Forbildene vi savnet

Forbildene vi savnet

Hei, fine folk

Som yngre var jeg en av de som rettet håret, tucket brystene mine inn i en ultra stram trenings-bh og unngikk å bli med venninnene mine på «wow» hvor størrelsene ikke var høyere enn ekstra small. Jeg krølla håret mitt med krølltangen min og frustrerte meg over at krøllene jeg allerede hadde så ut som et fuglereir og ikke som resultatet «alle» andre fikk av krølltangen.

Noen av de jeg hadde trengt

Vi har vokst opp i et samfunn hvor kroppsress og skjønnhetspress har blitt så normalisert og integrert i underbevisstheten vår, at vi selv ikke har forstått hvorfor vi har tydd til løsninger som rettetang, bleking og relaxere. Det er først nå, når det begynner å komme opp i bevisstheten, at jeg selv har forstått hvor mye hat og frustrasjon jeg hadde ovenfor krøllene mine og at mye kommer i fra strukturen i samfunnet og det vi blir eksponert for. Jeg hadde et behov for å se opp til noen som så ut som meg og det behovet vet jeg at veldig mange andre unge jenter har

FKA Twigs

Det er noe helt eget når du blir eldre og får en forståelse for hvordan strukturen er i verden og hvor mange lag det er nødvendig å grave opp i for å få unge jenter med minoritetsbakgrunn til å forstå at det ikke er noe galt med hvordan de ser ut.

En av de jeg skulle sett mer av som ung, er definitivt FKA twigs. Som krølltopp, gender bender og musiker har hun bestemt seg for at hun ikke trenger å bare være en ting og har virkelig steppet ut av normen. Dette gir meg en følelse av at jeg kan være akkurat hvem jeg vil og det kan du også!

Tabitha Brown aka iamtabithabrown
Tabitha er en av mine favoritt profiler på grunn av genuiniteten, varmen og tryggheten hun utstråler. Hun bærer alltid krøllene sine med stolthet og har faktisk selv noen videoer der hun tester ut hårprodukter på instagram. I tillegg er hun en voksen dame som selv har barn og lever en sunn og frisk livsstil som hun viser frem på sosiale medier. Tabitha er rett og slett er friskt pust på instagram feeden og det setter jeg alltid pris på.

Rawadah Mohamed
Apropos friskt pust så kan jeg ikke unngå å nevne Rawadah Mohamed! Rawadah er en av få modeller som bare tar oppdrag hvor hun kan bære hijaben sin. Hun er også vernepleier, alenemor og nå et forbilde for unge jenter i Norge og verden over som endelig kan «se seg selv» representert i motebransjen. Anbefales å sjekke ut: Les intervju med TV2 her.

Nå har flere magasiner, bloggere og reklamebransjer begynt å ansette modeller med ulike kroppsformer, hårtyper og etnisiteter. Vi begynner å etablere en kultur som fremhever ulikheter og nå trenger vi å normalisere det i hverdagen og i vennegjenger.

Esme
Esme El Moussaoui – Skribent for Krølltopp.no

 

 

 

Jeg savnet forbilder som ble heiset opp i store medier og som man sammen kunne snakke om på vorspiel uten å indirekte bli overrasket over at en mørk kvinne med afro og former hadde klart å komme dit. Jeg gleder meg til vi er i mål.

Husk å følge oss på Instagram folkens, det er der det skjer😊

 

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com