Lei av stive krøller? – Scrunch Out The Crunch

Hola!

Liz kommenterte på et av mine siste innlegg og ba om mer info om SOTC eller «scrunch out the crunch» som det heter heter. Klart du skal få det ditt hjerte begjærer😍! Såååå Liz, here goes!😘

Les også Nyttårsforsett 2019: De små tingene som gjør de store forskjellene!

SOTC

SOTC er en teknikk vi krølltopper kan bruke for å få ut stivheten i krøllene våre etter at vi har påført produkter, som for eksempel Gelé. Geléer og flere leave-ins og krøllekremer stivner når håret tørker og det å få disse krøllene myke og fluffy uten å lage frizz og kaos, er en kunst i seg selv🤗.

Men Lalla, da… Bruk noe som ikke stivner..? – NEI😂! Det er produktene som stivner som sørger for definisjon SOM HOLDER til neste washday 😍. Og sannheten er at vi fint kan få ut denne stive, crunchie, «våt-kattelooken»😂 ved å bruke en SOTC teknikk. Som navnet på teknikken, skal vi helt enkelt scrunche ut crunchen på de stive krøllene for å gjøre dem myke og fulle av volum😍

Det finnes flere varianter av SOTC. Jeg har valgt å skrive om de fire mest kjente og de jeg bruker selv. Det som går igjen i alle teknikkene er 100% tørt hår og klemmingen, som om du klemmer på en stressball 😊. Hvis håret ditt bare er LITT fuktig, blir det frizzy og hvis du drar fingrene gjennom håret eller grer det, skjer det samme.

1. Olje/serum
cocosa-kokosolje

Personlig digger jeg olje😍! Det har dere sikker fått med dere hvis dere ha lest mine DIY’s eller om mine favorittproduker. Jeg liker å bruke kokkosolje, jojobaolje eller arganolje til å låse fuktigheten inne etter at jeg har påført produktene mine i LCO-metoden. Greia er den… At jeg bruker også olje i håret etter at det har tørket. Nettopp for å få ut stivheten fra produktene og skape volum, uten å ødelegge den fine definisjonen fra produktene😊. Jeg føler at en olje eller et serum gjør håret ekstra mykt og shiny! 😍

Du kan selvfølgelig droppe oljen ikke bruke noe, hvis du synes det blir mye fett, eller du kan bruke litt mer av favorittkrøllekremen din, eller en leave-in.😊

Slik går du frem

 1. 100% tørt hår
 2. Gni noen dråper av ønsket olje i håndflaten og på fingrene
 3. Begynn på en bestemt side av håret
 4. Bruk begge hendene og klem krøllene dine oppover fra spiss til rot
 5. Kast hode fremover og gjør det samme for å få med med håret på toppen og bak (dette gir deg også volum)
 6. Fortsett til du har ønsket resultat

2. Håndkle/T-skjorte


Bilderesultat for devacurl towel

Flere bruker håndkle eller en t-skjorte å klemme ut stivheten. DevaCurl har faktisk egne mikrofiberhåndklær og hansker til akkurat dette 😍, men du vil oppå iiish samme resultat ved å bruke en bomullsskjorte. Her er det viktig at du ikke gnir, det vil skape frizz. KUN Klemme.

Slik går du frem

 1. 100% tørt hår
 2. Legg håndkle/t-skjorte i hendene
 3. Klem krøllene dine oppover fra spiss til rot
 4. kast hodet fremover og fortsett, for å få med håret på toppen og bak
 5. Fortsett til du har ønsket resultat

Det at vi klemmer krøllene når håret henger fremover hjelper også til med volumet vi ønsker😍. Vi får også med håret bakerst og på toppen som vi ikke får helt med når vi står oppreist.

Les også 9 Do’s & Dont’s for trening!

3. Med lav varmeBilderesultat for blow dryer with diffuser

Varme kan også brukes for å få ut crunchen. Da vil jeg anbefale en defuser, siden den er laget for å spre luften slik at krøllene dine ikke blir bustete og frizzy. Noen kombinerer også varme gjennom defuser med klemming/crunching for maks volum😊. Varmen «smelter» produktene litt og gjør at stivheten løsner.

Slik går du frem

 1. 100% tørt hår
 2. Løft defuseren fra spiss til rot
 3. Slå på føneren på lav varme
 4. Føn i 10-20 sekunder
 5. Slå av føneren
 6. Fortsett frem til hele håret er tatt
 7. Kast hodet forover og fortsett for volum
 8. Fortsett til du har ønsket resultat

4. Ved å sove

satin 2

Jeg bruker ofte denne teknikken for å få ut crunshen av produktene fordi jeg føler at denne gir meg best resultat 😍. Jeg vil tørre å påstå at dette er den enkleste måten å gjøre det på, med mindre du har dårlig tid. Du trenger et silke/satengskjerf eller en nattlue i silke/sateng.

Slik går du frem

 1. 100% tørt hår
 2. Sett håret opp i en «ananas»
 3. Pakk håret inn i skjerfet/lua
 4. Sov
 5. Fortsett til du har ønsket resultat (LOL, nei😂)

Når du står opp vil presset på håret gjennom silken/satengen ha løsnet opp stivheten. Hvis du ikke er 100% fornøyd med resultat kan du klemme på krøllene dine med olje, en t-skjorte, bare hender eller et mikrofiberhåndkle slik som beskrevet over. Det gjør jeg🤗!

Det finnes sikker hundrevis av andre måter å få håret mykt etter påføring av produkter, så her må du teste deg frem til hva som funker for deg og dine krøller. Test til du får det resultatet som du ønsker. 😊

Les også 7 grunner til at håret ditt brekker!

Liz, tusen takk for innspill😍, kooom med dem om du har flere på lager. Det settes stor pris på!😘

Har du andre triks eller måter å gjøre det på?  Let us know, down below👇🏽🙏🏾