Nå er det no-oil method som gjelder

Nå er det no-oil method som gjelder

Har du fått med deg no-oil metoden?

Kanskje du har fått det med deg, eller kanskje det ikke har nådd deg ennå, men det er definitivt en bølge som skyller over sosiale medier med krølltopper som sverger til å kutte ut olje fra hårrutinen sin. Say what?

Dette syns vi Krølltoppskribenter var veldig rart da vi diskuterte det første gang. Siden den gang har jeg gjort et dypdykk på Youtube og diverse blogger. Og la meg fortelle dere: det kan ligge noe i det!

Hittil er det mange av oss som har brukt olje i håret på ulike måter. De fleste av oss vet (håper jeg) at olje ikke gir fukt til håret, men vi bruker det for å «seal the moisture», da oljen fungerer som en barriere mot fordamping av fukten vi påfører håret (for eksempel ved hjelp av en leave in). Men hva annet gjør oljen?

Damene bak trenden

De to hårstylistene som står bak plattformen «Black girl curls» forteller at oljen vi påfører som en barriere for å holde fukt inne, også hindrer fukt i å slippe inn etter påføring! Logisk nok, spør du meg. Det gjør det derfor vanskelig å påføre mer fukt i håret mellom hårvaskene, etter at oljen blir påført.

Aeleise og Aishia damene bak no-oil black girl curls.

Videre forteller de at olje legger seg rundt hårstråene, og bygger seg opp (build up), og er vanskelig å vaske bort. Det gjør at håret er mindre mottakelig for vann og fukt under og etter selve hårvasken. På denne måten kan oljen sammenlignes med silikon, som også etterlater en «build up» i håret over tid. Dette er altså noe hårstylistene bak «Black girl curls» forteller/mener, jeg har dog ingen vitenskapelige studier eller forsøk å referere til.
De oppfordrer til en «30 day oil and butter detox», for at vi skal bli kjent med vårt sanne hår og krøller. Hvis du vil lese mer om den, kan du følge linken her.

Slik gjør du no-oil metoden:

Søker du opp «no oil method» finner du fort en stor håndfull med krølltopper som har fortsatt detoxen, og gjort det til en del av deres faste hårrutine og sverger til effekten det har hatt på deres hår!
Her er det både snakk om å slutte med påføring av olje gjennom LCO-metoden, og å sørge for at de øvrige produktene de bruker ikke inneholder mye olje (sjekk hvor sent eller tidlig i ingredienslisten olje er listet opp).

Krølltopp tester selv

Jeg er selvfølgelig kjempe nysgjerrig på hvilket under en oljeboikott kan gjøre for håret mitt, og kommer til å slutte å bruke min Arganolje i håret i aprilmåned, og følge litt med på ingrediensene i produktene jeg bruker til vanlig.
Dere skal selvfølgelig få en oppdatering når jeg har nådd den samme åpenbaringen om at olje ain’t shit!
Nei da. Jeg er spent på hva jeg merker meg, men når det er sagt: min nåværende hårrutine som inkluderer olje fungerer veldig godt for meg, og kanskje det gjør det for deg også. Jeg skal uansett teste det, og dele min erfaring om en månedstid!

Vil du bli med på detoxen?

Gjør gjerne det, og del din erfaring med oss på instagramkontoen vår. Kanskje flere av oss ender opp med å endre hårrutinen vår for godt?  

Hana – Krølltopps nyeste skribent tester no-oil method i hele april.

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com