Slik håndterer du frizzen!

Slik håndterer du frizzen!

Hei Krølltopper!

For mange av oss er drømmen et skinnende hår med definerte krøller. Det er ikke alltid dette er virkeligheten, da frizz er den stor del av livet vårt. Helt ærlig så synes jeg frizz kan være ganske fint. Det gir volum og er liksom litt… ekte?🧐 Denne sommeren er jeg POFFY! Og tyr til fletter og buns!

Hva er frizz?

Frizz er faktisk en tilstand håret ditt er i hvor hårskjellene er løftet opp og ut. Det er det som gir oss den poofy litt ukontrollerte looken. Hårskjellene våre reagerer på den måten av varme, fuktighet og kjemisk behandling, f.eks bleking. Noen hårtyper har mer frizz enn andre og det gjør det tøft å vite hvordan man skal håndtere det. La oss se på tre forskjellige årsaker til frizz og det vi kan gjøre for å redusere/fjerne det.🤗

Les også: I denne rekkefølgen påfører du produktene dine!

1. Varmebehandling

Vi vet alle at varmebehandling er dårlig for håret vårt, men ikke alle vet hvor mye og hvorfor. Hårfønere og rettetanger varmer opp håret til det punktet at det tørker ut og det skader proteinet i håret over tid. Dette gjør at håret brekker, knekker og blir frizzy🙃. Du kan også være så uheldig at håret ditt brenner seg, det merker du på den gode gamle brent hår lukta og «tssss» lyden som kommer når du legger krøllene dine i tanga.😓

Reduser frizz ved å:

  • Bruke varmebeskyttende produkter. Da beskytter du håret ved retting og føning.
  • Bruke mindre/ingen varme. Dette er helt klart det beste!
  • Bruk dyptvirkende balsam og hårkurer
  • Bruke tykke kremer og oljer, eventuelt LCO metoden
  • Klipp deg!

 

Les også: Slik tar du vare på krøllene dine i sommer!

2. Fuktighet

Okey. Når hår det er fuktig i været er det mye hydrogen i lufta☁️. Menneskehår er utrolig sensitivt når det kommer til luftbåren hydrogen og håret reagerer på sekundet. Siden håret vårt er porøst tar det til seg fuktigheten og hår som er kjemisk behandlet eller tørt blir ekstra påvirket👀. Rett hår blir bølgete, bølgete blir krøllete og krøllete blir eeeenda med krøllete.🤗

Reduser frizz ved å:

 

3. Kjemisk behandling

JA! Jeg snakker om bleking, relaxing, farging og andre rare ting du måtte gjøre med sveisen din🙆🏽. Disse tingene er virker som en god ide der og da, men hvis du har liten eller ingen greie på hva du driver med så er veien til KATASTROFE kort💥. Disse produktene inneholder sterke kjemikalier som messer opp fuktighetsbalansen i håret ditt. Vis du ikke er forsiktig kan hår og hodebunn bli skadet og frizzen popper opp!

Reduser frizz ved å:

  • Gå naturlig
  • Gjør det hos noen som kan det (Frisør)
  • Proteinkur, for å styrke hårets naturlige protein
  • Klipp deg!

 

Håper dette var til hjelp! Har du andre triks så del med oss 😃

Les også: 6 ting DERE MED RETT HÅR ikke vet om krøller!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com