Når bonnets blir business

Når bonnets blir business

For oss med krøller, er det viktig at vi benytter håret både dag og natt. Om natten bruker jeg alltid en «sovelue» eller en bonnet for å beskytte og holde håret på plass.

Det verste jeg vet er når soveluen detter av midt på natta og man våkner med frizzy hår. Derfor er jeg sjela glad for at Ja’Nell (18 år) har startet en instagram side som heter BlackGirlLifeHacks der hun lager egne bonnets med wax-print stoff fra Senegal!

Ja’Nell bor i Groruddalen og har bakgrunn fra Chile og USA.

janell

Hvordan begynte du med dette?

– Moren min kjøpte en bonnet til søsteren min og beste seg for å sy en til meg. Så postet hun det på Facebook og mange viste interesse. Hun lærte meg å lage selv, og nå selger jeg dem. Moren min lærte det på YouTube der afrikanske jenter hadde tutorials som viste fremgangsmåten.

Ja’Nell startet i fjor sommer og har solgt en del bonnets til jenter med krøller. Hun lager både til barn og voksne, med god strikk rundt slik at de holder seg på hodet gjennom natten.

– Jeg ville starte med dette fordi jeg setter utrolig stor pris på å bruke det selv og så at mange trengte det. Norge trengte en bonnet maker!

Selv har hun krøller, men som mange vokste hun opp med å ikke like håret sitt.

– Det førte til at jeg ødela håret mitt med relaxer. Når jeg kom i ungdomstiden min, gjorde jeg en big chop (klipte håret). Siden da har jeg tatt vare på håret mitt og lærer fortsatt å elske det.

Sjekk ut Ja’Nell på ingstagram www.instagram/blackgirllifehacks

Pssst: hun kjører en give away as we speak! Ta en titt og få rabatt på din egen, custom made bonnet.

Camille (30 år) er fast spaltist på Krølltopp.no. Annenhver onsdag publiserer hun innlegg som har med naturlig hår å gjøre.

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com