Når du bare ikke makter å deale med håret

Når du bare ikke makter å deale med håret

Vi alle kan ha en deppa dag og ikke gidde med håret. Men det er noe annet når det er over en lenger periode og du ser håret ditt blir mer og mer ødelagt. Problemet med depresjon er jo det at du faktisk ikke orker å ta tak i det, du blir bare liggende mens problemet blir større. Pluss, det å prioritere håret når du er såpass langt nede er ikke en realitet de fleste av oss lever i. Når det allerede er vanskelig å bare komme seg i dusjen orker man ikke akkurat å starte på en 12 stegs ultimate hydration rutine man så på youtube. 

Det er et ganske vanskelig tema å snakke om, og det går liksom ikke å skrive et innlegg som er sånn ‘’her er 10 tips til deg med kraftig depresjon, slik tar du knekken på deppen!!’’. Så for å prøve å ikke bli en total klisje, her er noen tips eller steg jeg har lært i mitt liv for å minske at depresjonen skal ødelegge min egen framgang unødvendig. Det er ille nok å være deprimert, og om håret mitt er ødelagt i etterkant vil det bare være enklere å falle tilbake igjen.

Jobbe forebyggende

Om håret ditt allerede er tørt så vil det ikke bli noe bedre under en sånn periode. Prøv etter beste evne å ha håret ditt på et visst nivå. Prøv å tenk at etter. Når faller du normalt inn i de periodene? Hvis du for eksempel blir veldig påvirket av vinteren kan det være lurt å eventuelt flette eller twiste håret ditt på seinhøsten.

Under selve perioden

Om du klarer, ta håret ditt i en protective style. Og jeg veit det høres idiotisk ut fordi hvordan kan det være en prioritet? Så det er ikke braids og hele pakka jeg snakker om her, mer enkle ting som kan beskytte håret mot å ikke bli en flokeball. Det her gjelder uansett hårtype, vi alle har muligheten til å måtte barbere av håret. Så om du kun klarer å få håret i en strikk? Supert! Om du klarer å flette to fletter? Enda bedre! Det har vært ganger hvor alt jeg klarte var å beholde bonneten på, men det alene hjalp mer enn om jeg kun hadde hatt hodet på puta.

I etterkant og videre

Det kommer litt an på hvor ille håret ditt er etter alt sammen, men om jeg kan ta meg selv som et eksempel har jeg gjerne to utfall: Et hvor håret mitt allerede var i en protective style og det ikke er helt forferdelig nå nå, og det andre hvor jeg ikke klarte å gjøre noe og nå venter en hårvask med kun kvalme. 

Om håret mitt er en ball må jeg bare ta til tålmodigheten og sette meg ned, ja jeg mener virkelig å sette meg ned i dusjen, mens jeg bruker all den nødvendige balsamen jeg trenger for å få ut flokene. Det har vært ganger hvor jeg har sittet der i timer, men fram til nå har jeg klart å berge håret nesten hver gang. Det tok tid, men jeg kom igjennom det.

Depresjon er ingen spøk. For mange inkludert meg selv så er dette en realitet som vi må forholde oss til. Jeg håper virkelig at tipsene mine ga deg noe du kan bruke selv, hvis du trenger det❤️

Ida

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Naomi Van den Broeck: Jeg ønsker å se flere folk fra minoritetsbakgrunn i viktige stillinger
Denne månedens krølltopp imponerer oss så håret blir stående opp. Les om Naomi Van den Broeck her:
Krøller – Komplisert og uforstått?
Ofte får vi spørsmål på krølltopp fra foreldre som lurer på hvordan de skal fikse håret til barnet sitt. Mange føler kanskje på en frustrasjon fordi «håret er så vanskelig» og at de skulle ønske håret til barnet sitt bare var enklere. De har liksom prøvd alt, og nå føler de for å gi opp! …
Hvordan ta vare på krøllene i 2023
Kickstart hårpleie-rutinen for det nye året med disse tipsene!
Rahiima forklarer: Olaplex
alt du trenger å vite om olaplex
Hårinspo til sesongens look
Inspirasjon for styling av krøllete hår! alt fra wash'n go til fletter, farging og ulikt hårtilbehør!

Create a website or blog at WordPress.com