Gre håret Do´s & Dont´s!

Gre håret Do´s & Dont´s!

Hei folkens!

Takk for en livlig uke på instagram 😍! Vinner en av forrige ukes insta-konkurranse får en gavepakke med Mixed Chicks produkter til en verdi av 598,- sponset av Bobbys! 

Hvis du ikke har fått med deg hva som har skjedd kan du lese forrige ukes innlegg her: Mixed Chicks + Giveaways!

Over til noe annet… Jeg har satt opp en liten liste over hva vi krølltopper burde og ikke burde gjøre, når det kommer til å gre håret 🤗

Gre håret Do´s & dont´s

Dont´s

Ikke bruk hårbørste
Du kan selvfølgelig gjøre det hvis du ønsker🙄, men sjansen for å slite på håret og lage knuter er større enn hvis du bruker kam eller fingrene. Når vi bruker børste rives ofte knuter og floker opp og ut, noe som skader hår som i utgangspunktet er helt fint. Hva tror du skjer med håret ditt når dette skjer over tid? 😫

7 grunner til at håret ditt brekker!

Ikke gre håret fra topppen og ned
Du har krøller… Det som skjer når du grer håret fra toppen og ned er at krøllene dine som er tvinnet inn i hverandre og floker som har samlet seg opp, blir presset nedover og blir mer kompakte. Dette kan gjøre at håret får små knuter på visse hårstrå samt tettere floker😤 . Når vi så grer håret rives disse knutene og flokene ut. Dette gjør at håret skades og at vi mister mer hår. Det håret som vi helst vil beholde…

Ikke spar på søppel
Ser du splittede tupper, knuter eller skadde hårstrå?? IKKE la dem ligge. Ikke tro at de forsvinner av seg selv🤪… Knutene burde klippes vekk så snart du ser dem slik at de ikke lager floker og fler knuter☺️. Har du floker som er umulig å åpne så ikke gre dem ut, da river du i stykker håret. Klipp dem heller av så slipper du å skade håret. Splittede tupper fortsetter å splitte seg oppover hårstrået og du må klippe av mer hår, når du først klipper deg, hvis du ikke tar dem med en gang.

Ikke gre håret tørt
Ja, håret vårt er på sitt mest sårbare når det er vått, men for oss krølltopper er det når håret er tørt at det er vanskelig å håndtere. Med andre ord, hvis vi grer håret når det er på sitt tøffeste å håndtere, er sjansen for å skade det stor. Bruk masse vann og produkter som gir god slipp. Du kommer til å merke stor forskjell både på prosessen og hvor mye hår du mister 😉

woman standing under tree during daytime

woman standing near white wallIkke gre håret for ofte
Her er det mange som bommer… Inkludert meg over en lengre periode😩. Det er fint å holde håret flokefritt, men hele denne “å gre håret prosessen” sliter svært mye på krøller som dere leser i punktene over. Bruk heller gode produkter som holder håret flokefritt over tid. Kjør beskyttendehårstiler så du slipper å gre håret så ofte. Og ikke minst… Ikke pell på håret det blir bare flokete og frizzy. 😉

PS! Ikke la noen andre pelle på det heller!

 

Do´s

Bruk hendene
Hendene dine kjenner på floker, knuter og tørre tupper på en helt annen måte enn hårbørsten din🤔. Fingrene dine kan løse disse utfordringene skånsomt uten at håret brekker eller slites😍. Hvis det er utfordrende å bruke hendene eller det er for stor overgang fra den gode gamle hårbørsten kan du bruke en vid kam. Du finner disse kammene i mange former og farger bla. hos Bobbys om du er hypp på en 😉

8 grunner til at krøllene dine ikke vokser!

Kjøp deg en saks
Finn en saks som du enkelt kan klippe med og som ikke gjør vondt værre (Eks. hagesaksa). En enkel saks til å klippe slitte tupper og knuter koster ikke stort og er absolutt verdt det. Du finner en slik en HER!

hair-clip-4344806_1920

Ha vann tilgjengelig
Få deg en liten sprayflaske, om det så bare er en fra Nille. Det å kunne spraye på litt vann imens du grer igjennom håret gjør at du kan ta tiden du trenger til å gjøre en god jobb, uten å måtte stå i dusjen halve dagen. Siden håret burde være vått når du grer det, vettu😏

Seksjoner
Del opp håret ditt i seksjoner. Dette gjør at du konsentrer deg om en liten del av gangen og det er lettere å få ut floker uten å skade håret når det er mindre å holde styr på. Du bestemmer selv hvor mange seksjoner du ønsker, alt i fra 2 til 100 seksjoner funker fett. Selv pleier jeg å bruke 4 og det har gjort livet mitt såååååå mye enklere💃🏽! Sååååå ved å tviste eller sette de seksjonene du ikke jobber med opp i klyper, vi du merke stor forskjell. Hele “grejobben” blir enklere og du mister mye mindre hår😍

7 do’s & don’ts for krøller!

Produkter med slipp
Skaff deg noen gode produkter med mye slipp som du kan bruke når du skal gre håret. Det finnes produkter som er laget spesielt for å gre håret. Disse produktene løsner flere av flokene for deg og gjør at du kommer lettere igjennom uten å rive av deg halve hode… SheaMoisture har en god en som jeg har brukt noen ganger. Den funker fett☺️

Shea Moisture Raw Shea Butter Extra Moisture Detangler 236ml
SheaMoisture Raw Shea Butter Extra Moisture Detangler

Gre håret fra tuppen og opp
Jeg fikk en åpenbaring da jeg kom over dette på youtube for mange år siden. Det å gre håret fra tuppen og oppover med hendene har vært en stor game-changer for meg. Flokene løsnes fra riktig ende og åpner seg lettere. Man trenger ikke dra og rive i håret derfor blir det ikke slitt eller skadet. Dette kan du selvfølgelig gjøre med med en kam også, om du heller ønsker det. 😘

Håper dette ga deg noe! Happy sunday!

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com