Camille: Ingen kunne se meg med mitt eget hår!

Jeg er stolt av å presentere Camille, mine damer og herrer😍! Min gamle rom-mate har et hår som er til å dø for samtidig som hun er en supertøff blogger, aktivist og samfunnsdebattant. Hun skriver innlegg på VG og diskuterer gjerne temaer som rasisme og politikk. Hun er også en del av SnapKollektivet!💪🏽

Foto- Tale Hendnes-2-38

Møt Camille Oneida Charles

Jeg vokste opp i Toronto i Canada. Jeg ekke født her, gurl nooo. Der var jo håret mitt det normale og jeg ble ikke sett på som annerledes på noen måte. Jeg rettet ikke ut håret eller noe. Alle vennene mine hadde afro, like it was nothing😊. Men så kom jeg da til Norge som åtteåring og da kom jeg til et sted hvor jeg var den som var utenfor, den som var «unormal». Da ble jeg veldig var på at jeg var annerledes. Det var ikke sånn at jeg ble mobba eller noe sånt no for mitt eget hår, men jeg var veldig opptatt av at jeg skulle ha fletter hele tiden🙄. Så jeg hadde ALLTID fletter. Uansett. Under hele barneskolen hadde jeg alltid fletter, ikke noe annet!

Jeg tror at jeg ubevisst ikke likte mitt eget hår. Og jeg var redd for at folk skulle tro jeg var rar eller no, hahah😂😂. Jeg husker at da mamma skulle bytte ut flettene måtte det alltid være en helg. Det måtte alltid være innendørs. Jeg husker godt en episode da vi bodde i rekkehus🏘. Mamma var ikke ferdig med flettene enda, men jeg måtte ut og lufte meg litt. Da kom det folk fordi og jeg løøøøp inn liksom😂😭. «Ingen må se meg sånn». Jaja, det var ikke bra. Da var jeg liten og jeg visste ikke hvorfor jeg reagerte sånn, men instinktet mitt sa ingen kunne se meg med mitt hår. Jeg må ha fletter.

«Da var jeg liten og jeg visste ikke hvorfor jeg reagerte sånn, men instinktet mitt sa ingen kunne se meg med mitt hår.»

Etterhvert ble mamma lei av å gjøre håret mitt og jeg ble lei av fletter så da tok vi relaxer da, ikke sant…😩 Det var der det startet. På ungdomskolen. Det var mamma som gjorde det de første gangene og vi var jo ikke konsekvente, ikke sant. Etter seks måneder så var det sånn «jaja, da tar vi en ny en»😅. Du må jo vedlikeholde det hvis du først skal gjøre det og gå all in. Så håret sto rett ut, det var dritstygt😭. Jeg hadde en liten hestehale, kosa meg, thought I was cute lissom👧🏾 . Eehm, men så går årene, plutselig hadde jeg noen røde tjukke striper i håret også😳. Jeg er oppvokst på Hakadal og jeg husker at mamma snakket med noen på Ammerud som først bleket det, da ble det gult og så farget hun det. Det ble jo oransje da, sånn rødt/oransje. Hahaha😬 😂!! Og det var sånne TJUKKE striper hahaha, det var skikkelig stygt. Jeg gikk rundt med det, synes det var kult da🤪.

Jeg fikk aldri kommentarer på håret mitt heller, folk var ganske greie, sånn sett. Ble ikke uglesett liksom. Det var mest sånn for meg selv. Jeg følte at jeg måtte ha rett hår og at jeg ikke kunne gå rundt med afro. Pluss at vi ikke visste noe om natural hair i det hele tatt🤷🏾‍♀️. Visse ikke at jeg kunne ha håret løst hvis jeg bare gjorde noen triks. Mamma visste ikke. Vi visste ikke noe om haircare at all. På videregående brukte jeg faktisk mye rettetang. Jeg pleide å bruke rollers bak så jeg fikk store krøller og ha cornrows foran. Det var faktisk veldig fint. Jeg gjorde det en lang periode☺️.

Men så kom the turning point, da aaaalt endret seg. Jeg var på en afrosalong og skulle relaxe håret. Hun frisøren blandet ikke ut produktet ordentlig. Bare slæppa det på håret og hodebunnen👋🏾! Hun masserte det nesten inn i hodet mitt💆🏾. Jeg var jo kjent med dette fra før og visste at det skal ikke klø, eller svi. BUT IT DID. Jeg satt der og bare «God please, please, please»! Så jeg sa: «Du må vaske de ut NÅ!☝🏾» Da hun vasket det ut, så jeg at håret bare falt av…😲 Hva skjer her?!?😭 Håret mitt brakk jo av. Mamma og jeg ble dritsure.

Hun frisøren gjorde en forferdelig jobb. Etter det ville jeg aldri relaxe igjen. Håret var tykt og krøllete i røttene og tynt og rett i tuppene. Jeg så meg selv i speilet og bestemte meg. «Nå gjør jeg det».  Jeg hadde langt hår, så det ble ikke en Big Chop, men jeg fjernet ganske mye. Det var veldig digg!✂️

«Da hun vasket det ut, så jeg at håret bare falt av. Hva skjer her?!? Håret mitt brakk jo av.»

Jeg hadde fletter og mye protective-styles. Det gikk veldig greit. Jeg begynte å ta vare på det🥰. Jeg begynte å se på youtube-videoer i starten av 20-åra og da var det en stor videobølge med alle disse vakre afroamerikanske damene som visste alt. De revolusjonerte hele hjernen min🧐. «whaaat?!, jeg har jo gjort helt feil!!»😂.

Assa, innhold i produkter og twist-out, I did’t know what that was…😅 Jeg så på masse sånne videoer og lærte masse🤓. Jeg forsto at vi alle har veldig forskjellig hår. Det som funker for deg kan ikke alltid funke på meg. Jeg begynte å kose meg veldig. Jeg var veldig fornøyd med at jeg endelig kunne gjøre noe med mitt eget hår som jeg synes var fint😍.

 

Jeg begynte å få et bra regime. Jeg satt av tid til washday og brukte forferdelig mye tid på det. Nå tar det ikke like lang tid for nå vet jeg driver med, men i starten kunne jeg være inne en hel dag😂. Jeg brukte lang tid på å finne ut av ting for produkter som ble anbefalt hadde vi ikke i Norge, så jeg måtte bare prøve meg frem. Da produktene endelig begynte å komme å til Norge var det stort👏🏾!

Nå! Nå ser jeg virkelig de resultatene jeg ønsker. Jeg er veldig fornøyd med håret mitt i dag. Håret mitt er sunt og jeg vet hvordan jeg skal håndtere det😎.

Hair goals

 • Thickness!
  Jeg kunne godt tenk meg tykkere hår og vurderer rise-water
 • Sunt hår!
  Det er også et viktig mål for meg. Lengde er ikke så viktig, men det er jo hyggelig å se vekst som et tegn på sunnhet.

Camille sine favorittprodukter

 • Design Essentials sin sjampo og Co-Wash i avokadoserien.
 • AS I AM sin curling crème og Co-Wash. De er sååå bra!
 • Mandelolje og Arganolje 

   

Camille sine tips

 • La håret være i fred!
  Håret trives best da og veksten stagnerer av at det pelles på.
 • Ikke bruk for mye produkter!
  Du trenger ikke 40 forskjellige produkter. Finn heller de få produktene som funker for deg du.
 • Detangle!
  Ikke gre håret når det er tørt. Shinkeage er en bitch, men det er bedre enn å slite på håret. Let it shrink!
  Tusen takk Camille😘! Vi kommer til å høre mer fra Camille i andre innlegg på bloggen snart😍👏🏾