Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Storytime: Krøller på arbeidsplassen

Endelig ble jeg innkalt til intervju. Jeg gjorde alt jeg kunne for å forberede meg. Jeg øvde på mulige spørsmål, hvordan jeg skulle introdusere meg selv, hvilke klær jeg skulle ha på meg. Men hva kunne jeg gjøre med håret? Hodet mitt hadde vært en frizzball i et par uker etter konstant høstregn. Jeg ville ikke risikere å se uflidd ut i et mannsdominert og konservativt miljø, eller virke «vill» og «uprofesjonell». I et hardt arbeidsmarked kan små detaljer være med på å bestemme om man går videre eller ikke.

Les også: «Vi har alle hår vi ønsker å være stolte av»

Til slutt tok jeg frem rettetangen. Var vi ikke ferdig med dette ritualet for lengst? Om det ikke hadde vært så fuktig, hadde jeg stått for krøllene, slik jeg gjør på min Linkedin profil. Men de dagene var håret mitt helt uforutsigbart, og jeg ville ikke ta sjansen. Gjennom 3 intervjurunder valgte jeg å være konsekvent og dukke opp med rett hår hver gang, selv om jeg følte på at jeg ikke hadde vært «true too myself». Det var en blanding av lettelse, skuffelse, skyld og en slags selvsvik. Jeg minnet meg selv på at det ikke finnes noe krøllepoliti, at jeg gjør det som passer best, og at jeg er nok min strengeste kritiker.

Selvsagt kommer ingen arbeidsgiver til å innrømme at håret har noe å si, så lenge det er rent. Det skjer nok helt ubevisst. Og jeg er ikke alltid sikker på om det er en holdning som virkelig eksisterer der ute, eller det er noe som jeg skaper gjennom min egen oppfatning av situasjonen. Høna og egget. Krøller og fordommer om en potensielt useriøs medarbeider. Jeg vet jeg ikke er alene om dette dilemmaet. Har du vært i denne situasjonen før?

Les også: Når «mixed hair» ikke er «good hair»!

I hvert fall, etter å ha landet stillingen kunne jeg gjøre som jeg ville med håret mitt. Jeg kom ut av det “krølleteskapet” med en gang. High buns, oppsatt hår, fresh vaskede krøller. High bun satt opp med en scrunchy, pc briller og røde lepper er min hverdagsfavoritt når det er krise (som er altfor ofte), og ellers bobby pins.

Hva gjør du med krøllene dine når du er i et profesjonelt miljø? Har du en historie å dele? Vi vil høre den! Fortell!

Ikke glem å følge oss på IG for å holde deg oppdatert @Krølltopp.no!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com