Vi snakker med WeShaz Oils!

Vi snakker med WeShaz Oils!

Hei krøllefolket!

Nå går vi mot slutten av Black History Month og vi gleder også allerede til neste år! I dette intervjuet har vi tatt ei litta prat med Joan som startet sitt eget hårmerke: WeShaz Oils. Temaet for Black History Month er jo familie og derfor har Joan delt en liten historie fra sin egen familie.

Kan du fortelle litt om hårproduktene?

Først og fremst, så er alle WeShaz Oils hårprodukter hjemmelaget og laget av blant annet naturlige urter som Sandalwood og Amla. De er rettet mot alle krølltyper, men kan også brukes av enten relaxed eller vanlig rett hår (da anbefales det heller i hårkur eller tuppene). Det første produktet jeg laget var håroljer; det er 3 forskjellige typer, men har mandelolje som en baseolje. Hver olje er rettet mot et behov; enten du trenger noe fuktighetsgivende med lavendel (No. 1 Moisturising Hair Oil), styrkende med peppermynte (No. 2 Strengthening Hair Oil) eller noe som kan brukes med en hårkur eller hårmaske med bergamott (No.3 Treatment Hair Oil). De kan brukes av alle kjønn og alder, men siden eteriske oljer er inkludert, så anbefales det å trå varsomt når det gjelder barn under 6 år.

Men hvordan fant du ut at dette var noe du ville lage og satse på?

Jeg husker en periode (2-3 år siden) der håret mitt var tørt selv om jeg var flink med hårrutinen min. Men det var tider jeg må innrømme at jeg var lat. Så jeg søkte litt rundt og fikk anbefalt Amla olje, men merket at den inneholdt mineral olje og det ville jeg ikke ha i håret mitt. Da tenkte jeg heller å lage egne oljer og de har jeg brukt hele tiden til nå og merket en stor forskjell på håret mitt. Jeg lagde også en del til familiemedlemmer og de hadde gode tilbakemeldinger. I det jeg innså at dette er noe andre også kan få bruk for, hadde jeg en plan: WeShaz Oils, men jeg var student og hadde derfor ikke nok kapital til det. Men i det jeg begynte å jobbe, lanserte jeg WeShaz Oils i april 2021.

Foto: WeShaz Oils

Hva er det viktigste for deg når du setter sammen produktene dine?

Det viktigste for meg at kunden skal elske håret sitt og nyte reisen. Videre vil jeg at kunden skal bruke produkter som er laget nøye, hvor masseproduksjon ikke har plass siden jeg lager ordrer ettersom de kommer inn.

Hva blir det neste i produktlinjen?

Neste produktet blir en leave-in conditioner. For øyeblikket driver jeg å tester den ut og ser veldig frem til å lansere den snart. Datoen for lanseringen blir publisert på våre sosiale medier weshaz.oils på Instagram.

Du som allerede er flink med produkter og ingredienser, hva er hårrutinen din? Har du noen tips?

Hårrutinen min er ganske enkel og jeg har lært at det enkleste er alltid det beste. Jeg bruker rosevann, leave-in conditioner og olje i min LOC-metode. Vanligvis vasker jeg håret mitt hver uke eller annen hver uke. Da tar jeg en pre-poo (altså pre-shampoo) i form av vann fra kokte løk (jeg vet, det kan stinke, men dette forsvinner etter shampoo) og enten håroljen min (No.3 Treatment Hair Oil + No.1 Moisturising Hair Oil) eller sennepsolje (ikke den som brukes for å lage mat). Alt dette gjør jeg mens håret mitt er flettet i cornrows ettersom jeg er en “lazy naturalista” og det kommer jeg ikke til å endre!

Foto: Joan Shanita Wanyenze

Krølltopp deler jo familiehistorier rundt hår under black history month, har du en historie du vil dele?

Ja, denne historien er grunnen til at jeg valgte å sette pris på mitt 4C hår. Jeg husker jeg fant broren min foran speilet og han var vel rundt 4-5 år. Han drev og dro i krøllene sine og fortalte at han skulle ha rett hår som de andre barna i barnehagen. Jeg fortalte ham at håret hans er kjempepent og vakkert med fine brune krøller, og sa til og med at jeg ønsker meg sånt hår som han. Årene gikk og jeg fant også søstera mi foran speilet og hun nevnte at hun hatet krøllene sine. Dette var litt annerledes ettersom hun var jente og jeg har hatt perioder der jeg hatet håret mitt eller nektet å ha det løst. Da tenkte jeg hvis hun skal skjønne at krøllene hennes er fine, hvordan vil hun godta det fra meg som IKKE viser mine krøller? Så jeg tok det valget med å sette mer pris på håret mitt og tørre å ha det løst LENGE etter å ha hatt box braids. Søsteren min elsker krøllene sine og jeg elsker mine også for fullt!

Tusen takk, Joan for at du deler din historie og ikke minst for at du har laget så spennende og naturlige produkter! Vi venter spent på hva du kommer med i fremtiden😍. Det blir også en GIVEAWAY!! Så hopp over på instagrammen vår sånn at du kan få en sjanse til å vinne et av disse flotte produktene. (Konkurransen er sponset av WeShaz Oils)

Huske å følge WeShaz Oils på instagram!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com