“Jeg så ut som en awkward og puffy trekant i mange år”

“Jeg så ut som en awkward og puffy trekant i mange år”

Hei krølltopper! Navnet mitt er Amaia og jeg er opprinnelig spansk. I mange år jobbet jeg med yogaundervisning og kvinnehelse, og jeg har vært involvert i mange start-ups og sosiale prosjekter. Nå driver jeg med online markedsføring, skriver og synger i ulike prosjekter som går fra meditasjonsmusikk til black metal via latinamerikanske rytmer. Jeg liker visst ikke trange bokser 😊 Jeg er også mamma til en gutt med krøller <3

Null produkt og bare bittelitt farge igjen på tuppene 🙂

Jeg har bodd i Norge, Spania, India, Frankrike, og lært om hvordan ulike kulturer tolker skjønnhet og femininitet, hva slags press man opplever osv. Jeg har den luksus at som utlending velger jeg ut det jeg liker best av hver kultur, og står fri til å være litt «uvanlig». Det elsker jeg!

Jeg har jobbet en del med kvinner og for kvinner, og jeg har merket at det skjer en catch-22 når vi blir fortalt at image ikke er så viktig, at det er overfladisk. Samtidig bruker alle mye tid og penger på utseendet sitt, og man blir sett ned på om man gir blaffen i hvordan man ser ut. Man kan liksom ikke vinne. Personlig er jeg opptatt av naturlig skjønnhet og savner en større representasjon av «girls next door» i media.

Mamma børstet håret mitt som barn og jeg så ut som en awkward og puffy trekant i mange år *kremt* Som tenåring begynte jeg å eksperimentere og skjønte at det hjalp med hårkurer, og at noen typer hårskum funket bedre enn andre… Effekten av å skylle håret opp ned i kaldt vann var en stor oppdagelse. Jeg var inne på noe!

Ellers begynte jeg å farge håret da jeg var 16. Jeg har gjort alt mulig rart: knallrødt, kullsvart, bleika, halve hodet fuchsia og den andre halvparten oransj… Jeg har mange ganger løpt hjem fra frisøren for det så ikke ut og jeg måtte fikse det selv, så jeg er nå veldig vant til å ta sak(s)en i egne hender. Jeg husker så godt at hver gang de brukte diffuser på meg så det ut som om jeg hadde et reir på hodet… så jeg lærte fort at jeg gjorde en mye bedre jobb om jeg stylet krøllene og klippet meg selv.

Bleika med DIY pannelugg, living dangerously

Om jeg turte å dra til frisøren var det enklere å bare la dem rette det ut, men det var slitsomt og man kunne ofte se at frisørene ikke var særlig begeistret. Jeg tror at i alle årene jeg har bodd i Norge har jeg vært hos frisøren her kun én gang. Vurderer å prøve meg igjen… Ellers tar jeg en tur innom salongen når jeg er i Spania, for der er de i hvert fall mer vant til krøller. Men helt ærlig, det er ingen garanti.

Jeg har prøvd keratinbehandlinger og rettet håret i perioder. Men jeg ble lei! Jeg følte ikke at jeg var mitt autentiske selv, det var som om jeg «skjulte» noe. Det samme gjelder hårfarge. Jeg begynte å få grått hår i 20-årene (eller sølvstråene mine som jeg foretrekker å si). Etter hvert var hårfarging ikke morsomt lenger, men heller noe som jeg følte jeg «måtte» gjøre for å se ok ut.

Så etter mye frem og tilbake med meg selv, bestemte jeg meg for lære å pleie krøllene mine, og etter hvert sluttet jeg å farge håret også. Jeg ønsker å være den jeg er, og den som ikke liker det får heller se en annen vei.

den dagen jeg kortklippet meg selv

I denne prosessen ble det viktig for meg å følge andre kvinner på nettet som viste vei. For en gangs skyld føltes det som om sosiale medier kunne faktisk ha en veldig positiv innflytelse! Jeg takker alle kvinner som har inspirert meg ved å dele sine opplevelser, og jeg ønsker å gjøre det samme for andre.

I dag bruker jeg minimalt med produkter, nesten ingenting. Jeg føler meg friere, og jeg klør ikke konstant i hodebunnen, slik jeg gjorde før. Det kommer vi tilbake til i et annet innlegg 😉 Jeg anbefaler at de som vil gå naturlig begynner smått og ser etter inspirasjon hos andre som har en liknende hårtype. Man trenger dessuten ikke å gjøre alt på en gang, noen enkle grep kan allerede gjøre en stor forskjell.

Det er også lurt å ikke være streng med seg selv og metoden man følger, jeg lurer på om man noensinne blir ferdig med å lære om sine egne krøller. Det er lov å ha det gøy og det gjør ingenting om du f eks velger å rette ut håret en dag. Det finnes ingen «naturlig hårpoliti». Det viktigste er å leke seg frem og tenke på hva som gjør deg mest komfortabel med deg selv. You do you boo!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krølltopp på reise
Endelig er ferien her, og vi har samlet våre beste tips for å se fresh ut både på håret og på instabildene!
Månedens Krølltopp: Jeg elsker å skrive, og det gjør jeg når enn muligheten presenterer seg!
Chika er en skribent som er lidenskapelig opptatt av å fortelle historier. Når hun ikke sitter og drømmer seg bort, er hun opptatt med å tilbringe så mye tid som hun kan med sin lille datter.
Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben
Hvordan er krølltoppopplevelsen når man i tillegg bærer hijab? Med enda mindre representasjon, og flere fordommer.
Hodebunnens velvære
La oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?
Håret mitt knekker, hjelp!
Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!).

Create a website or blog at WordPress.com