Hårregime do’s & don’ts!

Hårregime do’s & don’ts!

Aaait! Tenkte det var på tide å lage en liten “formel” på hvordan du får deg et eget hårregime/hårprogram😍 Det er også en del ting du burde gjøre og en del ting du absolutt ikke burde gjøre…😅

Hva er et hårregime

Et hårregime er en rutine, enkelt å greit. Dette er en rutine som er laget av deg for å holde håret ditt sunt og friskt🤗. Kanskje du vil ha lengde? Bouncy krøller? Definisjon? Uansett hva ditt hårmal er så må du ha en plan og en rutine for å komme dit.

Rutine er repetisjon, struktur og konsistens☝🏽. Et hårregime eller et hårprogram kan sammenlignes med en diett eller et treningsprogram som er laget for at du skal være sunn (håper jeg) og for at du skal kunne oppnå målene dine.

white printer paper on laptop

Derfor trenger du et hårregime

Veeeeeel, tenk på et hårprogram som et ernæringsplan for håret ditt. Du planlegger for å gi håret ditt den næringen det trenger på permanent basis. Du kan gjennomføre planen din ukentlig, annenhver uke eller månedlig. Uansett hva du velger/trenger så er et regime oppskriften på suksess. Og du vil merke forskjell😉.

woman holding her hair on front of her face

Komponenter i et hårregime

  • Vask – Balsamvask, sjampo
  • Fuktighet – Balsam, Leave-in, deep-dondition/ hårkur
  • Forsegling – Lås fuktigheten inne med olje eller serum
  • Gre ut floker 
  • Styling og/eller beskyttelse – Krøllekrem, gel, olje etc.
  • Protein 

NB! Husk å klippe deg innimellom også!

 

Do’s & Don’ts

Do, do, do👍🏽

Sett av tid til å gjennomføre regimet ditt.
Hvis du først skal gjøre det så gjør det ordentlig.

Vær tålmodig.
Roma ble ikke bygget på en dag og det blir ikke sveisen din heller. Gi ditt nye regime tid.

Sørg for at hårregimet ditt inneholder alle de nødvendige komponentene.
Hvis du ikke inkluderer alt kan du heller ikke regne med topp resultat😉.

Tilpass regimet ditt etter trening.
Svette burde ikke ligge og godgjøre seg i hodebunnen i en måned før du vasker håret… Så sørg for at du får renset hodebunnen iløpet av uka om du trener.

Les også:  9 Do’s & Dont’s for trening!

Hold deg oppdatert!
Du bli aldri ferdig utlært. Det kommer stadig nye produkter og metoder for krøller så ikke sett deg fast. Noen ganger er det faktisk grønnere på andre siden…

Aksepter at du ikke alltid strekker til!
Lag deg backup løsninger når du skal reise. Godta at du er menneskelig og blir syk. Og noen ganger, er rett og slett andre ting viktigere enn håret.

Du kommer ikke alltid til å klare å holde deg 100% til planen. Ikke hugg av deg selv huet for det😘

 

No No, don’t 👎🏽

Kopier noen andres hårregime
Det kan se ut som om noen har samme hår som deg, men det betyr ikke at de har det. Hårhelse handler om hårets tilstand og ikke om strukturen. Sååå… Prøv deg frem og lag ditt eget hårregime! 😃

Les også: I denne rekkefølgen påfører du produktene dine!

Fokuser for mye på produktene
Fokuser mer på hva slags type produkter du skal bruke. Sjekk ut Curly Girl metoden!

Fortsett med et hårregime som ikke funker…
Har du prøvd et regime over tid og det ikke funker så lytt til håret ditt. Kanskje du må vaske det oftere eller kanskje du er sensitiv for protein i produkter?

Gi opp!
Dette tar tid. Lang tid. Hvis hårregimet ditt ikke funker og du ikke får det resultat du er ute etter så still deg selv disse spørsmålene: Har jeg prøvd dette lenge nok? Bruker jeg produktene riktig? Inneholder regimet mitt alle komponenter? Er det på tide å prøve noe nytt? ☺️

Les også: 7 do’s & don’ts for krøller!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com