Lek med maten, håret ditt elsker det!

Lek med maten, håret ditt elsker det!

Hola krølltopper!

Da vi var små fikk vi beskjed om å ikke leke med maten. Jeg sier jo,  DO IT!

Det å ha et sunt kosthold er gull for alle kroppens funksjoner inkludert hårvekst. Vi spiser grønt, drikker te og trener. Men det er mye av maten vi putter i oss som vi også kan brukes i håret. Her deler jeg mine matstjerner som jeg bruker like mye på håret som på maten!

Avokado

avocado_1050x700

Utrolig godt i salaten og på brødskiva, men også AMAZING i håret. Avokado er full av proteiner, sunt fett og oljer som er alfa og omega for oss krølltopper. Den inneholder vitamin A, B6, D, E, gir masse shine, reduserer frizz og skal visst fremme hårvekst også.😍

Bruk den sammen med noen gode oljer til en DIY-kur eller alene. Min favorittmaske med avokado finner du HER!

Honning

fresh-honey-500x500

Mmm! Honning tiltrekker seg fuktighet, holder på den samtidig som den har anti-inflammerende og antibakterielle egenskaper som skal være bra for blant annet kløende hodebunn og flass😩😍. Håret mitt ELSKER honning og hver gang jeg bruker honning i håret får jeg utrolig myke krøller.

Honning kan brukes varm, i en DIY maske eller som en liten ekstra piff i den den hårkuren du allerede har.☺️

Dette er min favorittkur med honning:

 1. 4 ss Honning 
 2. 6 ss Kokosolje
 3. En beholder (kan bruke en gammel sjampoflaske)
 4. Oppkokt vann i en kopp
 5. Dusjhette eller plastpose til å ha på hodet (Denne er messy)

Har du kur til overs, kan du spare den i kjøleskapet til neste runde. Mengden ingredienser er for skulderlangt hår, så halver eller føl deg frem for kortere.

Fremgangsmåte:

 1. Ha honningen og kokosoljen i en beholder (bruk en gammel sjampoflaske om du har)
 2. Sett beholderen i oppkokt vann (skal ikke koke) – Noen bruker mikrobølgeovn i 3 sek av gangen.
 3. Fordel blandingen fra tupp til rot og masser hodebunnen
 4. Ta på en dusjhette eller pose. La kuren sitte i en time og skyll ut (hvis du vil ha ut kokosoljen, kan du vaske håret).
 5. Enjoy!! Assa.. Jeg sier ikke mer, prøv!♥💃🏽

Olivenolje

185042080

Olivenolje er som jeg har sagt før, undervurdert😅! Den er sabla god i salaten, men like bra, om ikke bedre i håret. Olivenolje inneholder massevis av det gode fettet håret vårt elsker og trenger. Bruk ekstra virgen da er den ikke tappet for alle næringstoffer.

Olivenolje gir elastisitet til håret, gir det fuktighet og næring, samtidig har den mykgjørende elementer som er med på redusere frizz og pleie tørt og skadet hår🥰.

Bruk:

 • I DIY-hårkurer
 • I Pre-poo før vask
 • Til å blande ut rester av hårkurer og balsamer

Risvann

Bilderesultat for rice water

Ris er superdigg og jeg spiser det OFTE😂! Vannet du koker risen eller vasker risen i har i det siste blitt omtalt som svært næringgivende og vekstfremkallende for hår. Første gangen jeg hørte om det så tenkte jeg “Eeeew!”😅, nå har jeg prøvd det noen ganger og ser at håret får en utrolig glans. Det finnes flere måter å lage det og bruke det på.

Les mer om Risvann og hvordan det brukes HER!

Castorolje

Jamaican-Black-Castor-Oil

Castorolje også kjent lakserolje ble faktisk brukt som middel mot forstoppelse i mange år😩. Sikkert noen som bruker det som dette enda, siden er et naturlig legemiddel. Jamaican Black Castor-oil er kjent for sin effekt på hår og er en av de mest brukte ingrediensene i hårprodukter for krøller🤩.

Ren er oljen veldig tykk og vanskelig å jobbe med, men blandet med kokosolje er den perfekt til å massere hodebunnen med👌🏽.

Castorolje er kjent for sine helbredende egenskaper. Det sies at castorolje har anti-inflammatoriske egenskaper som booster hårvekst ved å sette i gang blodsirkulasjonen i hodebunnen, som bidrar til en sunnere hodebunn og bedre hårvekst.

Selv sverger jeg til castorolje og har gjort det i mange år🙋🏽.

Slik bruker jeg min: DIY-Vekstfremmede «hot-oil» kur!

Greia er at du kan gjøre hva som helst også leke med maten!! Verden er DIN!!

Har du noen tips? Del med oss 🙂

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com