Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Endelig ble jeg innkalt til intervju. Jeg gjorde alt jeg kunne for å forberede meg. Jeg øvde på mulige spørsmål, hvordan jeg skulle introdusere meg selv, hvilke klær jeg skulle ha på meg. Men hva kunne jeg gjøre med håret? Hodet mitt hadde vært en frizzball i et par uker etter konstant høstregn. Jeg ville ikke risikere å se uflidd ut i et mannsdominert og konservativt miljø, eller virke «vill» og «uprofesjonell». I et hardt arbeidsmarked kan små detaljer være med på å bestemme om man går videre eller ikke.

Les også: «Vi har alle hår vi ønsker å være stolte av»

Til slutt tok jeg frem rettetangen. Var vi ikke ferdig med dette ritualet for lengst? Om det ikke hadde vært så fuktig, hadde jeg stått for krøllene, slik jeg gjør på min Linkedin profil. Men de dagene var håret mitt helt uforutsigbart, og jeg ville ikke ta sjansen. Gjennom 3 intervjurunder valgte jeg å være konsekvent og dukke opp med rett hår hver gang, selv om jeg følte på at jeg ikke hadde vært «true too myself». Det var en blanding av lettelse, skuffelse, skyld og en slags selvsvik. Jeg minnet meg selv på at det ikke finnes noe krøllepoliti, at jeg gjør det som passer best, og at jeg er nok min strengeste kritiker.

Selvsagt kommer ingen arbeidsgiver til å innrømme at håret har noe å si, så lenge det er rent. Det skjer nok helt ubevisst. Og jeg er ikke alltid sikker på om det er en holdning som virkelig eksisterer der ute, eller det er noe som jeg skaper gjennom min egen oppfatning av situasjonen. Høna og egget. Krøller og fordommer om en potensielt useriøs medarbeider. Jeg vet jeg ikke er alene om dette dilemmaet. Har du vært i denne situasjonen før?

Les også: Når «mixed hair» ikke er «good hair»!

I hvert fall, etter å ha landet stillingen kunne jeg gjøre som jeg ville med håret mitt. Jeg kom ut av det «krølleteskapet» med en gang. High buns, oppsatt hår, fresh vaskede krøller. High bun satt opp med en scrunchy, pc briller og røde lepper er min hverdagsfavoritt når det er krise (som er altfor ofte), og ellers bobby pins.

Hva gjør du med krøllene dine når du er i et profesjonelt miljø? Har du en historie å dele? Vi vil høre den! Fortell!

Ikke glem å følge oss på IG for å holde deg oppdatert @Krølltopp.no!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

På søken etter egen historie
Jeg satt i møte med resten av krølltopp-teamet, da jeg ble oppmuntret til å skrive dette innlegget. Et innlegg som skulle ta for seg kurdisk kultur, og kurderes forhold til hår fra et historisk perspektiv.  Det var først senere at jeg innså hvor vanskelig dette innlegget skulle bli å ferdigstille, da det rett og slett …
Hélène: Jeg elsker krøllene mine, men sånn har det ikke alltid vært
Bli kjent med krølltoppen bak instaprofilen @helenetshiakayla, også kjent som Hélène with the freckles
Alt håret hang igjen på hårbørsten, jeg fikk helt sjokk!
Zulekha trodde hun var blitt syk da hormonene under graviditeten førte til at hun mistet store mengder hår.
Retthåret krølltopp
Retter du også ut håret, slik jeg gjør? Mange av oss med teksturert hår har måttet gå gjennom en prosess, for å bli glad i det naturlige håret vårt. Og mange av oss syns fortsatt at det er vanskelig å føle seg komfortabel med sitt naturlige hår. Jeg velger å rette ut håret fra tid …
4 Back-to-school hårstiler!
Sommeren går mot slutten og selv om det er litt trist at sommeren snart er over, så bringer høsten med mye glede også! Problemet er bare når du har funnet fram det beste antrekket og kun mangler den perfekt hårstilen. Uansett om du skal begynne på skolen eller bare trenger litt inspo til jobbsveisen, we …

Create a website or blog at WordPress.com