Hjelp! Hodelus! Lus og krøller 101

Hjelp! Hodelus! Lus og krøller 101

Hvordan kvitter du deg med hodelus om du må gjøre det selv?

NEEEEEEI!!! jeg hadde sluppet unna hver gang barnet mitt eller noen nære hadde fått hodelus, men jeg var ikke så heldig denne gangen. Jeg satt og lekte med krøllene mine så fant jeg plutselig det lille beistet.

Jeg kom da på at jeg hadde sett 9-åringen klø seg i hodet, men jeg hadde ikke tenkt noe særlig på det. Hvorfor gjorde jeg ikke det???

Skrekk og gru. Både høsten og våren er lussesong på barneskolen. Jeg hadde sett venninner slite med å kvitte seg med lus på «naturlig» vis. Når gutten min hadde lus, klippet jeg han kort for å gjøre det hele mye enklere. Jeg tenkte hver gang det ville vært et MARERITT å få dem på krøllene mine, eller om jeg hadde hatt en jente med krøller som absolutt ikke ville klippe seg.

Dessuten er krøllene mine salt og pepper, dvs det blir litt av et prosjekt å finne alle lusene og eggene. Jeg orket ikke tanken på å be en venninne hjelpe meg med dette, og ville helst ta saken i egne hender.

Etter et kjapt internettsøk fant jeg ikke så mye om hva man skulle gjøre dersom man har krøller og får hodelus. De fleste artiklene sa at «det ikke spilte noen rolle». Excuse me???… har du prøvd å bruke en lusekam på krøllete hår? Det blir en frizzfest


Jeg fant ut at det var mange som brukte olje på håret for å først fjerne knutene og så gre med lusekammen. Jeg brukte litt olje og var så forsiktig jeg kunne, men håret mitt var ikke så happy. Mulig jeg skulle ha brukt mye mer olje. FYI, «lice and nitpicking» videoer på Youtube er tydeligvis en egen sjanger med tusenvis av besøk… folk gratulerer hverandre for en godt gjennomført oppgave i kommentarfeltet, og følger tydeligvis godt med gjennom hele prosessen o_O Hodelus ASMR??

Heldigvis fant jeg bare noen noen få lus på hodet mitt. Jeg dro innom apoteket og da jeg så på lusemidlene som var der så jeg at prisene var helt vanvittig: nesten 200kr for litt mandelolje og dimethikon??? Hvorfor det??? Dimethikon! En silikontype??? En av krøllenes verste fiender??? Jeg tenkte det var helt uaktuelt og bestemte meg for å teste noen naturlige remedier som jeg hadde hjemme.

Elektrisk lusekam


For det første hadde jeg en elektrisk lusekam som jeg hadde fått av en venninne. Jeg hadde lest den skulle være veldig effektiv i å drepe både lus, nymfer, og egg. Fiasko. Den peip og peip og jeg fant aldri ut om den i det hele tatt gjorde noe. Pluss den skapte enda mer frizz en den vanlige lusekammen. Den droppa jeg ganske fort.

Oliven og neem olje

Siden prøvde jeg med oliven og neem olje. Neem har en intens lukt, men den plager meg virkelig ikke. Jeg vet at folk synes den er for mye av det gode, men så lenge jeg hadde hjemmekontor kunne jeg slippe unna. Dessverre, fiasko nummer to. Dagen etter kunne jeg se at småkrypene dinglet fortsatt på krøllene mine.

Dimethikon

Midt oppi en flytteprosess og alene med et barn, gadd jeg ikke å drive med flere eksperimenter uten suksessgaranti. Jeg søkte på Reddit og fant ut at dimethikon-baserte produkter var faktisk de mest effektive, fortalt av en person som driver Lice Centers Wisconsin, en klinikk spesialisert kun i behadling av hodelus. Klinikken har behandlet tusenvis av pasienter med alle slags hårtyper, og de mente at dimethikon var hele poenget.

Forklaringen er at hodelus puster gjennom huden, og de blir kvalt ved at silikon tetter pustehullene deres. Jeg hadde satset på at olje skulle gjøre den samme jobben, men dimethikon er tydeligvis langt, langt mer effektiv. Videre leste jeg at man ikke trenger å fjerne alle eggene, det holder å behandle håret 2 ganger, med 10 dagers mellomrom.

På den måten tar man alle hodelusene og nymfene på første behandling. Eggene dør ikke av den, men de får tid til å klekke i løpet av de 10 dagene, samtidig som de nye nymfene ikke rekker å bli så store at de kan begynne å legge egg igjen.

DVS… du kan kvitte deg med hodelus selv om du er helt alene om det, og du trenger egentlig ikke å bruke så mye tid på det.

Jeg spurte eieren av Lice Centers Wisconsin om han visste at noen av oss med krøller velger bevisst å ikke bruke silikonbaserte produkter, og spurte om det fantes noe alternativ. Personen var veldig overrasket, hadde aldri hørt noe liknende. Så enten Curly Girl Metoden ikke er så stor som vi tror i vår community, eller når man er desperat etter en løsning gjør man va som helst, holder kjeft, og tar en final wash. Luseklinikken var likevel nysgjerrige og lærevillige, og både jeg og noen andre i forumet forklarte hvorfor det kan være grunn til skepsis hos krølltoppene.


Uansett… for min del er et lusefritt hode mye viktigere enn fine krøller. Krøllene kan jeg få frem igjen, og jeg var ikke villig til å la de små krypene parre seg videre og få tippoldebarn på hodet mitt. Så jeg kjøpte produktet og en skånsom babysjampo med sulfat for å fjerne dimethikonen etter behandlingen. Jeg må legge til at det tok et par vask før silikonen forsvant helt, men det var verdt det.

Resultat: Det funket virkelig, og jeg trengte ikke å lete etter alle eggene, som var et håpløst oppdrag. Jeg passet uansett på å gre hver dag med lusekammen, for å være helt sikker.

OBS! Husk å fryse lusekammen hver gang etter bruk.

Har du funnet en annen løsning som er kjapp og effektiv mot lus? Har du måttet fjerne hodelus fra hodet ditt da du var helt alene? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet!

I oktober er det Black History Month Norway og vi kommer til å gjøre mye gøy her på Krølltopp.no og Instagram, så følg med!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com