Maria Liholt: Jeg blir så utrolig STOLT! Dette er mitt hår!

Maria Liholt: Jeg blir så utrolig STOLT! Dette er mitt hår!

Hei folkens! Da var det på tide med en ny hårreise.

Denne gangen er det vakre Maria Liholt som står for tur. Sangerinnen, kateketen (lærerinnen) og den blivende moren har en helt unik historie å dele med oss! Hun har også noen sabla gode hårtips på lur!

Marias hårreise

Jeg er adoptert, født i Sierra Leone og kom til Norge i 92 som femåring.Enlight3

Da jeg kom til Norge hadde jeg extentions. Mamma og pappa har en papirpose med extentions som var fra den dagen jeg kom til Norge. De hadde gjort meg fin og flott i Sierra Leone, men reisen tok en uke. Tror ikke det håret så, så bra ut da jeg ankom. Det er mitt første minne om hår.

Jeg husker godt at jeg hadde vondt da mamma skulle gre og ordne håret mitt som barn. Hun kunne det jo ikke, hadde ikke noe kjennskap til det. Mamma hadde orda sjampo og balsam for mitt hår fra Bobbys (byens første afrosjappe), men hun kunne jo ikke mer enn det. De standard hårfrisyrene mine som barn var mikkemusørene/to dotter eller en dott. Håret mitt stakk jo ut overalt, det var ikke særlig fint.

Jeg husker godt at jeg så på TV og lurte på hvorfor alle de svarte hadde rett hår. Jeg lurte på hvordan jeg kunne få det. Allerede som åtteåring startet jeg med relaxer. Mamma ble overtalt og jeg fikk det. Jeg husker at det var vondt å ha produktet i håret, men jeg ble superfornøyd etterpå. Håret mitt flagret i vinden, slik som på de andre jentene i klassen. Vi hadde jo ikke kunnskapen til å kunne opprettholde relaxeren så det så jo helt rart ut med ettervekst og det hele.

Les også: Møt EHI – «I got so much mad love for my hair!!»

Maria

På videregående var håret mitt ett mess… Jeg identifiserte meg lite med Afrika og synes ikke håret mitt var viktig eller fint. Jeg relaxet det innimellom og bleket brune striper. Etter russetiden tok jeg rastafletter for førstegang. De hang ned til rompa, det var helt forferdelig. De var altfor lange, det var bare slitsomt.

Etter det, begynte jeg å relaxe håret hjemme. Jeg ville så gjerne ha en “frisyre” så jeg gikk til en lokalfrisør på Vestlandet… Da fikk jeg pannelugg og jeg kjøpte meg rettetang. Det var utrolig gøy. Jeg følte at jeg lunne leke og gjøre forskjellige ting med mitt eget hår. Det var på en måte mitt, selv om det ikke var naturlig.

Etter hvert fant jeg ut at det fantes en frisør hos Adam og Eva som kunne afrikansk hår. Sjokket var stort da, men det er nok mer vanlig i dag. Der fikk jeg klipp, relaxer og hele pakka. Jeg fikk mye tilbakemeldinger fra andre med krøller om at det var fint, de fikk også sjokk da jeg sa at jeg gikk til Adam og Eva og ikke en afrofrisør.

Jeg var 24 år ,da jeg først gikk naturlig. Jeg merket at håret bak i nakken og på toppen av hodet begynte å bli kort, da tenkte jeg, at jeg hadde lekt nok med ilden. Det bare gikk opp for meg en dag. At jeg måtte slutte med relaxer og la håret gro. Det var først da jeg annerkjente meg selv, sånn 100%. Fargen min, håret mitt og kroppen min.❤️ Jeg begynte prosessen for å få krøllene tilbake og i to år hadde jeg en blanding av naturlig og relaxet hår. Hadde det mye i dotter og rettet det innimellom for at det skulle se, okey ut.

Etter en spillejobb i 2014, hadde jeg drukket litt. Hehe. Jeg så meg i speilet og tenkte fuck it!💥 Jeg klippet av meg alt, la ut et bilde på Facebook. Fikk utrolig mye tilbakemeldinger på det!Maria

Jeg begynte å få komplementer på gata om at jeg så kul ut. Det var jo bare meg, jeg var meg selv. Det tok tid å bli vant til det. Så, lot jeg håret mitt hvile. Jeg holdt meg unna rettetanga i to år og jeg brukte mye tid og penger på å finne ut av produkter og nye hårstiler. Jeg blir så utrolig STOLT. Dette er mitt hår!

I dag, har jeg et godt og avslappet forhold til håret mitt. Jeg tester ut nye ting! Siden håret mitt har fått en del lengde kan jeg gjøre masse ting med det og det er gøy.

Les også: Møt Makeda

Tips til deg som vil gå naturlig

TÅLMODIGHET! Det første året tar tid, men du vil se resultater. La håret hvile. La håret være i fred.

Marias favorittprodukter😍

SheaMoisture. Jeg bruker den brune serien. Den lukter jord, men det er den jeg har brukt og den har gjort at håret mitt vokser masse. Jeg bruker sjampoen og balsamen i den serien.

16.3
SheaMoisture – Jamaican Black Castor Oil serien

Når det kommer til leave-in bruker jeg den fra kokkosserien til AS I AM. Den er veldig fin på mitt hår. TIPS! Denne blander jeg også i en sprayflaske sammen med vann og castorolje. Jeg rister og sprayer på med blandingen annenhver dag-ish. Det gir nytt liv til krøllene mine.

16

Av krøllekremer bruker jeg SheaMoisture sin Curl Enhancing smootie. Jeg bruker også Cantu sin krøllekrem en del.

c95d0b4b-cdf0-4249-95c9-9ca144071bbb_4.e8cd83dc81a6a114f21fe9832117d75f
Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl Enhancing Smoothie
cantu curl
Cantu Coconut Curling Cream

Les også:  Deep Condition – Et must for drømmehåret! og 8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Marias hårtips

  1. Gre håret i seksjoner med balsam før du vasker håret. Det tar tid, men resultat blir så mye bedre.
  2. La håret være i fred. Ha samme stil i en uke eller to om du kan.
  3. Tålmodighet! Det er som en slankekur, du blir ikke tynn første dagen.
  4. Test ut produkter, det som passer for meg passer kanskje ikke for deg.
  5. Bruk penger. Hvis du kan flette håret hver 3 måned, kan du også kjøpe produkter.
  6. Ikke se på det som en jobb. Det er me-time. Kombiner det med en maske og ha ditt eget lille spa. Du kan gjøre så mye ut av det. Nyt de timene du har for deg selv på badet.

Marias hairgoals

Forbilde for datteren min👶🏾
Det blir en jente og det er viktig for meg å lære henne å være glad i håret sitt som det er. Du skal kunne leke med utseendet, men jeg vil hun skal vite at utgangspunktet hennes er flott. At man gjør endringer fordi det er gøy, ikke fordi man ikke føler seg fin uten.

Les også: Tips til mamma – Nytt med krøller

Fortsette å passe på håret mitt
Jeg skal ha fletter når jeg får barn, slik at jeg ikke trenger å tenke på det i barseltiden og kan føle meg fresh uten å måtte bruke mye tid. Etter dette skal jeg booke inn venninner så de kan være barnevakt imens jeg har wash-day.

OOoooh Maria, Maaariaaa. Tusentakk for at du deler din hårreise og dine erfaringer med oss. Det setter vi utrolig stor pris på!! Du kommer til å bli en fantastisk mor til en liten krølltopp med fantastiske krøller👶🏾

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com