Deep Condition – Et must for drømmehåret!

Deep Condition – Et must for drømmehåret!

Hoola, long time no see?😅… Nå begynner det å bli mildere i været vi er snart klare for å slippe løs sommerkrøllen.🤗

Har du passet på håret ditt i vinter? Brukt beskyttende hårstiler, sovet med nattlue, ikke gått ut med vått hår og ikke minst, husket å bruke Deep Condition? Uhu, tenkte meg det. Vel, alle disse tingene er nødvendige for å passe på de skjøre krøllene dine, men viktigst av alt er Deep condition eller dyptvirkende balsam som vi kaller det på norsk😍.

Derfor trenger du Deep Condition

Krøllene våre har en annen struktur enn rett hår! Korketrekkerne våre gjør at de ytterste hårkjellene løfter seg lettere en hos de uten krøller og slik slipper vi ut fuktighet og næringsstoffer av det håret vi elsker så høyt😩. Derfor trenger vi krølltopper regelmessig påfyll av godsaker🤗. Fuktigheten og næringsstoffene trenger vi for at håret skal vokse, skinne, få volum og gi aaaaaalle på gata hakaslep💃🏽.

Har du farget, bleket, rettet, brukt extetions eller relaxet håret, så trenger håret ditt litt ekstra TLC😍. Jeg har deep condition som en del av mitt ukentlige hårprogram og anbefaler alle å gi håret en god runde med deep condition etter hver vask/balsamvask.

Produktene jeg bruker varier. Noen gangen bruker jeg hjemmelagde kurer og noen ganger bruker jeg butikkjøpte, andre ganger blander jeg dem, eller bruker begge deler i to omganger.

Slik bruker du Deep Condition

 1. Go big or go home!

  Ikke vær gjerrig på produktet😍. Finn en tykk og god deep conditioner som virkelig dekker alle hårstråene dine og gre igjennom vått hår med hendene eller en bred kam. Her gjelder det å finne en skikkelig god kur som passer for deg og ditt behov. Smør på tykt!

 2. Varme!

  Som jeg har skrevet om i flere av innleggene mine så er varme the shit, når det kommer til deep conditioning🤗. Varmen gjør at hårkjellene løfter seg og slipper inn all fuktigheten og godisen produktet inneholder. Her kan du bruke damp, sitte i badekaret eller ha et varmt håndkle over håret. Du kan bruke indirekte varme med hårføner, her dekker du håret med en plasthette (eller pose) og føner over. Du kan også, rett og slett, slenge en lue på plasthetten og ta noen push-ups for å varme opp toppen😂. Noen sover med produktet i, siden man er litt varmere om natta😍.

 3. Skyld med kaldvann!

  Ved å skylle ut produktet med kaldtvann lukker du hårkjellene og fuktigheten stikker ikke av. Mange krølltopper sverger til dette og sier at håret deres aldri har vært så skinnende som når de skyller ut produkter med kaldtvann😍. NB! Ikke overdriv, det trenger ikke være iskaldt, ekke vits å bli syk… 😅

 4. Følg opp!

  Ikke la det skje en gang i skuddåret😅. Sett opp en plan, gjør det en gang i uka, annenhver uke, eller hva enn ditt hjerte/hår begjærer. Dette er noe som må følges opp, du vil ikke se en endring før du gjør dette til en rutine.😌

 5. Lek med maten!

  Lag dine egne kurer, gjerne “hot-oil treatments” som du pisker opp og bruker innimellom. Her er noen av mine💃🏽, men ikke vær redd for å blande dine favoritt-ingredienser til en superdigg deep treatment🤗.

Les også: 7 grunner til at håret ditt brekker! og 8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Finn det riktige produktet for deg!

Det finnes tonnevis med deep conditioners der ute, det er tøft det vet jeg. Den beste måten å finne ut hvilke produkter som passer for deg er ved å bli kjent med håret ditt og dets behov. Finn ut hvilken krølltype du har, porøsitet og tykkelse. Det er også viktig å vite hva slags protein- og fuktighetsbehov du har. Ble ikke noe klokere😅? Slappaaa, jeg skal hjelpe deg litt.😌

Ved å fokusere på “reneprodukter” uten skadelige silikoner, parabener og alkohol kommer vi en lang vei. Da har vi gode curly girl- godkjente merkevarer som Cantu, SheaMoisture, Devacurl, AS.I.AM, Miss jessies, Jessiecurl, Camille Rose, Ouidad og maaaange fler.😍😍😍

Les også: Lei av stive krøller? – Scrunch Out The Crunch

Vinnerne:

Jeg bestiller Devacurl og Ouidad på strawberrynet.com og kjøper de andre produktene hos Angels Afro i brugata i Oslo. Produktene kan også bestilles på feelunique og Amazon🤗😍.

Sånn, da er det bare å sette igang! Lurer du på noe, så spør😉

Les også om Stians spennende hårreise: Møt EHI – «I got so much mad love for my hair!!»

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com