Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Endelig ble jeg innkalt til intervju. Jeg gjorde alt jeg kunne for å forberede meg. Jeg øvde på mulige spørsmål, hvordan jeg skulle introdusere meg selv, hvilke klær jeg skulle ha på meg. Men hva kunne jeg gjøre med håret? Hodet mitt hadde vært en frizzball i et par uker etter konstant høstregn. Jeg ville ikke risikere å se uflidd ut i et mannsdominert og konservativt miljø, eller virke «vill» og «uprofesjonell». I et hardt arbeidsmarked kan små detaljer være med på å bestemme om man går videre eller ikke.

Les også: «Vi har alle hår vi ønsker å være stolte av»

Til slutt tok jeg frem rettetangen. Var vi ikke ferdig med dette ritualet for lengst? Om det ikke hadde vært så fuktig, hadde jeg stått for krøllene, slik jeg gjør på min Linkedin profil. Men de dagene var håret mitt helt uforutsigbart, og jeg ville ikke ta sjansen. Gjennom 3 intervjurunder valgte jeg å være konsekvent og dukke opp med rett hår hver gang, selv om jeg følte på at jeg ikke hadde vært «true too myself». Det var en blanding av lettelse, skuffelse, skyld og en slags selvsvik. Jeg minnet meg selv på at det ikke finnes noe krøllepoliti, at jeg gjør det som passer best, og at jeg er nok min strengeste kritiker.

Selvsagt kommer ingen arbeidsgiver til å innrømme at håret har noe å si, så lenge det er rent. Det skjer nok helt ubevisst. Og jeg er ikke alltid sikker på om det er en holdning som virkelig eksisterer der ute, eller det er noe som jeg skaper gjennom min egen oppfatning av situasjonen. Høna og egget. Krøller og fordommer om en potensielt useriøs medarbeider. Jeg vet jeg ikke er alene om dette dilemmaet. Har du vært i denne situasjonen før?

Les også: Når «mixed hair» ikke er «good hair»!

I hvert fall, etter å ha landet stillingen kunne jeg gjøre som jeg ville med håret mitt. Jeg kom ut av det «krølleteskapet» med en gang. High buns, oppsatt hår, fresh vaskede krøller. High bun satt opp med en scrunchy, pc briller og røde lepper er min hverdagsfavoritt når det er krise (som er altfor ofte), og ellers bobby pins.

Hva gjør du med krøllene dine når du er i et profesjonelt miljø? Har du en historie å dele? Vi vil høre den! Fortell!

Ikke glem å følge oss på IG for å holde deg oppdatert @Krølltopp.no!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Hipp hurra! Krøllinspo til 17 mai🎉
Er du klar for 17.mai? Her er tips og inspirajson til å gjøre krøllene klare for den store dagen!
Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»
Jeg fikk mange gode komplimenter om håret mitt og omfavnet krøllene/bølgene til tross for lite representasjon. Likevel erfarte jeg også presset om å rette håret. Det var især ved sommerferier på Filippinene.
Månedens profil april: 97K er hekta på Milie på Tiktok!
"Det var først da jeg begynte på videregående at jeg forsto «kunsten» ved naturlige krøller. Krøllene mine er, og har jo alltid vært en del av meg og den jeg er. Ikke minst er det unikt og utrolig beundringsverdig" – Milie Brikel
Din guide til fletter. Slik gjør du det selv!
Her har vi satt sammen en liten guide på hvordan man kan flette håret selv.
8 hårstiler til barn med krøller!
Er du en av dem som trenger noen stylingidéer som kan passe sømløst fra sandkassa til bursdagsfesten? We got you!

Create a website or blog at WordPress.com