Samantha Gurah: Om vi gjemmer håret vårt vil vi aldri se forandring!

Samantha Gurah: Om vi gjemmer håret vårt vil vi aldri se forandring!

Her er hårreisen jeg har gledet meg leeeenge med å dele ENDELIG! Samantha Gurah er klar som et egg!

Skuespillerinnen og sangerinnen som vi kjenner fra stjernekamp, beat for beat og All together now har hatt litt av en hårreise.

Møt Samantha Gurah!

IMG_6870.jpg
FOTO: IVANA KLAVIS

Samantha’s hårreise

Da jeg var liten så hadde jeg afro og pappa pleide å klippe meg kort og gre meg med hot comb (om du ikke vet hva det er, så google den jævelskapen av et redskap, haha)

(Challenge accepted! Found it!😅 )Bilderesultat for hot comb

Mamma pleide i blant å surre håret mitt med tråd, sånn som man gjør i landsbyen i Ghana. Jeg skilte meg ut ganske mye akkurat da, for å si det sånn. Etterhvert så ble jeg brukt som prøvekanin da storesøstren mi skulle lære seg å flette hår. Det ble mye skrik og skrål til pappas fortvilelse!

Jeg prøvde relaxer og det endte ikke alltid så bra. Jeg mistet en del hår og fikk områder på hodet som var uten hår. Sååå, jeg relaxer ikke håret mitt noe mer nå. Foreldrene mine hadde dessverre ikke så mye peiling på hår. Jeg måtte alltid flette håret mitt eller «gjøre noe».

Jeg har alltid hatt lyst til å prøve å farge håret men er redd håret mitt ikke tåler blekingen. Jeg tror jeg har hatt alle mulige hårstiler oppigjennom årene. Og da mener jeg ALLE hårstiler! Får ca 6 år tilbake så klippet meg meg veldig kort og tok bort nesten alt håret. Håret mitt var slitt og jeg ville ha en ny start .

View this post on Instagram

A post shared by Samantha Gurah (@samanthagurah)

Mitt forhold til krøllene mine har ikke alltid vært så bra som det er idag. Jeg ønsket å ha langt hår hele barndommen og misunnet mine europeiske venninner som kunne få langt hår. Jeg elsket å gre håret deres fordi jeg aldri kunne få samme hår selv. Mye tid og krefter har blitt brukt på å flette og rette ut mitt hår.

Da jeg fikk tilbud om å være med i min aller første tv-serie i Sverige, så valgte maskøren at jeg skulle ha mitt naturlige hår. Dette gjorde meg glad langt inn i hjerte.

Idag har jeg lært å akseptere mitt eget hår. Dette er mye takket være Youtube og den naturlige «hårbølgen» som kom for noen år tilbake. Via nettet har jeg lært mye om mitt eget hår, fått kjempebra tips om produkter og fått inspirasjon – Idag er jeg stolt av min afro! 

Samantha’s hårtips

Fukt, fukt, fukt!!!
Kan ikke få sagt det nok. Jeg dusjer håret mitt jevnlig utover dagen med rosevann eller leave-in spray med aloe vera juice. Mitt hår er av typen myk 4C. Fukter jeg ikke håret så blir det tørt og brekker. Castorolje er også gull!

Samantha’s favorittprodukter

Elsker alt fra SHEA MOISTURE og bruker også shampoo og balsam fra Matrix.

Relatert bilde

Jeg bruker leave-in spray fra merket Jane Carter. Siden jeg er ghaneser så har jeg har et stort lager av sheasmør i boden min haha, helt sant . Familien min i Ghana produserer shea smør! Jeg pleier å blande dette med kokkosolje og bruke i håret når jeg tvister det.

Bilderesultat for shea butterBilderesultat for jane carter leave in spray

Krøller på jobb

Som oftest synes folk at håret mitt er kjempekult og det er veldig bra! Jeg jobber på teater hvor man ofte bruker parykker. Jeg opplever at det er en manglende kunnskap blant maskører og frisører når det kommer til afrohår. Dette er veldig synd og jeg må ofte komme godt forberedt når jeg er på jobb. Ellers så blir jeg sendt til en afrosalong som kan mitt hår.

Når jeg presenterer meg på castings og prøvefilminger så prøver jeg alltid å vise frem mitt naturlige hår. Fordi jeg vil vise at denne hårtypen også fortjener en plass i underholdningsbransjen i Norge. Om flere av oss med afrohår gjemmer håret vårt så vil vi aldri se forandring.

Free the afro!💪🏾

View this post on Instagram

A post shared by Samantha Gurah (@samanthagurah)

Samantha! Takk for at du deler ❤️  Jeg er sikker på at du bidrar til til å sette afro’n på Norgeskartet. Du er amazing! Heier på deg!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Svensk krølle-stylist lanserer egen «clean and safe» produktserie!
Ingrid Alexandra is a Swedish entrepreneur who recently launched a the hair series For Textured Hair
3 verktøy for å sjekke ingredienser
3 enkle måter å sjekke ut hva og hvilke ingredienser produktene dine inneholder!
Badehetter for krøller, fletter og langt hår!
Dere har sprut og vi svarer. Her er noen badehetter for krøller, fletter og langt hår. Enjoy!
Knockout Noire: Jeg savnet svarte kvinner og større kropper innen burlesque!
Denne gangen snakker vi med den første svarte burlesque artisten i Skandinavia!
Håndbok til krøller
I et hav av informasjon om krøller, er det fort gjort å føle at man drukner. Derfor har vi samlet noen grunnleggende krølletips for å hjelpe deg på din krøllereise

Create a website or blog at WordPress.com