Risvann – Booster hårveksten!

Risvann – Booster hårveksten!

Hola Krølls!

Risvann er virkelig blitt en greie. Trenden sprer seg blant krøllefanatikere over hele verden og nå er det din tur🙆🏾! Det sies at risvannet skal booste hårveksten, gjøre det lettere å gre samt gjøre håret skinnende og mykt. Men hva er risvann, funker det og hvordan bruker du det? – Svaret får du her! 🤗

Les også: 8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Risvann

Risvann trender over hele verden om dagen, men er blitt brukt som et skjønnhetsprodukt for hud og hår flere steder i Asia i flere hundre år😏. Flere hevder at risvann skal forbedre styrken, veksten og teksturen på håret og bruker dette naturlige produktet regelmessig. 😍

13.12.1jpg

Risvann er 100% naturlig og inneholder 80% stivelse. Risvann er det hvite vannet som ligger igjen etter at risen er bløtlagt eller kokt🤨. Det sies at risvann inneholder masse næringsstoffer som krøllene våre digger:

 • Aminosyrer
 • B vitaminer (Får ikke nok av det)
 • E vintamin
 • Mineraler
 • Antioxidanter

Slik lager du det

Det finnes flere metoder for å lage risvann, vi skal se på de tre vanligste.😍

Bløtlegging

Her ligger fokuset på å rense rinsen. Det er også en super enkel og rask måte å lage risvann på.

 • Rens 1 dl rå ris med sil eller skyll den flere ganger
 • Legg risen i en bolle med 3-4 dl vann
 • La risen hvile i vannet i 30 min
 • Sil ut vannet i ren bolle og bruk

Der har du risvannet ditt!! 💃🏿🤩

Fermentering

Visse mener at fermentert risvann har flere fordeler enn vanlig risvann. Forskning viser at fermenterte produkter inneholder flere antioksidanter👌🏾. Disse antioksidantene skal kunne påvirke celleskader og er suuuper populært i diverse helsekostprodukter og hudprodukter. 😃

 • Rens 1 dl rå ris med sil eller skyll den flere ganger
 • Legg risen i en bolle med 3-4 dl vann
 • La risen ligge i vannet i 2-3 dager, så det fermenteres (skal boble litt)
 • Sil ut vannet i ren bolle og bruk

koking

 • Rens 1 dl rå ris med sil eller skyll den flere ganger
 • Legg risen i en kasserolle med 2 dl vann
 • Kok opp risen og la koke i 3-5 min
 • Sil ut vannet i ren bolle
 • La vannet bli lunket og bruk

Slik bruker du det

 • Vask håret med balsamvask som vanlig
 • Fordel risvannet i håret
 • Massér hodebunnen
 • La virke i 20 min
 • Rens ut med vann

Som alt annet, tar det tid før man ser resultatene vi lengter etter. Vi krølltopper har en stor utfordring når det kommer til hårvekst. Tålmodighet er en dyd 🙏🏾!

Les også 7 grunner til at håret ditt brekker! og 9 Do’s & Dont’s for trening!

Skal du prøve risvann? Det skal jeg!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com