese mer om produkter HELT uten silikoner, 🙋🏾her!

Husk at vi er forskjellige, barn av reinbuen 🌈, og at noen silikontyper kan funke for deg, men ikke andre og omvendt.  Det beste du kan gjøre er å teste!😉

Håper dette ga deg noe! Spør om du lurer på noe 😍 😘!

Les også og sulfater og parabener!

 

 

 

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com