Galentines love letters til kvinnene vi beundrer <3

Galentines love letters til kvinnene vi beundrer

Kjære fantastiske kvinne, venninne, søster og mor, gratulerer med dagen. I dag er det både morsdag og Galentine’s day og vi hyller både nære og fjerne kvinner i våre liv. Vi ærer kvinnene som har kommet før oss og de som kommer etter. Vi takker dere for at dere en inspirasjon hver dag! Istenden for det vanlige «Valentines-look innlegget» gjør vi en egen take på morsdag og galentines i år.

Forbildene

Jeg vil hylle de kvinnene i norsk rampelys som omfavnet sin bakgrunn, sin hud og sitt hår. Enten det er Hannah Woziene, Tinashe Willamson, Rawdah eller Camara Lundestad Joof. Det var sterkt for ei usikker tenåring å være vitne til, og det inspirerte til at jeg selv ble litt tryggere i mitt eget skinn. Det er noe vakkert med å være vitne til folk som er ekte og selvsikre, og som attpåtil likner på en selv. Vi snakker mye om representasjon, men det jeg tror majoritetfolkene kanskje ikke skjønner, er hvor fint, men også vondt, det er å endelig se seg selv i bokhylla, på scenen eller i magasiner. Det rører ved et sår jeg hadde helt glemt og kanskje gjemt bort også.

– Rahiima

Venninnene

Idag velger jeg å hylle en av mine nærmeste venner, Sarah, men også alle de der ute som turte å ha håret sitt naturlig før det ble mer akseptert. De som inspirerte og ufarliggjorde krøller uten å vite det helt selv. Jeg husker jeg var ufattelig sjalu da vi var tenåringer og hun hadde krøllete hår, mens håret mitt var brent og slitt av relaxer. Sarah var den som inspirerte meg til å gå naturlig, hun var også den som klipte håret mitt da jeg sa mitt endelige farvel til relaxet hår (vi snakker ikke om hårklippen i seg selv, Sarah gjorde sitt beste og kan ikke holdes ansvarlig der). Jeg er så takknemlig for å ha en venn som alltid har gått foran og vist at krøller er fint, selv om hun ikke gjorde det bevisst og bare levde livet sånn hun ønsket. Det er så viktig å se andre som ligner en selv i media, men det er noe ekstra med det å se folk i nærmiljøet ditt omfavne noe du selv er usikker på og hater.

– Ida

Sarah og Ida, back in the days!

Idolene

Gratulerer og atter gratulerer. I dag hyller vi våre egne og det er jo litt stas. Jeg vil personlig si en tusen takk til alle kvinner som står opp dag etter dag og kaster seg inn i hva enn livet bringer deres vei, yall are the real MVP! Jeg vil sette søkelyset på en kvinne ved navn Johanna Alem som jeg mener gjør en utrolig god jobb som en aktør i musikk Norge, hvor hun blant annet har bidratt med sin stemme rundt temaer som tar for seg normenn med minoritetsbakgrunn i Musikk Norge. Dette synes jeg er utrolig viktig som en kvinne med minoritetsbakgrunn som også elsker musikk og har alltid lurt på hvorfor det var så få av oss i denne type industri. Cause we love music! Takk for alt arbeidet du gjør, det er inspirerende å se at det er kvinner der ute, som ikke er redde for å gå den utradisjonelle veien. Kos dere masse i dag.

– Odile

De som jobber bak kulissene

Min galentines i år er Miriam Nabunya. Hun har klart å skape et nettverk, et sisterhood eller en tribe, som hun selv kaller det selv, og et safe-space for kvinner som ønsker å jobbe med seg selv. Hun bruker sin utdannelse som coach, egne erfaringer og kompetanse til å hjelpe andre kvinner med å lykkes med hva enn de ønsker å oppnå her i livet.

Hvis du ikke er en del av The Nabunya Tribe så anbefaler jeg at du leser mer HER!

Så i dag skåler vi for alle kvinnene, enten de vet det eller ikke, som inspirerer oss til å være litt mer oss selv . Tusen takk 🖤

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Naomi Van den Broeck: Jeg ønsker å se flere folk fra minoritetsbakgrunn i viktige stillinger
Denne månedens krølltopp imponerer oss så håret blir stående opp. Les om Naomi Van den Broeck her:
Krøller – Komplisert og uforstått?
Ofte får vi spørsmål på krølltopp fra foreldre som lurer på hvordan de skal fikse håret til barnet sitt. Mange føler kanskje på en frustrasjon fordi «håret er så vanskelig» og at de skulle ønske håret til barnet sitt bare var enklere. De har liksom prøvd alt, og nå føler de for å gi opp! …
Hvordan ta vare på krøllene i 2023
Kickstart hårpleie-rutinen for det nye året med disse tipsene!
Rahiima forklarer: Olaplex
alt du trenger å vite om olaplex
Hårinspo til sesongens look
Inspirasjon for styling av krøllete hår! alt fra wash'n go til fletter, farging og ulikt hårtilbehør!

Create a website or blog at WordPress.com