Månedens Krølltopp Profil Mars: @arctic.afro

Månedens Krølltopp Profil Mars: @arctic.afro

Når vi i krølltopp har våre ukentlige møter sitter vi ofte og snakker om ulike profiler vi gjerne vil fronte. Ida, også kjent som @arctic.afro, har sneket seg mer og mer inn i feeden vår på instagram de siste månedene og vi kan ikke si noe annet enn at vi digger det vi ser. Ida er en influenser vi virkelig har tro på som skaper masse innhold om og for krøller😍 Derfor er det så gøy å kunne få lov til å presentere dere for, vår Spring equinox!

Under finner dere vårt intervju med Artic Afro.

Ida, du er månedens profil på krølltopp. Fortell litt om deg selv!

Så kult å bli kåret til månedens krølltopp! Mitt navn er Ida Sonko Løwer, jeg er 32 år gammel, jeg har en mastergrad i religionshistorie fra Universitetet i Oslo, og bor på østkanten av Oslo sammen med kjæresten og sønnen vår på 10 måneder. Å bli mor for første gang kan jeg skrive under på at er en skikkelig game changer. Jeg gjennomgikk en berg-og-dalbane av følelser under graviditeten og da sønnen vår endelig kom til verden ble jeg helt lamslått av hvor høyt det går an å elske et annet menneske. Nå, litt over ti måneder inn i mammatilværelsen har vi begynt å få hverdagsrutinene på plass og de store følelsene har endelig landet litt.

Les også: Instaprofilen alle krølle-foreldere burde følge!

Hva motiverte deg til å bli content creator for krøller? Og hva er viktig for deg å formidle?

For meg spilte representasjon en kjempeviktig rolle for å omfavne krøllene mine. Jeg har ikke tall på hvor mange timer med krøllevideoer jeg har sett på YouTube. Å se andre jenter rocke krøllene sine fikk meg til å få lyst til å rocke mine. Mer krøller i monitor, takk.

I mammapermen fikk jeg lyst til å starte med content creating fordi jeg kjedet meg og trengte et kreativt utløp som handlet om noe annet enn baby. Jeg har tidligere jobbet som journalist og elsker foto -og videografi. Håret forandrer seg for mange under og etter graviditeten. Kan ikke si at jeg opplevde mye forandring, men etter graviditeten opplevde jeg å miste en del hår. Å lage hair content samtidig som man mister håret er litt sånn paradoksalt, men for meg har det vært veldig fint å gi håret mitt den oppmerksomheten det fortjener selv i en periode hvor håret ikke er på sitt beste.

Fortell oss tre ting få vet om deg!

  1. Dro til frisøren for å glatte ut håret mitt permanent med behandlingen straight & shine to ganger i året fra jeg var 18 til jeg ble 27 år, og nå grøsser jeg av tanken på kjemiske behandlinger for å rette ut håret. Den kjemiske lukten av behandlingen var så sterk at jeg alltid fikk litt tårer i øyekroken. Resultatet var semi-rett hår som jeg daglig varmebehandlet med glattetang for at det skulle bli ekstra slett. Håret mitt var så skadet at det knakk av på tilfeldige plasser. Altså hva holdt jeg på med?
  2. Jeg har bodd 15 år i Tromsø, derav brukernavnet arctic.afro! Kompetansen på krøller/afrohår i Tromsø var ganske lav da jeg bodde der. Jeg tror det er litt enklere å være krølltopp i Oslo enn i Nord-Norge, men ting har det med å gå i riktig retning, og jo flere krølltopper vi er her i Norge jo mer kompetanse får vi.
  3. Jeg craver hele tiden box braids! Tror det er fordi jeg liker følelsen av å ha skikkelig langt hår. Braids gir også en edgy look som jeg er svak for. Jeg har en celebrity crush på Zöe Kravitz utelukkende på grunn av flettene hennes.

Hva er det viktigste du har lært på reisen med naturlige krøller?

Sunt hår er fint hår! Håret mitt har aldri vært finere enn etter at jeg sluttet å rette det ut. Krøllete hår har en tendens til å være på den tørre siden, så alt som gjør håret tørrere enn hva det egentlig skal være prøver jeg å unngå.

Krøllete hår er fint i alle anledninger! Etter å ha glattet ut håret over lenger tid tok det meg litt tid til å bli vant til å se meg selv med krøller igjen. Hver gang jeg la inn ekstra innsats for å føle meg fin glattet jeg også ut håret, fordi jeg underbevisst forbant det å være fin med rett hår. Nå har jeg blitt vant til å se meg selv med krøller i alle anledninger og jeg har egentlig aldri følt meg bedre.

Les også: Dette gjør relaxer med håret ditt!

Afrohår byr på masse variasjon! Det er noe av det beste ved å ha krøller, spør du meg! Eksperimenter med ulike håroppsett, ha håret løst med og uten produkter i, gjør en braid out eller en twist out for å manipulere krølleteksturen din, kjør på med en blow out for max volume, definer krøllene med gel for en superdefinert look, gå til en afrosalong og få deg lange lekre box braids, faux locks eller passion twists.

Les også: 12 FLETTESTILER TIL INSPIRASJON!

Ikke sammenlign håret ditt med noen andres! Vi har alle gode og dårlige hårdager. Det kan være lett å glemme da ingen lager hair content på bad hair days. Bruk andre krølltopper som inspirasjon til å flaunte dine egne krøller, og husk at dine krøller er helt unike!  

Hvor kommer inspirasjonen til hår, sminke og klær fra?

Tidlig i 20 årene var jeg ikke like kvalitetsbevisst som jeg er nå, så det gikk mye i trender og fast fashion. Trender er fremdeles gøy å følge litt med på, men nå er jeg mer opptatt av kvaliteten på klær og produkter generelt. «Less is more» og «opposites attract» er ordtak jeg synes fungerer veldig godt på estetikk.

For eksempel passer en sort minikjole fint med flate loafers og en ullcardigan, mens jeans og hvit t-skjorte ser flawless ut med høye hæler og en dressjakke til. Det gjelder også med sminke; heavy øyesminke passer bra med en nøytral fuktighetsgivende leppestift, mens en knallrød leppe komplimenteres best med en lett og nøytral øyeskygge og litt mascara. Når det gjelder håret finner jeg masse inspirasjon i krøllemiljøet på sosial medier! Tror egentlig det viktigste er å ikke ha for mange regler. Hvis du føler deg fin ser du sannsynligvis veldig flott ut for andre også!  

Les også: Jo mer naturlig håret mitt ble, jo mer ble jeg meg selv

Takk for at du tok deg tid til å snakke med oss, Ida🙌🏽

Veit du om en krølltopp som burde bli hedret? Send oss en epost eller en melding på facebook eller instagram.

Dere kan følge Ida videre på hennes Instagram profil @arctic.afro!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com