Jeg begynte å forstå hvorfor jeg hadde et så komplisert forhold til håret mitt

Jeg begynte å forstå hvorfor jeg hadde et så komplisert forhold til håret mitt

Hei folkens!

Som en del av krølltopp teamet, er det nå Rahiima sin tur til å dele sin hårreise! Rahiima er også glad i sosiale medier så følg gjerne med der også😍

Finnes det en krølltopp som alltid har hatt det fint med krøllene sine? I så fall vil jeg si bra jobba til deg, foreldrene dine og miljøet rundt deg!

Jeg vokste opp med å alltid ha flettet hår, til det punktet at jeg ikke visste at jeg hadde krøller før jeg var i tenårene og måtte ta vare på mitt eget hår. Jeg husker at jeg alltid hadde følelsen av å være uflid hvis håret mitt var naturlig. Babyhårene som aldri ville ligge gjorde meg gal. Jeg ikke tilgang på verken gode forbilder eller kunnskap, og gjorde som alle andre, gjemte det bort og rettet det ut.

Det var ikke før jeg var i 20-årene at tok et bevisst valg og prøvde å bli kjent med håret mitt. Jeg begynte å forstå hvorfor jeg hadde et så komplisert forhold til håret mitt. Alle årene uten at jeg så meg selv være representert og alle komplimentene jeg kun fikk når håret var rett hadde kulminert i et usunt forhold til håret mitt. Jeg ønsket å embrace alt som gjorde meg til meg, og da måtte jeg ta et oppgjør med dette. For 3 år siden sluttet jeg å rette håret, og siden har jeg ikke sett meg tilbake.

Jeg oppdaget natural-hair bevegelsen på youtube og jeg lærte så mye om mitt eget hår. Før dette visste jeg knapt hvilken tekstur jeg hadde, enda mindre hva porøsitet var. Jeg hadde med andre ord mye å lære. I dag vet jeg hva håret mitt trenger bare ved å se på det.

Til slutt vil jeg si at sosiale medier var en viktig del av min oppvåkning. Selv om representasjonen har blitt bedre i media har jeg også tatt et bevisst valg å følge folk som ser ut som meg i sosiale medier. Jeg anbefaler det på det sterkeste!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com