Har du en nattrutine?

Har du en nattrutine?

Selv så vasker jeg håret 2-4 ganger i måneden og prøver å behandle håret mitt så lite som mulig gjennom uka for å unngå slitasje. Jeg bruker mye produkter på washday og vil ikke at noe av dette skal gå til waste.

Noen ganger føler jeg at det er så mye greier man må gjøre for å ta vare på sine naturlige krøller, men akkurat dette med en nattrutine er kanskje det enkleste og mest effektive du kan gjøre for å dyrke deg selv og krøllene dine!

Derfor trenger du en nattrutine

Bomulls puter og dyner stjeler fuktighet fra håret ditt og skaper friksjon. Husk at krøller er skjørere enn andre hårtyper og trenger derfor mer kjærlighet og mindre tafsing. Friksjonen fra putetrekket kan slite på håret og lage floker, som igjen gjør at vi må tafse på det for å fikse det .

Samtidig trekker puta til seg fuktigheten fra håret ditt og da også produktene som du har brukt en formue på. Dette betyr at du kaster bort produkter tid og penger ved å ikke sikre at fuktigheten blir i håret over natta.

Hvis du er en av de som bruker tid på å definere krøllene eller twistsa dine kan også friksjon fra puta ødelegge dette slik at du må finne alternative løsninger resten av uka.

Tips til din nattrutine

Sett løst hår opp i bun
Hvis du setter håret opp en bun om natta slipper du at hele håret ligger å floker seg, at all fuktighet forsvinner og at definisjonen din blir ødelagt. Du passer også på kronen (toppen av hodet) hvor håret ofte er mest slitt og sørger for at den er beskyttet og ikke får mer slitasje.

Sateng eller silke
Ved å bruke sateng eller silke istedet for bomull gjør du mye! Satengen trekker ikke til seg fuktighet og lager ikke friksjon på samme måte som bomullen. Hvis du ikke liker å ha noe på hodet om natten kan et putetrekk i sateng eller silke være greie. Hvis du er som meg og MÅ HA det sengetøyet du elsker, kan du få deg en nattlue eller et satengsjal til å dekke håret om natta.

Tro meg, du kommer til å merke forskjell hvis du prøver dette.

Fuktighet
Håret blir tørrere utover uka og formen på krøllene endrer seg gradvis etter washday. Jeg opplever at det å spraye på litt vann eller balsamspray på kvelden hjelper til med å unngå dette. Få deg en liten sprayflaske, bland vann og leave-in og spray litt på krøllene på kveldingen. Husk å ikke dusje det ned, for du skal ikke legge deg med vått hår.

Sprayen kan du selvfølgelig bruke på morgenen også til å friske opp sveisen.

Håper du fikk litt inspirasjon! God Natt!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com