Krølleord du MÅ kunne Del 4!

Krølleord du MÅ kunne Del 4!

Yes! Da er siste del av Krølleordboka vår klar! Er det noe jeg ikke har fått med meg?

Savner du de andre delene? Du finner dem her:

Krølleord du må kunne Del 1
Krølleord du må kunne Del 2
Krølleord du Må kunne Del 3!

Raking
Gir perfekt definerte krøller ved å påføre en god mengde produkter i vått hår. Håret gres så med fingrene som en rake fra tupp til rot. Når man har raket seg igjennom flokene stopper man ved tuppene og rister håndleddet for å friste frem krøllenes form.

rake on pavement beside box

Reversion/Reversjon
Når håret ditt har vært rett, men reverseres til sitt naturlige krøllete seg. eks etter bruk av rettetang.

Sealant/Forsegling
Noe som låser fuktigheten inne i håret. Oljer og serum er ofte brukt her.

Shedding/Felling
Den normale mengden med hår man mister. Det er håret som fester seg i børsten når mann grer seg eller som ligger igjen på genseren til typen. Hårene du mister her skal være på lik lengde med håret du har på hodet.

Les mer: 7 grunner til at håret ditt brekker!

Shingling metoden
En wash n’ go teknikk som brukes for å definere krøllene. Med alle produktene i håret, finner man frem en og en krøll som man smoother ut mellom tommel og pekefinger fra rot til tupp. Dette skal gi en definisjon av en annen verden.

Jeg gjør dette innimellom og synes resultatet er superbra, når definisjon er det jeg er ute etter.

 

Silicone/Silikon
Syntetisk ingrediens som brukes i en del balsamer, geléer og hårkremer. Gir håret en glatt overflate og låser fuktighet både inne og ute. Silikon er kjent for å lage produktlag som ofte må vaskes ut med Sulfatsjampo. 

Slip
Terminologi som referer til hvor glatt og lett håret blir å gre. Balsamer med mye “slip” gjør håret enkelt å jobbe med og løsner floker og knuter lett.

Sprayflske
Brukes til å spraye vann eller blandinger av produkter og oljer inn i håret for å få nytt liv. Brukes også under vaskedag hvis man ikke orker å stå i dusjen dag inn og dag ut.

den92misb

Steam/Damp
Brukes ofte som metode for dypere kuring. Dampen løfter hårskjellene slik at behandlingene dine kan trenge dypt inn. Den fuktige varmen stimulerer også blodsirkulasjonen, noe som fremmer hårvekst.

Sulphates/Sulfates/Sulfater
Vaskestoff som brukes i de fleste vaskemidler inkludert sjampo. Sulfater stripper håret for naturlige oljer og er frizzens verste fiende. 

person holding bubbles

Transitioning/Overgang
Det samme som “Å gå naturlig”. Det er prosessen fra kjemisk behandlet hår til naturlige krøller. Big Chop er ofte en del av dette. Dette er tidspunktet man klipper av ALT som ikke er naturlige krøller eller bleket/skadet hår.

Twist Out
En hårstil som lages ved å forsiktig åpne twists. Strekker på krøllene for et lengre utseende.

Virgin Hair/Jomfruhår
Kjemisk ubehandlet menneskehår. Vask med sulfatsjampo er inkludert i denne betegnelsen.

girl sitting on white chair while holding stick

Wash Day/Vaskedag
Den dagen i uka/måneden vi grer, vasker, kurer, tilfører produkter og styler håret vårt.

Wash n’ Go
Rask og enkel naturlig hårstil. Her blir produkter påført i rent hår og definert for så å lufttørke.

beautiful-checkered-checkered-shirt-1407674

Noe jeg har glemt? Let me know!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com