Krøllene dine vil elske å sove på silkeputetrekk

Krøllene dine vil elske å sove på silkeputetrekk

Det er viktig å ta vare på krøllene dine om natta… men det er ikke alle som ønsker å ha en bonnet på hodet mens de sover. Eller ønsker du kanskje bare et annet alternativ?
Har du hørt om hva silke kan gjøre for både krøllene og huden din?

Hvorfor silke?

Silke er et av de eldste fibersortene, lagd av silkeormer og vevd til stoff i minst 6000 år. I gamle dager var silke reservert for medlemmer av de øverste lagene av samfunnet. I Kina kunne for eksempel kun medlemmer av keiserens familie bruke det. Men i dag er det mye enklere å ha råd til noen spesielle silkeplagg.

Det er med god grunn at silke blir fortsatt forbundet med en luksuriøs og eksklusiv følelse. Ikke bare på grunn av historien, men også fordi ekte silke har noen virkelig magiske egenskaper som kan gjøre en stor forskjell for huden og krøllene dine.

Silkefiber er lagd av proteiner, som blir brukt i mange skjønnhetsprodukter fordi den binder seg til keratin. Dette bidrar til å bevare fuktighet og styrke i både hud og hår. Med andre ord, en lifesaver for oss krølltopper, som har en tendens til å få tørt hår.

Se hvor mange fordeler!:

  • Silke absorberer ikke fukt, hverken fra håret eller huden din, i motsetning til bomull. Dette kan hjelpe så vi ikke trenger å bruke så mye produkt etterhvert 😉
  • Den glatte overflaten gjør at det blir mye mindre frizz, da er det lettere å ha fine krøller i flere dager mellom hver vask.
  • Mindre friksjon betyr også færre slitte tupper og floker, så håret ditt kan vokse sunnere og fortere.
  • Silke minimerer også hårtap, siden det ikke drar i håret på samme måte som bomull hver gang du vrir deg i senga.
  • Silke er hypoallergenisk, antibakteriell, og den avstøter sopp, støvmidd og mugg. Det betyr at den kan hjelpe mot allergier, eksem, flass og akne.
  • Silke er i tillegg en skjønnhetshemmelighet brukt i mange generasjoner, som skal nemlig forebygge soverynker.

Sikker på at det er silke?

Vi hører deg si: «Jeg orker ikke, det er klamt å sove på silke!»

Ekte silke er IKKE klam. På samme måte som ull, holder den seg varm om vinteren og kjølig om sommeren. Dvs at dersom din opplevelse av silke er at den er klam, så betyr det mest sannsynlig at du ikke har prøvd ekte silke, men sateng.

Spiller det noen rolle da? Ja, det gjør det! Sateng kan virke silkeaktig, og en sjelden gang KAN den bli lagd av silke, men det er slett ikke det samme. 99% av all sateng er lagd av polyester, dvs, sateng er som oftest «plastikk» og har ingen av disse fantastiske egenskapene.

Hvordan shoppe silkeputetrekk

Sørg for at det ikke står «silky» eller «silklike». Vi sier det igjen: Du vil ha silke, ikke sateng!

Prisen burde gi deg en anelse om kvaliteten. Den bør ligge på rundt 300,- og oppover. Om det er billigere er det nok ikke ekte silke. Den beste silken er lagd av silkeormer som blir fôret med morbærblader. Se derfor etter «mulberry silk» eller «real silk».

Når det gjelder pleie, kan du vaske for hånd eller i ull/silkeprogram, med en mild såpe. Om du tar vare på den kan du bruke dem i flere år, minst like lenge som en vanlig putetrekk, eller lenger! Silke kan ellers bli litt gul av svette, så vi anbefaler å velge en annen farge enn hvit/beige.

Ønsker du noen mer bærekraftige varianter så se etter Ahimsa-silke/freds-silke, Tussah silke eller sateng.  Husk at sateng er laget av kunstig materiale, en blanding av ulike materialer som feks nylon, polyester eller bomull.

Har du prøvd silkeputetrekk? Hva er din erfaring? Fortell oss i kommentarfeltet!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Hipp hurra! Krøllinspo til 17 mai🎉
Er du klar for 17.mai? Her er tips og inspirajson til å gjøre krøllene klare for den store dagen!
Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»
Jeg fikk mange gode komplimenter om håret mitt og omfavnet krøllene/bølgene til tross for lite representasjon. Likevel erfarte jeg også presset om å rette håret. Det var især ved sommerferier på Filippinene.
Månedens profil april: 97K er hekta på Milie på Tiktok!
"Det var først da jeg begynte på videregående at jeg forsto «kunsten» ved naturlige krøller. Krøllene mine er, og har jo alltid vært en del av meg og den jeg er. Ikke minst er det unikt og utrolig beundringsverdig" – Milie Brikel
Din guide til fletter. Slik gjør du det selv!
Her har vi satt sammen en liten guide på hvordan man kan flette håret selv.
8 hårstiler til barn med krøller!
Er du en av dem som trenger noen stylingidéer som kan passe sømløst fra sandkassa til bursdagsfesten? We got you!

Create a website or blog at WordPress.com