#blacklivesmatter

#blacklivesmatter

Hei folkens,

Ja, dette er en hårblogg, så hvorfor et innlegg om #blacklivesmatter?

Fordi, dette er en hårblogg startet av en halvt afrikansk kvinne. Og jeg kan ikke ikke ta del eller bidra i kampen mot rasisme. Jeg må gi dette alt jeg har.

De siste dagene har vi alle opplevd en flom av sterke inntrykk på sosiale medier og i nettaviser som rokker ved vonde minner… følelser av å være annerledes og utenfor. Brutaliteten og maktmisbruken vi ser i USA er overveldende, men helt ekte. Dette er også en del av verdenen vi lever i… en verden hvor menneskeverd blir rangert utifra fargen på huden din.

Det kan være komfortabelt å distansere seg fra alt dette. Vi bor jo ikke i USA, vi bor i Norge. Hva om jeg sier at rasismen er like ekte her som der? Hva om jeg sier at vi demonstrerer i solidaritet med bevegelsen i USA, men også for å vise at vi ikke aksepterer rasisme i Norge?

Min far fikk denne beskjeden på et jobbintervju: «Veldig bra CV. Jeg har dessverre ingen ledige stillinger. Og hadde jeg hatt det, ville jeg ikke gitt den til en neger.». Jeg er oppdratt til at verdenen vi lever i er urettferdig, oppdratt til at jeg må jobbe hardere og oppdratt til at jeg må skrike høyere, fordi jeg ser «annerledes» ut.

Dette, rasisme altså, eksisterer i det norske samfunnet også. Let’s not be blind to that.

Akkurat nå er det mange stemmer som fortjener å bli hørt… og det er mange stemmer som helst bør tie. Og det er ikke alltid like lett å vite hvilken side av den streken man står på. Men ikke vær redd, uansett hvem du er, uansett hvilken farge du har på huden, uansett hvilken religion du har, så er du velkommen. Du er velkommen til å kjempe med oss.

Personlig vil jeg si at JEG ER STOLT AV DEG. Stolt av deg som bruker plattformen din til å stå opp mot rasisme. Stolt over deg som lytter med et åpent hjerte. Stolt av deg som ser deg selv, dine egne fordommer og gjør en endring. Stolt av deg som sier at nok er nok.

Krølltopp skal bidra!

Vi skal fortsette å være en rasisme-fri plattform. Vi skal fortsette med å gi rom til de stemmene som andre ikke vil gi en stemme til. Vi skal fortsette å skape innhold som representerer og vi skal bygge det fellesskapet vi har startet for å kunne gi muligheter for jobb og utvikling til våre unge POC (People of Color). Vi skal bidra til mangfold og endring i skjønnhetsbransjen gjennom kurs og kompetanseheving.

Jeg utfordrer deg!

Som leder og business owner, vil jeg utfordre andre som er i posisjon til å skape forandring. Jeg vil utfordre deg som er leder og business owner til å se deg selv, se fordommene dine (vi har dem alle sammen), til å se mennesket, ikke fargen, men anerkjenne den. Jeg vil utfordre deg som ikke er direkte berørt av dette til å lede, eie, skape og åpne dører for dem som er det. Og jeg vil utfordre POC (People of Color) til å lede, eie, skape og åpne dører for dem som kommer etter.

Endringen skjer nå og dette er movementen 🖤

 

IMG_4051

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Svensk krølle-stylist lanserer egen «clean and safe» produktserie!
Ingrid Alexandra is a Swedish entrepreneur who recently launched a the hair series For Textured Hair
3 verktøy for å sjekke ingredienser
3 enkle måter å sjekke ut hva og hvilke ingredienser produktene dine inneholder!
Badehetter for krøller, fletter og langt hår!
Dere har sprut og vi svarer. Her er noen badehetter for krøller, fletter og langt hår. Enjoy!
Knockout Noire: Jeg savnet svarte kvinner og større kropper innen burlesque!
Denne gangen snakker vi med den første svarte burlesque artisten i Skandinavia!
Håndbok til krøller
I et hav av informasjon om krøller, er det fort gjort å føle at man drukner. Derfor har vi samlet noen grunnleggende krølletips for å hjelpe deg på din krøllereise

Create a website or blog at WordPress.com