“Du er skuespiller, hva med dreadsa dine liksom?”

“Du er skuespiller, hva med dreadsa dine liksom?”

Halla!

Okey, dette er greia… Jeg så teaterstykket Tante Ulrikkesvei med fammen i vinter. Stykket var superbraaa og skuespillerne on point (anbefales)! En av skuespillerne var Gaute Adela Aastorp Cudjoe.

Skuespilleren som er ansatt ved Det Norske Teateret, er aktuell med Tante Ulrikkes vei, har spilt i Book of Mormon og Charlie og sjokoladefabrikken. Og nå, skal han dele sine erfaringer med locks med oss!

Ordet er ditt, Adela!

“Du er skuespiller, hva med dreadsa dine liksom?”

IMG_2175
Foto: Erika Hebbert

Jeg bestemte meg for locks fordi det så kult ut, hahaha! Jeg hadde lyst til å prøve selv! Jeg startet tilbake i 2009. Jeg begynte egentlig bare å spare til halvlangt hår, sånn ca. 10 cm. Så møtte jeg en kar, en ghaneser med locks. He had nice locks, so i asked him! Han fortalte meg at for å få locks så måtte kjøpe meg en svamp og slutte å bruke sjampo og balsam. Han sa at jeg måtte vaske håret med vann og såpe, tørke det og gni svampen på hodet i én retning, hele tiden. Så da gjorde jeg det. Etter det begynte jeg å dele locksa til én og én, og så ble det locks!

Innlegget fortsetter under bildet!

IMG_0372
Foto: Avista Farag

Jeg tror ikke jeg hadde noe spesielt bilde av det jeg ville ha, for jeg visste ikke hva jeg gjorde. Jeg bare went with it, bare prøvde. Det eneste var at jeg var veldig, veldig, veldig opptatt av at jeg ikke ville ha tjukke locks. Så jeg var veldig nøye på å fikse dem ordentlig, veldig nøye. Jeg ville ha velstelte tynne locks. Jeg hadde veldig flaks fordi håret mitt fikk naturlig korketrekkere da jeg sluttet å bruke sjampo, balsam og gre det. Så det ble naturlig den størrelsen jeg ville ha.

Jeg har aldri tenkt “hvorfor gjorde jeg dette?”, men jeg har tenkt “shit, hvorfor har jeg dette her!”, hehe! Det er mye styr, for å være ærlig. Jeg har klart å opprettholde locksa selv over en god tid, men nå er det så langt at jeg trenger hjelp til å maintaine det. Nå rekker de meg langt ned på ryggen.

Jeg har faktisk 125 locks. Var det sist jeg telte, ihvertfall. Det er ganske mange. Så de siste tre-fire åra har jeg fått hjelp til å inter-locke det. Jeg går til en kar som heter Poppy, han bruker heklenål til å samle håret inn i locksa. Det er bra for håret og jeg får et bra resultat som varer lenger.

Innlegget fortsetter under bildet!

IMG_1725
Foto: Stine Monsen

Å jobbe som skuespiller med locks

Da jeg jobbet med Charlie og sjokoladefabrikken skulle jeg ha en omplalompa-parykk. Den parykken i seg selv veier jo 1,5 kg, nesten 2 kg. Og for å få håret mitt inn i den så var det litt utfordringer. Da måtte vi rett og slett prøve litt forskjellige måter på å rulle det opp. Vi endte opp med å flette en flette i midten og en krone rundt.

Det tar tid, det gjør vondt og man skal jo gjøre teaterforestillingen noen ganger… Også er jeg hårsår, så det var et helvete, egentlig. Jeg fant ut at det beste var å bruke vann, leave-in balsam og noe castorolje som jeg blandet for å gjøre håret mykt og elastisk. Det hjalp for å få det ned. Dette gjorde jeg til 40-45 forestillinger av Charlie og sjokoladefabrikken pluss prøveperioden. Det var veldig slitsomt, jeg hadde vått hår heletiden.

Når du har locks så skal du ikke ha håret vått så ofte, pleier å vaske det én gang i uka eller annenhver uke. Det tar jo 24 timer å få håret tørt. Så hvis jeg spilte fire forestillinger i uka så hadde jeg vått hår i en uke, da. Det slet veldig på og i den siste perioden så røk det noen locks.

Innlegget fortsetter under bildet!

IMG_1724
Foto: Siren Høyland Sæter

Jeg ble spurt om hva tankene mine var om å klippe locksa. Det er helt uaktuelt. Ompalumpa er jo ikke en ledende rolle, hahaha. Det var ikke et tema på samme måte til Tante Ulrikkes vei. Det funket så lenge jeg fikk på meg en caps.

Jeg vil jo tro at med locks så blir det vanskelig for folk å caste meg til andre ting. Dessverre, selv om det ikke er “sånn”, så blir man type-casta med engang, fordi man har locks. For folk vet ikke. Folk ser for seg en som har locks med en som røyker weed og er høy, liksom. Man kan jo ha en advokat eller en lege som har locks, men det blir bare ikke logisk for folk.

Jeg får jo det spørsmålet hele tiden “Du er skuespiller, hva med dreadsa dine, liksom?”. Hvis jeg får en heftig filmrolle eller noe annet som er stort og et av kriteriene er at jeg må klippe håret, så vil jeg da vurdere å gjøre det rett og slett. Som skuespiller så er det noen ganger sånn, at man må ofre utseende sitt. Men da må det være verdt det.

Adelas tips til deg som vil ha locks

  • Slutt med sjampo og balsam
  • Slutt å gre deg
  • Skaff deg en svamp
  • Circular motions, én vei, hele tiden
  • Beeswax, hjelper for å få håret til å locke seg
  • TÅLMODIGHET!

Det finnes noen ganske bra svamper nå, med tagger på. De tror jeg funker veldig bra.

Innlegget fortsetter under bildet!

8e501400-303f-4126-9b20-dd572d98266b

Tusen takk Adela, du er et forbilde😍! Du representerer krølltopper på landets største scener og vi heier på deg! Og folkens, sjekk ut teaterstykke Tante Ulrikkes vei når rona er over. Ingen har vondt av litt kultur😘

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com