Når “mixed hair” ikke er “good hair”!

90-talls sveiser!

Da jeg bestemte meg for å slutte med relaxer gleda jeg meg. Jeg så for meg alt det jeg skulle gjøre med håret mitt. Jeg skulle ha sånne 90-talls sveiser som alle youtuberne med krøller hadde, og jeg skulle ha søte messy buns. Etter nesten ett år hadde håret nesten nådd lengden jeg ville ha, men jeg klarte ikke vente mer, de rette tuppene måtte av og jeg skulle endelig få de kule frisyrene jeg hadde gleda meg så mye til.

Jeg skulle ha de “fine krøllene”

Du skulle tro sjokket var stort når det som kom til syne ikke var løse krøller som hang nedover skuldrene mine (jeg veit ikke helt hva jeg forventa når håret mitt aldri var så langt, men sånn er livet). Dette her var ikke det jeg hadde meldt meg opp på, jeg skulle jo ha de «fine» krøllene. De fine krøllene som alle på insta hadde, de som var med i alle hårreklamer og filmer. Men det jeg så i speilet stemte ikke overens med det media viste var riktig og bra.

Håret ditt er finere om du retter det ut

Jeg gjemte basically håret mitt i buns fordi jeg ikke turte å gå med håret mitt sånn det var. Og det var helt idiotisk av meg. At jeg liksom ikke skal elske håret mitt fordi mediebildet bestemte at mine krøller ikke var fine? Heldigvis hadde jeg ei venninne som hadde likt hår som meg, og som alltid rocka håret sitt 100%. Hun ga meg et nytt blikk på at mitt hår også var fint og det hjalp meg utrolig mye.

Jeg fant også folk på youtube og instagram som lignet mer på meg i hårtype. Det føles at det er stigma rundt det å være mixed når man ikke har mer løsere krøller. Jeg husker at en ikke så god venninne og jeg snakket om hår, hvor hun da påpekte hvor finere håret mitt hadde vært om jeg hadde rettet det. Eller bare alle de gangene da jeg vokste opp og var i hårbutikkene med mamma og de fortalte henne hvordan jeg kunne få løsere og bedre hår med en krem (relaxer).

Når 3b representerer 4c

Det merkes at det kommer fra det europeiske skjønnhetsbilde og hvordan man må ligne mest mulig på det for å være god nok. Jo nærmere det vestlige skjønnhetsidealet jo bedre. Ofte i media bruker man folk som er mixed for å representere de mer kinky coily delene av krøllemiljøet, og det blir feil. At jeg for eksempel skal representere 4c krøller er bare galt på alle mulige måter. Det gjør at vi tenker at mer kinky coily hår er mer “annerledes” enn løsere teksturer.

Guys, can we have this?

Det jeg virkelig ønsker for Norge når det kommer til representasjon er å faktisk se regelmessig mer teksturert hår i motebladene og ikke bare for virke ‘’inklusive’’.  At modeller og skuespillere ikke trenger å komme ferdig stylet på håret til settet. Eller i alle fall en krølltopp på tv en gang iblant, det er ikke så vanskelig.

Hva med deg?

Om du leser det her og tenker kanskje jeg skal klippe håret mitt? Gjør det! Det går fint om det er litt kort eller snauklipt, rock noen fine double buns eller boxbraids, det kommer til å gå bra uansett! Det jeg tror er viktig, er å huske på er at håret er vakkert uansett tekstur (jeg veit det er litt klisje, men) og sånn seriøst, fuck skjønnhetsidealet.

Ida🧡

Ps! Her er to av favorittkontoene

View this post on Instagram

before I did my slick bun😛

A post shared by 🧿nicole bruner🧿 (@nikki.bruner) on

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com