Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Endelig ble jeg innkalt til intervju. Jeg gjorde alt jeg kunne for å forberede meg. Jeg øvde på mulige spørsmål, hvordan jeg skulle introdusere meg selv, hvilke klær jeg skulle ha på meg. Men hva kunne jeg gjøre med håret? Hodet mitt hadde vært en frizzball i et par uker etter konstant høstregn. Jeg ville ikke risikere å se uflidd ut i et mannsdominert og konservativt miljø, eller virke «vill» og «uprofesjonell». I et hardt arbeidsmarked kan små detaljer være med på å bestemme om man går videre eller ikke.

Les også: «Vi har alle hår vi ønsker å være stolte av»

Til slutt tok jeg frem rettetangen. Var vi ikke ferdig med dette ritualet for lengst? Om det ikke hadde vært så fuktig, hadde jeg stått for krøllene, slik jeg gjør på min Linkedin profil. Men de dagene var håret mitt helt uforutsigbart, og jeg ville ikke ta sjansen. Gjennom 3 intervjurunder valgte jeg å være konsekvent og dukke opp med rett hår hver gang, selv om jeg følte på at jeg ikke hadde vært «true too myself». Det var en blanding av lettelse, skuffelse, skyld og en slags selvsvik. Jeg minnet meg selv på at det ikke finnes noe krøllepoliti, at jeg gjør det som passer best, og at jeg er nok min strengeste kritiker.

Selvsagt kommer ingen arbeidsgiver til å innrømme at håret har noe å si, så lenge det er rent. Det skjer nok helt ubevisst. Og jeg er ikke alltid sikker på om det er en holdning som virkelig eksisterer der ute, eller det er noe som jeg skaper gjennom min egen oppfatning av situasjonen. Høna og egget. Krøller og fordommer om en potensielt useriøs medarbeider. Jeg vet jeg ikke er alene om dette dilemmaet. Har du vært i denne situasjonen før?

Les også: Når «mixed hair» ikke er «good hair»!

I hvert fall, etter å ha landet stillingen kunne jeg gjøre som jeg ville med håret mitt. Jeg kom ut av det “krølleteskapet” med en gang. High buns, oppsatt hår, fresh vaskede krøller. High bun satt opp med en scrunchy, pc briller og røde lepper er min hverdagsfavoritt når det er krise (som er altfor ofte), og ellers bobby pins.

Hva gjør du med krøllene dine når du er i et profesjonelt miljø? Har du en historie å dele? Vi vil høre den! Fortell!

Ikke glem å følge oss på IG for å holde deg oppdatert @Krølltopp.no!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱
Hårinspirasjon til 17.mai: Feir med stil!
17.mai er en spesiell dag fylt med feiringer, parader og nasjonal stolthet. Det er en tid hvor nordmenn samles for å feire sin uavhengighet og arv. Mens du deltar i festlighetene, hvorfor ikke vise frem dine krøller i all sin prakt? Her er noen fantastiske krøllete hårinspirasjoner som hjelper deg med å skille deg ut …
Rosmarinvann: Den hemmelige eliksiren for hårvekst og herbal goodness!
Er du lei av å bruke dyre hårprodukter som lover gull og grønne skoger, men som ikke gir deg den hårveksten du ønsker deg? Fortvil ikke, for jeg har en naturlig og rimelig løsning: rosmarinvann!
Våren har sprunget og det bør din hårpleierutine også gjøre
Mens årstidene skifter, endres også behovene til krøllene. Med våren i marsj er det på tide å oppdatere hårpleierutinene og produktene våre for å holde krøllene våre på sitt beste. Her er noen av de beste tipsene for krøllete hår om våren☀️🌷

Create a website or blog at WordPress.com