Har du en nattrutine?

Har du en nattrutine?

Selv så vasker jeg håret 2-4 ganger i måneden og prøver å behandle håret mitt så lite som mulig gjennom uka for å unngå slitasje. Jeg bruker mye produkter på washday og vil ikke at noe av dette skal gå til waste.

Noen ganger føler jeg at det er så mye greier man må gjøre for å ta vare på sine naturlige krøller, men akkurat dette med en nattrutine er kanskje det enkleste og mest effektive du kan gjøre for å dyrke deg selv og krøllene dine!

Derfor trenger du en nattrutine

Bomulls puter og dyner stjeler fuktighet fra håret ditt og skaper friksjon. Husk at krøller er skjørere enn andre hårtyper og trenger derfor mer kjærlighet og mindre tafsing. Friksjonen fra putetrekket kan slite på håret og lage floker, som igjen gjør at vi må tafse på det for å fikse det .

Samtidig trekker puta til seg fuktigheten fra håret ditt og da også produktene som du har brukt en formue på. Dette betyr at du kaster bort produkter tid og penger ved å ikke sikre at fuktigheten blir i håret over natta.

Hvis du er en av de som bruker tid på å definere krøllene eller twistsa dine kan også friksjon fra puta ødelegge dette slik at du må finne alternative løsninger resten av uka.

Tips til din nattrutine

Sett løst hår opp i bun
Hvis du setter håret opp en bun om natta slipper du at hele håret ligger å floker seg, at all fuktighet forsvinner og at definisjonen din blir ødelagt. Du passer også på kronen (toppen av hodet) hvor håret ofte er mest slitt og sørger for at den er beskyttet og ikke får mer slitasje.

Sateng eller silke
Ved å bruke sateng eller silke istedet for bomull gjør du mye! Satengen trekker ikke til seg fuktighet og lager ikke friksjon på samme måte som bomullen. Hvis du ikke liker å ha noe på hodet om natten kan et putetrekk i sateng eller silke være greie. Hvis du er som meg og MÅ HA det sengetøyet du elsker, kan du få deg en nattlue eller et satengsjal til å dekke håret om natta.

Tro meg, du kommer til å merke forskjell hvis du prøver dette.

Fuktighet
Håret blir tørrere utover uka og formen på krøllene endrer seg gradvis etter washday. Jeg opplever at det å spraye på litt vann eller balsamspray på kvelden hjelper til med å unngå dette. Få deg en liten sprayflaske, bland vann og leave-in og spray litt på krøllene på kveldingen. Husk å ikke dusje det ned, for du skal ikke legge deg med vått hår.

Sprayen kan du selvfølgelig bruke på morgenen også til å friske opp sveisen.

Håper du fikk litt inspirasjon! God Natt!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com