“Jeg så ut som en awkward og puffy trekant i mange år”

“Jeg så ut som en awkward og puffy trekant i mange år”

Hei krølltopper! Navnet mitt er Amaia og jeg er opprinnelig spansk. I mange år jobbet jeg med yogaundervisning og kvinnehelse, og jeg har vært involvert i mange start-ups og sosiale prosjekter. Nå driver jeg med online markedsføring, skriver og synger i ulike prosjekter som går fra meditasjonsmusikk til black metal via latinamerikanske rytmer. Jeg liker visst ikke trange bokser 😊 Jeg er også mamma til en gutt med krøller <3

Null produkt og bare bittelitt farge igjen på tuppene 🙂

Jeg har bodd i Norge, Spania, India, Frankrike, og lært om hvordan ulike kulturer tolker skjønnhet og femininitet, hva slags press man opplever osv. Jeg har den luksus at som utlending velger jeg ut det jeg liker best av hver kultur, og står fri til å være litt «uvanlig». Det elsker jeg!

Jeg har jobbet en del med kvinner og for kvinner, og jeg har merket at det skjer en catch-22 når vi blir fortalt at image ikke er så viktig, at det er overfladisk. Samtidig bruker alle mye tid og penger på utseendet sitt, og man blir sett ned på om man gir blaffen i hvordan man ser ut. Man kan liksom ikke vinne. Personlig er jeg opptatt av naturlig skjønnhet og savner en større representasjon av «girls next door» i media.

Mamma børstet håret mitt som barn og jeg så ut som en awkward og puffy trekant i mange år *kremt* Som tenåring begynte jeg å eksperimentere og skjønte at det hjalp med hårkurer, og at noen typer hårskum funket bedre enn andre… Effekten av å skylle håret opp ned i kaldt vann var en stor oppdagelse. Jeg var inne på noe!

Ellers begynte jeg å farge håret da jeg var 16. Jeg har gjort alt mulig rart: knallrødt, kullsvart, bleika, halve hodet fuchsia og den andre halvparten oransj… Jeg har mange ganger løpt hjem fra frisøren for det så ikke ut og jeg måtte fikse det selv, så jeg er nå veldig vant til å ta sak(s)en i egne hender. Jeg husker så godt at hver gang de brukte diffuser på meg så det ut som om jeg hadde et reir på hodet… så jeg lærte fort at jeg gjorde en mye bedre jobb om jeg stylet krøllene og klippet meg selv.

Bleika med DIY pannelugg, living dangerously

Om jeg turte å dra til frisøren var det enklere å bare la dem rette det ut, men det var slitsomt og man kunne ofte se at frisørene ikke var særlig begeistret. Jeg tror at i alle årene jeg har bodd i Norge har jeg vært hos frisøren her kun én gang. Vurderer å prøve meg igjen… Ellers tar jeg en tur innom salongen når jeg er i Spania, for der er de i hvert fall mer vant til krøller. Men helt ærlig, det er ingen garanti.

Jeg har prøvd keratinbehandlinger og rettet håret i perioder. Men jeg ble lei! Jeg følte ikke at jeg var mitt autentiske selv, det var som om jeg «skjulte» noe. Det samme gjelder hårfarge. Jeg begynte å få grått hår i 20-årene (eller sølvstråene mine som jeg foretrekker å si). Etter hvert var hårfarging ikke morsomt lenger, men heller noe som jeg følte jeg «måtte» gjøre for å se ok ut.

Så etter mye frem og tilbake med meg selv, bestemte jeg meg for lære å pleie krøllene mine, og etter hvert sluttet jeg å farge håret også. Jeg ønsker å være den jeg er, og den som ikke liker det får heller se en annen vei.

den dagen jeg kortklippet meg selv

I denne prosessen ble det viktig for meg å følge andre kvinner på nettet som viste vei. For en gangs skyld føltes det som om sosiale medier kunne faktisk ha en veldig positiv innflytelse! Jeg takker alle kvinner som har inspirert meg ved å dele sine opplevelser, og jeg ønsker å gjøre det samme for andre.

I dag bruker jeg minimalt med produkter, nesten ingenting. Jeg føler meg friere, og jeg klør ikke konstant i hodebunnen, slik jeg gjorde før. Det kommer vi tilbake til i et annet innlegg 😉 Jeg anbefaler at de som vil gå naturlig begynner smått og ser etter inspirasjon hos andre som har en liknende hårtype. Man trenger dessuten ikke å gjøre alt på en gang, noen enkle grep kan allerede gjøre en stor forskjell.

Det er også lurt å ikke være streng med seg selv og metoden man følger, jeg lurer på om man noensinne blir ferdig med å lære om sine egne krøller. Det er lov å ha det gøy og det gjør ingenting om du f eks velger å rette ut håret en dag. Det finnes ingen «naturlig hårpoliti». Det viktigste er å leke seg frem og tenke på hva som gjør deg mest komfortabel med deg selv. You do you boo!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com