Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Endelig ble jeg innkalt til intervju. Jeg gjorde alt jeg kunne for å forberede meg. Jeg øvde på mulige spørsmål, hvordan jeg skulle introdusere meg selv, hvilke klær jeg skulle ha på meg. Men hva kunne jeg gjøre med håret? Hodet mitt hadde vært en frizzball i et par uker etter konstant høstregn. Jeg ville ikke risikere å se uflidd ut i et mannsdominert og konservativt miljø, eller virke «vill» og «uprofesjonell». I et hardt arbeidsmarked kan små detaljer være med på å bestemme om man går videre eller ikke.

Les også: «Vi har alle hår vi ønsker å være stolte av»

Til slutt tok jeg frem rettetangen. Var vi ikke ferdig med dette ritualet for lengst? Om det ikke hadde vært så fuktig, hadde jeg stått for krøllene, slik jeg gjør på min Linkedin profil. Men de dagene var håret mitt helt uforutsigbart, og jeg ville ikke ta sjansen. Gjennom 3 intervjurunder valgte jeg å være konsekvent og dukke opp med rett hår hver gang, selv om jeg følte på at jeg ikke hadde vært «true too myself». Det var en blanding av lettelse, skuffelse, skyld og en slags selvsvik. Jeg minnet meg selv på at det ikke finnes noe krøllepoliti, at jeg gjør det som passer best, og at jeg er nok min strengeste kritiker.

Selvsagt kommer ingen arbeidsgiver til å innrømme at håret har noe å si, så lenge det er rent. Det skjer nok helt ubevisst. Og jeg er ikke alltid sikker på om det er en holdning som virkelig eksisterer der ute, eller det er noe som jeg skaper gjennom min egen oppfatning av situasjonen. Høna og egget. Krøller og fordommer om en potensielt useriøs medarbeider. Jeg vet jeg ikke er alene om dette dilemmaet. Har du vært i denne situasjonen før?

Les også: Når «mixed hair» ikke er «good hair»!

I hvert fall, etter å ha landet stillingen kunne jeg gjøre som jeg ville med håret mitt. Jeg kom ut av det «krølleteskapet» med en gang. High buns, oppsatt hår, fresh vaskede krøller. High bun satt opp med en scrunchy, pc briller og røde lepper er min hverdagsfavoritt når det er krise (som er altfor ofte), og ellers bobby pins.

Hva gjør du med krøllene dine når du er i et profesjonelt miljø? Har du en historie å dele? Vi vil høre den! Fortell!

Ikke glem å følge oss på IG for å holde deg oppdatert @Krølltopp.no!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Naomi Van den Broeck: Jeg ønsker å se flere folk fra minoritetsbakgrunn i viktige stillinger
Denne månedens krølltopp imponerer oss så håret blir stående opp. Les om Naomi Van den Broeck her:
Krøller – Komplisert og uforstått?
Ofte får vi spørsmål på krølltopp fra foreldre som lurer på hvordan de skal fikse håret til barnet sitt. Mange føler kanskje på en frustrasjon fordi «håret er så vanskelig» og at de skulle ønske håret til barnet sitt bare var enklere. De har liksom prøvd alt, og nå føler de for å gi opp! …
Hvordan ta vare på krøllene i 2023
Kickstart hårpleie-rutinen for det nye året med disse tipsene!
Rahiima forklarer: Olaplex
alt du trenger å vite om olaplex
Hårinspo til sesongens look
Inspirasjon for styling av krøllete hår! alt fra wash'n go til fletter, farging og ulikt hårtilbehør!

Create a website or blog at WordPress.com