Når du bare ikke makter å deale med håret

Når du bare ikke makter å deale med håret

Vi alle kan ha en deppa dag og ikke gidde med håret. Men det er noe annet når det er over en lenger periode og du ser håret ditt blir mer og mer ødelagt. Problemet med depresjon er jo det at du faktisk ikke orker å ta tak i det, du blir bare liggende mens problemet blir større. Pluss, det å prioritere håret når du er såpass langt nede er ikke en realitet de fleste av oss lever i. Når det allerede er vanskelig å bare komme seg i dusjen orker man ikke akkurat å starte på en 12 stegs ultimate hydration rutine man så på youtube. 

Det er et ganske vanskelig tema å snakke om, og det går liksom ikke å skrive et innlegg som er sånn ‘’her er 10 tips til deg med kraftig depresjon, slik tar du knekken på deppen!!’’. Så for å prøve å ikke bli en total klisje, her er noen tips eller steg jeg har lært i mitt liv for å minske at depresjonen skal ødelegge min egen framgang unødvendig. Det er ille nok å være deprimert, og om håret mitt er ødelagt i etterkant vil det bare være enklere å falle tilbake igjen.

Jobbe forebyggende

Om håret ditt allerede er tørt så vil det ikke bli noe bedre under en sånn periode. Prøv etter beste evne å ha håret ditt på et visst nivå. Prøv å tenk at etter. Når faller du normalt inn i de periodene? Hvis du for eksempel blir veldig påvirket av vinteren kan det være lurt å eventuelt flette eller twiste håret ditt på seinhøsten.

Under selve perioden

Om du klarer, ta håret ditt i en protective style. Og jeg veit det høres idiotisk ut fordi hvordan kan det være en prioritet? Så det er ikke braids og hele pakka jeg snakker om her, mer enkle ting som kan beskytte håret mot å ikke bli en flokeball. Det her gjelder uansett hårtype, vi alle har muligheten til å måtte barbere av håret. Så om du kun klarer å få håret i en strikk? Supert! Om du klarer å flette to fletter? Enda bedre! Det har vært ganger hvor alt jeg klarte var å beholde bonneten på, men det alene hjalp mer enn om jeg kun hadde hatt hodet på puta.

I etterkant og videre

Det kommer litt an på hvor ille håret ditt er etter alt sammen, men om jeg kan ta meg selv som et eksempel har jeg gjerne to utfall: Et hvor håret mitt allerede var i en protective style og det ikke er helt forferdelig nå nå, og det andre hvor jeg ikke klarte å gjøre noe og nå venter en hårvask med kun kvalme. 

Om håret mitt er en ball må jeg bare ta til tålmodigheten og sette meg ned, ja jeg mener virkelig å sette meg ned i dusjen, mens jeg bruker all den nødvendige balsamen jeg trenger for å få ut flokene. Det har vært ganger hvor jeg har sittet der i timer, men fram til nå har jeg klart å berge håret nesten hver gang. Det tok tid, men jeg kom igjennom det.

Depresjon er ingen spøk. For mange inkludert meg selv så er dette en realitet som vi må forholde oss til. Jeg håper virkelig at tipsene mine ga deg noe du kan bruke selv, hvis du trenger det❤️

Ida

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

På søken etter egen historie
Jeg satt i møte med resten av krølltopp-teamet, da jeg ble oppmuntret til å skrive dette innlegget. Et innlegg som skulle ta for seg kurdisk kultur, og kurderes forhold til hår fra et historisk perspektiv.  Det var først senere at jeg innså hvor vanskelig dette innlegget skulle bli å ferdigstille, da det rett og slett …
Hélène: Jeg elsker krøllene mine, men sånn har det ikke alltid vært
Bli kjent med krølltoppen bak instaprofilen @helenetshiakayla, også kjent som Hélène with the freckles
Alt håret hang igjen på hårbørsten, jeg fikk helt sjokk!
Zulekha trodde hun var blitt syk da hormonene under graviditeten førte til at hun mistet store mengder hår.
Retthåret krølltopp
Retter du også ut håret, slik jeg gjør? Mange av oss med teksturert hår har måttet gå gjennom en prosess, for å bli glad i det naturlige håret vårt. Og mange av oss syns fortsatt at det er vanskelig å føle seg komfortabel med sitt naturlige hår. Jeg velger å rette ut håret fra tid …
4 Back-to-school hårstiler!
Sommeren går mot slutten og selv om det er litt trist at sommeren snart er over, så bringer høsten med mye glede også! Problemet er bare når du har funnet fram det beste antrekket og kun mangler den perfekt hårstilen. Uansett om du skal begynne på skolen eller bare trenger litt inspo til jobbsveisen, we …

Create a website or blog at WordPress.com