Mine topp 3 protective styles

Det jeg elsker mest med naturlig hår, og spesielt 4B/4C hår, er alle mulighetene for forskjellige hårfrisyrer! Twists, fletter, crochet braids, cornrows – til og med weave og parykker. Det er så mange flotte alternativer. Men før jeg lister opp mine favoritter; hva ER en «protective style?»

Protect betyr beskytte. Kort fortalt, er en protective style en frisyre som beskytter håret fra slitasje, vær og vind. Spesielt i et land som Norge, trenger naturlig hår en pause fra det tørre og kalde. Det er også en fin mulighet til å bare la håret være i fred, marinere, vokse og slippe å deale med det daglig. Her kommer mine tre favorittstiler:

camille - FB 

Box braids

Jeg elsker, elsker, ELSKER box braids! Ikke bare er det lettvint å vedlikeholde, men jeg synes jeg kler det så innmari godt! Hehe. Jeg har hatt box braids opp gjennom hele oppveksten og i voksen alder (med varierende kvalitet, må jeg si haha). Definitivt en go-to.

Fordeler: fin, klassisk hårfrisyre, lett å ta vare på, mange muligheter for styling – spesielt om de er lange.

Ulemper: Tar veldig langt tid! Spesielt hvis du har mye hår og et stort hode sånn som meg

camille.- crochet braids

Crochet braids

Jeg har hatt crochet braids noen ganger de siste årene og liker stilen veldig godt! Veldig enkelt å gjøre selv også og det finnes utallige tutorials på YouTube. Krøllene er hår fra Curlkalon (www.curlkalon.com) og det locs-lignende håret jeg har hatt bestilte jeg fra Boholocs (www.boholocs.com).

Fordeler: superenkelt å gjøre selv, håret er lett og veier ikke tungt på hodet, håret vokser fort med denne stilen

Ulemper: det er for meg et helvete å ta ut. Hadde også litt dårlig erfaring fra Boholocs sitt hår der jeg mistet mye hår da jeg tok dem ut.

camille - weave

Parykk (lacefront wigs)

Okay, så personlig har jeg aldri prøvd å bruke parykk før (på bildet har jeg weave), men fy så mange vakre parykker det finnes der ute! Det er helt sykt hvor stort utvalg det er og når det installeres riktig ser det sååååå EKTE ut! Wow wow wow. Jeg vet ikke hva det er, men jeg har en mental sperre når det gjelder å skulle gå med det selv. Veldig lyst til å komme over det, da. Haha.

Fordeler: håret er totalt i fred, enkelt å bare ta av og på hver dag, enkelt å vedlikeholde sitt eget hår

Ulemper: kan se veldig fake ut om ikke gjort ordentlig, tenk hvis den ikke sitter godt nok fast og blåser bort?! :/

BONUS:

camille - faux locs

Faux locs! Litt vrien prosess for å få det gjort, men sykt fint!

Er så mye gøy vi kan gjøre med håret vårt.Jeg håper dette gir dere litt inspirasjon og motivasjon til å prøve nye stiler! 🙂

Overskriftsbilde: Tale Hendnes