Få det beste ut av krøllene dine – Density/Tetthet

Hola!

Sammen med porøsitet , lengde, hårstråbredde og krølletype, har tetthet/density mye å si om hvilke produkter som passer for håret ditt. Et lite innlegg om tetthet tenker jeg vil deg litt mer kjøtt på beinet, når du skal ut og handle. Legger også med noen tips om hvordan du tester tettheten din selv og hvilke produkter som passer hvilke tetthetstyper.

Woop woop! Enjoy! 😘

Tykkelse/Density

Med tetthet mener jeg hvor tett hårstråene dine er plassert. Normalen har ca 2,200 hårstrå per 6,5 kvadrat centimeter. Grunnen til at dama på bussen har mer volum enn du kan drømme om, har med tetthet å gjøre😤. Tettheten på hårstråene dine er også påvirket av krølletype, hårstråbredde og porøsitet. Ved å bruke produkter for din tetthet kan du få det beste ut av krøllene dine. 👴🏿🙍🏿

Les også Krøllekart – Hvilken krøll er din? og Test din porøsitet!

Slik sjekker du din tetthet

For å teste din tetthet kan du ta et titt i speilet. Håret ditt skal være tørt, løst og i naturlig form (ikke rettet ut, strukket etter vått).

  • Hvis hodebunnen din er svært synlig har du lav tetthet 
  • Hvis hodebunnen din er noe synlig har du medium tetthet
  • Hvis hodebunnen din så vidt/ikke synes har du høy tetthet
  • Hvis du har en blanding er du kjørt! 😳 Neida, det skjer også!🙃

Ikke godt nok? Del opp i 1 cm2 og tell et og et hårstrå. Gang med 6,5 og se om du havner under eller over normalen på 2,200 hårstrå. Da vil du få et ganske nøyaktig resultat, men serr… Ekke noen som har tid til det?!?🤪

Produkter for lav tetthet🌤

Du skal bruke lette produkter som ikke veier ned krøllene dine og gjør håret flatt. Mousse og lett krøllekremer løfter krøllene dine, gir deg volum, glans og gjør krøllene myyyyke og fulle av fuktighet. Du burde se etter produkter som inneholder keratin, tetreolje og arganolje i produktet du bruker til balsamvask og ha stylingprodukter som gir volum.🤗

Stylingprodukter for lav tetthet

Devacurl har tenkt på alle og har et lett skum som skal gi volum og dempe frizz!

Shea Moisture sin serie med coconut and Hibiscus inneholder en mousse som er superlett og passer deg som ønsker volum, men ikke frizz. Shea Moisture har også en serie som er laget for deg med lav tetthet og «fine» krøller/bølger, så moussen i serien burde absolutt være din kopp te, så sjekk ut Shea Moisture Fruit Fusion Coconut Water serien.

Cantu kliner til også har en mousse 🤗 Den er laget for å definere krøller og bølger uten å veie ned håret. Det er det du vil ha?

Alle produktene unntatt DevaCurl er å bestille på Angelsafro.no eller i butikken til Angels som ligger i Brugata, Oslo. DevaCurl får vi ikke tak i Norge, så jeg bestiller mine på Strawberrynet.

Produkter for medium tetthet⛅️

Du trenger produkter som jobber med teksturen din og definerer krøllene dine. I motsetning til de med lav tetthet kan du bruke flere og tyngre produkter og utvalget er stort. Tenk på porøsiteten og krølletypen din når du velger en mousse eller krem slik at krøllene dine får fuktighet, definisjon og hold.

Stylingprodukter for medium tetthet

https://www.instagram.com/p/BjCF3pDlyFg/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Cantu sitt leave-in skum er også en mulighet for dere med medium letthet. Skummet gir håret masse fuktighet som holder og definerer krøllene dine samtidig som du beholder volum. Lillesøsteren min sverger til denne og blander denne med litt leave-in fra Mixed Chicks når hun måtte ønske det. Cantu har også en leave-in med arganolje, den er super til twist’s og sitter lett, men gir fuktighet. Den lukter godt også!

Shea Moisture sine serier med coconut and Hibiscus og Fruit Fusion Coconut Water er laget for deg med medium tetthet. Krøllekremene er lette, men gir mye fuktighet og liv til tørre krøller. Produktene vil ikke veie ned håret ditt selv om de gir mye fuktighet og inneholder oljer!

DevaCurl sin SuperCream er AMAZING! Den kan absolutt anbefales til dere med medium tetthet. Jeg bruker denne nå om dagen og den er banging. For meg, med høy tetthet vil jeg nok benytte meg mer av denne på sommeren, da den er veldig lett og jeg må blande den med en tung krem for å få ønsket resultat nå om vinteren.

Sunny Isle sin leave-in er en gammel kjenning for meg. Det er en detangler og en leave-in som er superlett, men vil være for tung for de med lav tetthet grunnet castoroljen som den inneholder. Du med medium tetthet, go Ahead!

Igjen, så er alle produktene unntatt DevaCurl er å bestille på Angelsafro.no eller i butikken til Angels som ligger i Brugata, Oslo. DevaCurl får vi ikke tak i Norge, så jeg bestiller mine på Strawberrynet.

Produkter for høy tetthet🌥

Ja, du kan glede deg, du!🙆🏿 Heldiggrisen! Du kan bade i krøllekremer, butters, leave-in, geléer og pomader😍. Gelé hjelper til med å holde definisjonen på krøller og frisyrer samtidig som du kan bruke en afrokam til å puffe frem litt volum. Jeg anbefaler å bruke en leave-in og/eller krem under gelèen for å tilføre fuktighet, her er det også lurt å se på din porøsitet slik at du får krem eller leave-in for dine behov. Bruk et serum eller lett olje over geléen når håret er tørt, da får du ut stivheten geléen gir, om du ikke ønsker det 😉

Les også om hvordan du kan låse fuktigheten inne i håret ditt, her!

Stylingprodukter for høy tetthet

Alle produktene er Curly girl-friendly og tar avstand fra silikon, sulfat og paraben 🤗

Cantu imponerer meg igjen og igjen. Jeg bruker shine and define custarden sammen med coconut kremen og resultatet er AMAZING! Håret mitt holder seg fuktig, definert, mykt og det lukter KOKKOS! Leave-in kremen til Cantu bruker jeg til twists, det funker fett! Disse anbefaler jeg til alle dere med høy tettehet!

Aunt Jackie’s har kommet med en hel serie for oss med høy tetthet. Jeg har prøvd Coconut butter cremé og må si jeg er imponert over den. Har du lyst til å prøve en ny serie som ikke koster skjorta?- Gå for denne 🤩

Shea Moisture sin Jamaican Black Castor oil serie er vakker! Jeg bruker leave-in’en en del på sommern, da den er tung og gir mye fuktighet, men allikevel holder seg lett på håret så jeg får volum 😍

ElastaQP er kjent som et budsjettmerke, men det like bra som de dyrere! Kremen med Olive oil and Mango butter lukter sååååå godt og gir deg suuuper myke definerte krøller!

Husk at det finnes MASSEVIS av produkter, så test ut hva som kan passe for deg og kos deg!!

Les også om hvordan du kan bedre vare på krøllene dine i kulda, her!

Så hvilken tetthet har du? Let me know!

%d bloggere liker dette: