4 filmer om krøllete hår!

4 filmer om krøllete hår!

Hei!

Er det bare jeg som finner meg selv på Netflix 60% av tiden nå om dagen? Tro’kke det, nei! Siden du sitter der og tenker hva du skal se neeeeext, så har jeg satt opp en liste med filmer og serier om krøller og for krøller!

Self Made – Inspired by the life of Madam C.J. Walker (2020)

AAAABXEGoPEd4qtyIOZY7lsks283uPZVXirZtAyK1jJvJXdyx5YmoSi1NcPeo_m_ZJB4Rltc9gWqQI4gokYsVuiy661EArWCLuIRu1wNu6gk2uKYsHAy_Mfst9oqv8j_Cw

Miniserien på fire episoder handler om Madam C.J. Walker som første selvskapte kvinnelige millionær i USA😍. Her blir vi tatt med på reisen gjennom Madam C.J. Walkers liv og kampen mot systemet for å bygge en eget brand innen hårpleie for krøller.

Miniserien tar opp temaer som, urealistiske skjønnhetsidealer, kvinnelig entreprenørskap, raseskille og menn i en kvinnes verden (YAS! Ikke omvendt!).

Dark-skin/light-skin problematikken blir lagt på bordet og (seff…) masse krøller og hårprodukter😍.

I serien finner vi skuespiller Octavia Spencer (The Help, Hidden Figures, m.m.) som selveste Madam C.J. Walker og Tiffany Haddish (Girl trip, Night School, m.m.) som hennes datter Lelia. Vi treffer også på andre kule tryner som Carmen Ejogo (True Detective), Kevin Carroll (Snowfall) og Blair Underwood (Dear White People, When They See Us).

Du finner serien på Netflix!

Les også: Endelig fikk afroen en Oscar-statuett!

Nappily Ever After (2018)

1309334-4-optimized

Nappily Ever After er basert på Trisha R. Thomas best-selgende novelle med samme navn. Filmen handler om Violet Jones som finner seg selv i en liten livskrise siden hun aaaaldri blir fridd til av typen og har en mor som presser henne til å gifte seg med den perfekte mannen og ha det perfekte håret (rett hår…)😅. I filmen får vi bli med Violet på reisen hvor hun blir kjent med håret sitt, seg selv, og nye mennesker.

Filmen gir oss kjærlighetsdrama, identitetsutfordringer, nedarvet “krølleskam”, humor og en vakker Big Chop (sorry, spoiler)😶!

I hovedrollen som Violet finner vi Sanaa Lathan (Blade, Love and Basketball, m.m.) og som hennes BF dukker Ricky Whittle opp (The 100, American Gods, m.m.). Vi møter også Lyriq Bent (She’s Gotta Have It) og Lynn Whitfield (Greenleaf).

Du finner filmen på Netfix!

Good Hair (2009)

220px-Good_hair_poster

Good Hair er en dokumentarfilm om hår. Chris Rock tar oss med på en lættis, men og viktig reise igjennom tidene hvor det eneste temaet er hår. Vi lærer om hele verdens holdninger til krøller, relaxere og industrien bak. Vi sjekker ut weaves, fletter og viktigst av alt… Hvorfor vi kvinner gjør det vi gjør med håret vårt.

Chris Rock har fått med seg en haug av kjendiser og ekspertstemmer til denne prisbelønnede dokumentaren.

Filmen finnes på Viaplay!

Something New (2006)

220px-SomethingNewPoster

Okey, så denne filmen handler ikke om krøller, men temaet “naturlig hår” er vel representert og skaper en egen liten skandale i denne romantiske komedien.

I denne filmen møter vi karrierekvinnen Kenya som er på desperat leting etter den perfekte mann. Plutselig blir verden hennes snudd på hode når hun møter en kar som er helt motsatt av det hun ville ha og det familie og venner forventer🤔.

Dette er romantisk komedie drama som tar opp tema som forventningspress, kultur og utfordringene som kan komme med et interracial relationship.

Sanaa Lathan spiller hovedrollen (igjen). I vennegjengen finner vi bandt annet Taraji P. Henson (Empire, Hidden Figures, m.m.) og Golden Brooks. I rollen som mor, har vi selveste Alfre Woodard (Desperate Housewives, Juanita m.m). Mennene som roter til livet hennes spilles av Simon Baker (The Guardian, The Mentalist m.m.) og Blair Underwood (igjen).

Du Finner filmen på Netflix (i hvertfall den amerikanske🙄).

Vet du om noen jeg ikke har sett? Let me know! Jeg vil gjerne se og det vil sikkert en del andre også!😍

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com