Utstyr til mitt afrohår

Når du steller afrohår, er det ikke bare produktene man bruker som er viktig men også Foto- Tale Hendnes-2-44hva slags utstyr man bruker for å både gre og style håret med!

Det nytter ikke for oss med tette krøller å gre håret vårt med børster man kjøper på Nille – som er beregnet på rett, europeisk hår. Jeg har selv måttet lære meg hvilke våpen jeg trenger for å style håret mitt på best mulig måte. Her er mine weapons of choice:

Ulike kammer og børster

Jeg bruker disse for ulike ting: den store bruker jeg til å detangle i dusjen når håret er vått. Den tjukke med hale bruker jeg til å kamme gjennom mindre seksjoner. Halen bruker jeg til å dele opp håret. Den med stålhale bruker jeg for å dele opp enda mindre seksjoner.

Denman børsten (den røde på bildet) bruker jeg spesielt når jeg skal føne håret (gre samtidig som jeg føner ulike seksjoner). Ellers er det en god all-round børste som ikke sliter på håret.

Klyper

hårklype

Det er veldig praktisk med klyper når man skal håret i seksjoner – slik at man kan konse om hver seksjon uten å komme borti resten av håret. Tips: del håret ditt i seksjoner når du skal vaske det! Mye er effektivt enn å vaske alt håret samtidig.

Hårnåler («bobby pins»)

bobbypin

Selvom de stadig blir borte bare du ser på dem for lenge, er dette noe alle med krøller bør ha i hus! Disse små rakkerne kan ta enhver hårstil til et helt nytt nivå og løse de rareste hårkrisene!

Sprayflaske

sprayflaske

Når man skal style og håndtere afrohår og hår med krøller, er det viktig å gjøre dette når håret er fuktig eller vått! Derfor er det veldig kjekt å ha en sprayflaske, der man kan blande vann med sine favoritt oljer (jeg elsker kokosolje og tea tree oil) og litt balsam for å få en spray som både fukter og gir næring samtidig.

Edge control

Eco styler, eco styler, eco styler!! For et hat/elsk forhold jeg har hatt til dette produktet. Derimot føler jeg nå at jeg har mestret det, selv med mine 4C babyhår. Jeg bruker den med brunt lokk, og har tidligere brukt den med rødt lokk. Sistnevnte har arganolje i seg og funker dødsbra! Den grønne med olivenolje er jeg ikke glad i, fordi jeg opplever at den flasser en del.

For ekstra hold, bruker jeg også Gorilla Snot. Den er ikke like våt som eco styler, så håret holder seg mer på plass. Jeg pleier å bruke eco styler først, før jeg går over med Gorilla Snot.

Dette er det som funker for meg, og kanskje det passer for deg også! 🙂 Onsdag om to uker kommer det et innlegg om mine favorittprodukter! Stay tuned.

Camille (30 år) er fast spaltist på Krølltopp.no. Annenhver onsdag publiserer hun innlegg som har med naturlig hår å gjøre.