7 grunner til at håret ditt brekker!

7 grunner til at håret ditt brekker!

Mister du hår? Det gjør vi alle, men det er en stor forskjell på hvordan du mister det.

I dette innlegget får du vite mer om forskjellen på å miste hår naturlig og det å miste hår grunnet skade eller slitasje. Du får også noen tips på hvordan du kan unngå og utbedre begge deler, så klart!

Derfor mister vi hår

Ey, calm down! Det er helt normalt å felle noen hårstrå. Faktisk så mister de fleste av oss mellom 100-200 hårstrå om dagen. Det er derfor det kan se maaaassivt ut hvis du har hatt en beskyttendehårstil over en lengre periode og ikke gredd eller tuklet med håret. Da er det vanlig at stråene du har mistet ligger i fletta eller twisten klar til å bli gredd ut.

Les også 6 tips! Slik passer du på krøllene dine i høstværet!!

Naturlig hårfelling (Shedding)

Grunnen til at vi mister hår er fordi at det skal komme et nytt, get it? Hårstrået ditt hopper ut av hårsekken, sånn at lillebror får plass til å komme ut. Tenk på det som å miste tenner i barndommen! Du kan se om dette gjelder deg, hvis håret på børsten din er like langt som håret på hodet og har den hvite hårroten på tuppen. 

Skulle du oppleve å miste mer hår enn du pleier så spør deg selv om du har endret diett, stresset eller om det er lenge siden du har gredd deg.  Som du vet har kosthold  og hårpleie en stor effekt på hårhelsen din og det å være dehydrert for eksempel, kan føre til at du mister mer hår enn vanlig. Klimaendringer og årstider kan også påvirke mengden med hår du mister.

NB! Tunge dreads og fletter med løshår kan også over tid føre til hårtap. Håret ditt blir belastet av tyngden på flettene og/eller dratt ut ved at de sitter veldig stramt til hodebunnen.

Les også: 8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Mister du store mengder hår og får blanke spotter i hodebunnen, kan det være greit å ta en tur til legen. Stort hårtap kan være tegn til at det er noe med helsen din.

Slik fikser du det

Du kan selvfølgelig redusere hårfelling. Da får du ta en titt på lista under.

 • Kosthold og trening
 • Ha et regelmessig hårprogram/hårregime
 • Bruk hendene til å gre håret
 • Gå for lette beskyttelsesstiler og ikke stramme
 • Bruk ingredienser som gjør håret enklere å håndtere, eks. Shea butter

Hårbrudd (Breakage)

Okey, denne er værre kompis! Her er det ofte skjørhet og tørrhet som fører til at hårstrået brekker tvers av. Dette kan du se ved at håret på børsten er kortere enn lengden på hodet. Breakage-hår kan ofte minne om håret som ligger igjen på børsten eller på vasken etter at du har trimmet tuppene.

Det er vanlig å brekke det håret som er mest utsatt, så du vil også kunne dette på kronen din. Hvis du har flere tørre hårstrå på toppen av hode som er kortere enn vanlig, kan det tyde på at håret er brukket av.

Dette er 7 vanlige grunner til at håret ditt brekker:

 1. Bruk av sufater
 2. Varmebehandling
 3. For mye eller for lite proteiner i kosthold og i hårprodukter
 4. Kjemiskbehandling👩🏿‍🔬 som relaxer eller bleking
 5. Røff behandling ved bruk av feil utstyr som for eksempel hårbørste
 6. Fiber mot håret som bomullsputer og luer
 7. Produktlag(Build-up)

Les også: 7 do’s & don’ts for krøller! og 8 Må-ha dingser for krøller – Del 1

Slik fikser du det

Når det kommer til behandlinger mot hårbrudd finnes det flere. Det viktigste du kan gjøre for å finne riktig behandling for deg er å årsaken til at hårstråene dine brekker. Hvorfor er det tørt? Har du farget eller bleket det? Bruker du sjampo? er Ta en runde med deg selv og se om du finner årsaken. Har du årsaken, kan du finne kuren !

 • Kutt ut sjampo og kjør balsamvask.
 • La håret lufttørke
 • Dropp/ro ned på rettetangen. MÅ du, så beskytt håret først!
 • Spis sunnere og gi håret en proteinkur
 • På tide å slutte å relaxe og gå natural?
 • Gre håret med fingrene, finn noen silkestrikker og en nattlue
 • Unngå produkter med skadelig silikon og alkohol
 • Vær snill med krøllene dine, få deg et hårprogram
 • Fuktighet og varme. Les: 5 julegaver du vil se under treet i år!
 • Klipp deg!

Det også være lurt å sette seg inn i “The Curly Girl Method” Den inneholder masse tips og triks for oss krølltopper🤗 Finn også ut hvilken hårtype og porøsitet du har så blir det enklere å vite hvordan du pleie ditt hår!

Produkter mot hårbrudd

Ved bruk av varme🔥

Sulfatfri sjampo/No-poo

Proteinkur

Her kan du også prøve min DIY – Proteinkur!

Fuktighetsgivende produkter

Her kan du også prøve min Fuktighetsgivende «hot-oil» DIY-kur!

Les også 5 «must have»-produkter for oss med krøller! for et bedre bilde av mine topp krølleprodukter!

Håper dette ga deg noe? Let me know 😘

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com