Protein!

Protein!

Hola Krølls!😍

Protein er sunt for oss, det vet alle. Håret vårt trenger proteiner for å vokse, men hvordan fungerer det? Er det noe som heter for mye protein? – JEPP! Noen av oss er faktisk proteinsensitive og burde være forsiktige med produkter som inneholder proteiner.

Du får vite aaaalt i dette innlegget!🤗

Proteiner for hårvekst

Håret vårt er bygd opp av et protein som heter keratin. Det er dette proteinet som gjør håret sterkt og gir krøllene dine definisjon😍. Håret ditt blir flatt, livløst og brekker lett hvis det mangler protein. Protein er også essensielt for at håret ditt skal vokse.😏

For at krøllene dine skal vokse og være sunne trenger de en fin balanse mellom fuktighet og protein. Nok protein, men for lite fuktighet vil gjøre håret ditt stivt og tørt, imens nok fuktighet, men for lite protein vil gjøre krøllene dine livløse og svake. Det ekke lett…😤

Mangler du fuktighet kan en fuktighetsgivende dyptvirkendebalsam være et steg i riktig retning, men mangler du protein er det en proteinkur som må til.😊

Les også: Silikon!

Proteinkur

En protein kur er en kur du kjøper i butikken, eller du kan lage den selv, slik som min DIY – Proteinkur! Jeg kjører en protein kur ca hver 6 uke og det funker fett for meg. 🤗 Her, som i alle andre deler av den naturlige hårreisen er det viktig at du tester og feiler for å finne det hårregime/hårprogrammet som passer best for deg.

En proteinkur skal forsterke proteinstrukturen i håret ditt og hjelpe til med å gjøre det elastisk, sterkere, definert og bouncy! JA TAKK😍! Proteinet skal legge seg på hårskjellene dine og dekke over sprekker, hull og skade, samt beskytte det mot videre skade.

Du ser om du trenger en proteinkur, om håret ditt er livløst og produktene du vanligvis bruker har “mistet sin magi”😩. Husk at det må være en balanse mellom protein og fuktighet så om håret ditt ikke er skadet av bleking, relaxer, eller farging, er det lurt å prøve seg frem, sakte.

Husk, flere av produktene som vi bruker daglig inneholder protein!

Les også: Alkohol!

Proteinsensitivitet

Noen av oss er proteinsensitive, det vil si at håret responderer dårlig på protein og det vil blir tørt og hardt.😳

Slik tester du om du er proteinsensitiv

 1. Del opp håret i seksjoner
 2. Bruk en kur med protein på en bestemt del
 3. Bruk en kur uten protein på resten av håret
 4. La kurene virke og skyll ut
 5. La håret lufttørke
 6. Sammenlign…

Du vil nå kunne se om det er forskjell på delen med protein eller ikke. Hvis den delen med protein er hardt og stivt i forhold til det andre, kan det tyde på at du er sensitiv til protein.

Det at du er proteinsensitiv betyr ikke at du skal unngå protein 100%, vi trenger jo protein for at håret skal vokse, men det å kutte ned på “hverdagsprodukter” med protein og heller kjøre en proteinkur innimellom, kan være lurt.🤗

Camille Rose, Aunt Jackie’s, Creme Of Nature og Jessiecurl er alle brands som har masse gode “hverdagsprodukter” som ikke inneholder proteiner💃🏾👏🏾

Les også: Sulfater!

Slik finner du protein i produktene dine

Jaaaa, den eeeeevige letingen som “naturlig” tar aldri slutt, men det er sååå verdt det💪🏾! Ofte har produkter med protein navn som inneholder “rekonstruerende” eller “styrkende”. Du kan også ta en titt i ingredienslista og se etter disse:

 • Cocoyl hydrolyzed collagen
 • Cocoyl hydrolyzed keratin
 • Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin
 • Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed rice protein
 • Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed casein
 • Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed collagen
 • Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed hair keratin
 • Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed silk
 • Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein
 • Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein
 • Cocodimonium hydroxypropyl silk amino acids
 • Hydrolyzed keratin
 • Hydrolyzed oat flour
 • Hydrolyzed silk
 • Hydrolyzed silk protein
 • Hydrolyzed soy protein
 • Hydrolyzed wheat protein
 • Potassium cocoyl hydrolyzed collagen
 • TEA-cocoyl hydrolyzed collagen
 • TEA-cocoyl hydrolyzed soy protein

Dette kommer du ikke til å huske så ta en printscreen😂

Det er stor forskjell på protein og hydrolysert protein

Når du lager en DIY-proteinkur kan du bruke egg, majones, yoghurt eller lignende, siden disse inneholder masse proteiner. Forskjellen på disse proteinene og proteinene i produkter du kjøper i butikken er ganske stor. De fleste proteiner i produkter du kjøper er hydrolyserte, det vil si at de er brutt ned slik at de skal kunne penetrere😅 komme innunder hårskjellene dine.

Selv om det sies at en DIY-kur derfor ikke kan funke på samme måte, må jeg si at jeg ELSKER dem. Det kan selvfølgelig være oljen som gjør at det føles så bra, men jeg synes det funker.☺️

Igjen, prøv deg frem. Test produkter, kurer og finn din greie👊🏾!!

For å få et bedre bilde av hvilke ingredienser som er viktige å ha koll på, anbefaler jeg alle krølltopper å sjekke ut Curly girl-metoden, du trenger ikke følge den slavisk, men den gir et godt bilde av hvordan forskjellige ingredienser påvirker krøllene dine.👏🏾😍

Ciao!😘

Les også: Nyttårsforsett 2019: De små tingene som gjør de store forskjellene!

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com