Jeg begynte å forstå hvorfor jeg hadde et så komplisert forhold til håret mitt

Hei folkens!

Som en del av krølltopp teamet, er det nå Rahiima sin tur til å dele sin hårreise! Rahiima er også glad i sosiale medier så følg gjerne med der også😍

Rahiima deler sin hårreise!

Finnes det en krølltopp som alltid har hatt det fint med krøllene sine? I så fall vil jeg si bra jobba til deg, foreldrene dine og miljøet rundt deg!

Jeg vokste opp med å alltid ha flettet hår, til det punktet at jeg ikke visste at jeg hadde krøller før jeg var i tenårene og måtte ta vare på mitt eget hår. Jeg husker at jeg alltid hadde følelsen av å være uflid hvis håret mitt var naturlig. Babyhårene som aldri ville ligge gjorde meg gal. Jeg ikke tilgang på verken gode forbilder eller kunnskap, og gjorde som alle andre, gjemte det bort og rettet det ut.

Vendepunktet

Det var ikke før jeg var i 20-årene at tok et bevisst valg og prøvde å bli kjent med håret mitt. Jeg begynte å forstå hvorfor jeg hadde et så komplisert forhold til håret mitt. Alle årene uten at jeg så meg selv være representert og alle komplimentene jeg kun fikk når håret var rett hadde kulminert i et usunt forhold til håret mitt. Jeg ønsket å embrace alt som gjorde meg til meg, og da måtte jeg ta et oppgjør med dette. For 3 år siden sluttet jeg å rette håret, og siden har jeg ikke sett meg tilbake.

Jeg oppdaget natural-hair bevegelsen på youtube og jeg lærte så mye om mitt eget hår. Før dette visste jeg knapt hvilken tekstur jeg hadde, enda mindre hva porøsitet var. Jeg hadde med andre ord mye å lære. I dag vet jeg hva håret mitt trenger bare ved å se på det.

«Meg tid»

Jeg nyter wash-day og ser på det som meg-tid. Jeg synes oppriktig at jeg har fint hår (generelt, alle har vel dårlige wash-days??). Jeg merker at tidene har endret seg fordi jeg ser så mange fine krølltopper i gatene. Jeg unner generasjonen som vokser opp å se alle disse flotte menneskene eie en viktig del av seg selv!

Til slutt!

Til slutt vil jeg si at sosiale medier var en viktig del av min oppvåkning. Selv om representasjonen har blitt bedre i media har jeg også tatt et bevisst valg å følge folk som ser ut som meg i sosiale medier. Jeg anbefaler det på det sterkeste!