Når bonnets blir business

Når bonnets blir business

For oss med krøller, er det viktig at vi benytter håret både dag og natt. Om natten bruker jeg alltid en «sovelue» eller en bonnet for å beskytte og holde håret på plass.

Det verste jeg vet er når soveluen detter av midt på natta og man våkner med frizzy hår. Derfor er jeg sjela glad for at Ja’Nell (18 år) har startet en instagram side som heter BlackGirlLifeHacks der hun lager egne bonnets med wax-print stoff fra Senegal!

Ja’Nell bor i Groruddalen og har bakgrunn fra Chile og USA.

janell

Hvordan begynte du med dette?

– Moren min kjøpte en bonnet til søsteren min og beste seg for å sy en til meg. Så postet hun det på Facebook og mange viste interesse. Hun lærte meg å lage selv, og nå selger jeg dem. Moren min lærte det på YouTube der afrikanske jenter hadde tutorials som viste fremgangsmåten.

Ja’Nell startet i fjor sommer og har solgt en del bonnets til jenter med krøller. Hun lager både til barn og voksne, med god strikk rundt slik at de holder seg på hodet gjennom natten.

– Jeg ville starte med dette fordi jeg setter utrolig stor pris på å bruke det selv og så at mange trengte det. Norge trengte en bonnet maker!

Selv har hun krøller, men som mange vokste hun opp med å ikke like håret sitt.

– Det førte til at jeg ødela håret mitt med relaxer. Når jeg kom i ungdomstiden min, gjorde jeg en big chop (klipte håret). Siden da har jeg tatt vare på håret mitt og lærer fortsatt å elske det.

Sjekk ut Ja’Nell på ingstagram www.instagram/blackgirllifehacks

Pssst: hun kjører en give away as we speak! Ta en titt og få rabatt på din egen, custom made bonnet.

Camille (30 år) er fast spaltist på Krølltopp.no. Annenhver onsdag publiserer hun innlegg som har med naturlig hår å gjøre.

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com