I denne rekkefølgen påfører du produktene dine!

 

Hei folkens!

For noen uker siden postet jeg innlegget Tips til mamma – Nytt med krøller. Dette ble godt tatt imot, spesielt av leser Annelisabeth72😍 . Hun ba om å få en «oppskrift» på rekkefølgen man påfører produktene våre i. Jeg synes det var er en supergod idé, det er ikke lett å vite hva som skal på, når, så her er min «oppskrift»🤗

 1. Pre-poo med olje eller balsam
 2. Sjampo/Balsamvask
 3. (Balsam)
 4. Deep condtition/Dyptvirkende balsam
 5. Leave-in
 6. Krøllekrem/skum
 7. Gelé
 8. Serum/olje/leave-in

NB! Husk at du ikke trenger å gjøre alle stegene om du ikke ønsker, eller ikke har produktene til det! Noen bruker kun balsamvask og en leave-in og ferdig med det.

Steg 1: Pre-poo med olje eller balsam

De gangene jeg skal vaske håret med sjampo pleier jeg alltid å få ut flokene og gi masse fuktighet til håret mitt først. Sjampoen stripper håret for naturlige oljer og gjør krøllene dine supertørre😢. Så det å gre håret med balsam eller en olje før du vasker det med sjampo, vil minimere skadene, samt bidra til å gjøre håret renere og mykere😍.

 • Del opp håret i seksjoner
 • Spray håret med vann
 • Påfør balsam eller olje
 • Massér hodebunn og gre ut flokene med fingrene
 • Vask ut med sjampo, seksjon for seksjon

Noen ganger bruker jeg både balsam og olje, da grer jeg håret med balsam først. Skyller det ut. Så bruker jeg min DIY-Vekstfremmede «hot-oil» kur! som jeg vasker ut med sjampo i dusjen. Du kan fint bruke en oljelanding, en enkel olje (kokkosolje, olivenolje, avocado-olje) eller en balsam😊.

Eksempler på produkter som kan brukes til pre-poo:

Steg 2: Sjampo/Balsamvask

De gangene jeg bruker sjampo, fokuserer jeg på hodebunnen og lar resten av håret bli rent ved at sjampoen renner igjennom håret når den skylles ut. Jeg vasker seksjon for seksjon for å unngå unødvendig floking av håret. Som regel bruker jeg balsamvask og  følger denne metoden, her!

Til balsamvask, bruker jeg balsamene over, men noen ganger bruker jeg også produkter som er laget for balsamvask/Co-Wash:

Steg 3: Balsam

Etter sjampo, brukes alltid balsam selv. Selv om du brukte dette før du vasket håret (under pre-poo). Balsamen gir håret tilbake deler av fuktigheten som sjampoen har stjålet fra oss og gjør det enklere å gre og holder det flokefritt. Jeg bruker de samme balsamene her, som i steg 1.😊

Hvis jeg har brukt balsamvask og ikke sjampo, gjennomfører jeg alltid dette steget uansett, for å balsamvaske en gang til. 

 Steg 4: Deep condtition/Dyptvirkende balsam

Etter vask brukes en dyptvirkende balsam. Hvorfor og hvordan kan du lese her: Deep Condition – Et must for drømmehåret!

Min Store favoritt om dagen er Devacurl sin Heaven in hair😍 . Andre deep conditions jeg kan er anbefale er disse:

Steg 5: Leave-in

Leave-in er et produkt som ikke skal skylles ut. Dette er ofte en balsam, melk eller lingnende..Den inneholder masse næring og fuktighet som gir krøllene våre det vi trenger frem til neste washday.😍

Denne fordeler jevnt du i rent vått/fuktig hår. Noen liker å ha klissvått hår når de påfører produktet, andre vil at det bare skal være litt fuktig. Her er det bare å prøve seg frem😊. Leave-in’s jeg kan anbefale:

Les også: Møt Maria – Jeg blir så utrolig STOLT! Dette er mitt hår!

Steg 6: Krøllekrem/skum

Her kommer stjerna🤩! Dette er ofte en krem, smoothie eller et annet tykt produkt som skal sette fart på definisjonen din. Dette kan også godt være et skum hvis du har lettere krøller og får fett hår av krøllekremer. Denne skal over leave-in. Du kan også bruke bare denne etter vask om du ønsker det. Jeg kjører hele pakka🤗.

Favoritten min om dagen er As I am sin Curl Enhancing Smoothie fra serien Long & Luxe 😍 . Les mer om serien HER!

Steg 7: Gelé/spray

Geléen og andre stive greier, påføres heeeelt på slutten av stylingprosessen. Dette kan være rett etter leave-in, etter krøllekrem eller rett etter vask, alt ut i fra hvor mye produkter du ønsker å stæsje i håret ditt😊. Poenget er at denne skal i til slutt😉. Du skal IKKE ha en leave-in eller krøllekrem over denne.

Denne skal sørge for at definisjonen din holder ut uka 😍 . Noen bruker geléen rett etter de andre produktene, imens andre føler at de får best resultat om de venter til håret er 60-80 % tørt. Dette er smak og behag, så her velger du det som gir deg det beste resultatet.

Jeg bruker gele innimellom, hvis jeg skal ha twists over en lengre periode, eller vil beholde definisjonen på krøllene mine noen dager ekstra.😊

Les også:Nyttårsforsett 2019: De små tingene som gjør de store forskjellene!

Steg 8: Serum/olje/leave-in

Dette steget gjennomføres når håret er tørt. Da bruker du litt olje, serum eller leave-in til å gi glans, låse produktene inne, samt få ut stivheten av produktene som nå er tørre og crunchy. Både krøllekremer og leave-ins kan gjøre håret stivt, så dette er en skånsom måte å få ut crunchen på og samtidig få litt liv og volum i det. Du kan lese mer om hvordan jeg gjør dette HER!
Jeg bruker som regel litt kokkosolje, det gir masse shine😍  Blir det for mye, lar du være 😉

Les også: 7 grunner til at håret ditt brekker!

SÅNN! Det var det… neida, joda. Ikke bli forvirra😂! Du trenger ikke aaalle disse produktene for å få et godt resultat, men her er i hvertfall rekkefølgen. Hopper du over et, eller flere steg, er det helt okey, bare du jobber deg nedover på lista😊.

Lurer du på noe, eller har du innputt på hva jeg kan skrive om så gi lyd!😍  Ønsker alle en digg dag!‹

Les også: LCO- og LOC-metodene! for å lære hvordan du kan låse fuktigheten inne!