Møt Steffie O. Mayazi 

Møt Steffie O. Mayazi 

Halla peeps! Ekke Insta magisk😍? Det var der jeg kom i kontakt med Steffie som deler sin hårreise med oss. Dama er frisørlærling, danseinstruktør og en krølltopp med en tøff hårreise!

Click to read the article in English with Google Translate

Møt Steffie O. Mayazi

IMG_9474

FOTO: Ridwaan Gossarad (@r.gossarad)

Å vokse opp med krøller har vært en berg- og dalbane. I mine yngre år så jeg ikke så mye til det naturlige håret mitt. Da hadde jeg ofte relaxet-hår eller rastafletter. Å relaxe håret i en så tidlig alder betydde at jeg ikke kunne elske håret mitt i den naturlige formen. Moren min gjorde det beste hun kunne. Jeg var alltid fin på håret, selv om jeg som regel ikke hadde det naturlige håret mitt.

I 13-årsalderen begynte jeg med weaves, og det var noe jeg var avhengig av i lang tid. Jeg glemmer aldri den sommeren jeg dro til London på familiebesøk og tanta mi satte på min første weave extension. Jeg følte meg så kul og tøff fordi jeg endelig lignet mer på klassekameratene mine med rett og langt hår.

Les også: Møt Makeda

Innlegget fortsetter under bildet!

Det var nesten ingen basketballkamp uten noen form for extensions.

Jeg spilte basketball på høyt nivå fra jeg var 11 til 22 år. Da husker jeg at det var viktig for meg å ha en lang hestehale. Jeg mente at om jeg ikke hadde langt hår, så jeg ut som en mann på basketballbanen.

Det var vanskelig å elske håret mitt når jeg ikke så noen med naturlig afrohår på TV og i motemagasiner. Alle rundt meg hadde langt og rett hår som var enkelt å håndtere…Imens jeg, hadde kort og ukontrollerbart hår.

I 2013, da jeg flyttet til USA på et basketball college-stipend, endret alt seg. Da følte jeg meg inkludert og sett. Du kan dra til Walmart og finne skjønnhetsprodukter som hårprodukter og sminke for mørke mennesker. Vennene mine der, hadde forskjellige frisyrer. Noen hadde dreads, kortafro, lang afro, fletter. Alle var forskjellige! Det var fantastisk å se.

Jeg ble mer komfortabel med mitt naturlige hårt. Jeg var stolt!

Les også: Møt EHI – «I got so much mad love for my hair!!»

Vendepunktet

Haha! Sommeren 2017 bestemte jeg meg for å klippe av ALT HÅRET….

Jeg gikk til praksisplassen min og ba en av frisørene klippe meg. Han ble helt sjokkert over det jeg sa…

Jeg fikk ideen om at jeg var så lei av løshår og de tusenvis av timene, og pengene, jeg brukte på det. Jeg ville bare se meg selv. Noen måneder senere, da jeg slet med å gre håret, sa jeg: NÅ ER DET NOK! Jeg gikk til praksisplassen min og ba en av frisørene klippe meg. Han ble helt sjokkert over det jeg sa👀. Han kunne ikke tro meg… Men han gjorde det☺️!

TADA! Så var jeg hårløs, kort og fade på sidene. Wow! Hvem er dette?

Innlegget fortsetter under bildet!

Jeg la ut et bilde på instagram og FB og folk ble helt sjokkerte. «Steffie! Hva har du gjort?», «Har du det bra?», «Er dette Britney 2007?». Mange elsket den nye looken min og det var noen som stilte spørsmål ved min beslutning. Men jeg var helt okey med resultatene mine.

Steffies forhold til krøllene sine i dag

I dag, to år senere, har jeg fortsatt kort hår. Jeg har forskjellige sveiser og varierer med forskjellige farger. Jeg elsker at jeg tok beslutningen om å se meg selv i stedet for å se håret mitt. Jeg er skallet og stolt.

Jeg koser meg veldig med håret. Jeg elsker å prøve forskjellige fade-cuts og farger. Det føles bra å være naturlig og eie det!

Les også: Møt Samantha – Om vi gjemmer håret vårt vil vi aldri se forandring!

Steffies hårtips

  • GJØR DEG! HVIS DU LIKER DET, EIER DU DET!
  • Ikke alle børster passer på krøller. Finn den rette for en skånsom prosess.
  • Kokosolje i håret som krem! Elsker det!
  • Våg å utforske utseendet ditt!
  • Farg eller blek håret hos en profesjonell frisør! PLEASE!

Steffies favorittprodukter

Naturlig kokosolje!

Til slutt!

Ikke se håret ditt! SE DEG SELV. Håret ditt er ikke det som avgjør hvem du er. Da jeg var i Kenya i mars ble jeg så inspirert og empowered ved å se så mange jenter med kort hår som meg. Det er så viktig å vise at alle krøller er like fine og viktige!

IMG_3841
Etter Kenya ble enda viktigere for meg å stand strong med looken min og eie den. Det er mennesker i verden som ikke har råd til det perfekte løshåret!

Steffie. Jeg. Digger. Deg! Tusen takk for at jeg fikk dele din hårreise🙏🏾. Jeg håper at andre med å uten krøller tar med seg budskapet ditt. Ofte mister vi oss selv litt, oppi alt løshår, dyre produkter og standarder som ikke er viktige Alle har ikke råd til å det perfekte løshåret og det definer oss heller ikke❤️

Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nyttår!


Ikke glem konkurransen på Insta! Hvor du kan vinne en Dyson hårføner med alt tilbehør til en verdi av ca kr 5.500,-
😍!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Svensk krølle-stylist lanserer egen «clean and safe» produktserie!
Ingrid Alexandra is a Swedish entrepreneur who recently launched a the hair series For Textured Hair
3 verktøy for å sjekke ingredienser
3 enkle måter å sjekke ut hva og hvilke ingredienser produktene dine inneholder!
Badehetter for krøller, fletter og langt hår!
Dere har sprut og vi svarer. Her er noen badehetter for krøller, fletter og langt hår. Enjoy!
Knockout Noire: Jeg savnet svarte kvinner og større kropper innen burlesque!
Denne gangen snakker vi med den første svarte burlesque artisten i Skandinavia!
Håndbok til krøller
I et hav av informasjon om krøller, er det fort gjort å føle at man drukner. Derfor har vi samlet noen grunnleggende krølletips for å hjelpe deg på din krøllereise

Create a website or blog at WordPress.com