Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»

Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»

Hva er vel krølltopp uten dere som følger med og leser? Vi elsker når dere deler historiene deres med oss, og her har vi fått lov til å dele en krøllereise fra Eirill som vi tror dere kommer til å like!

Min «CURLEE» hårreise! 

Hei alle sammen, la meg starte med å si at jeg elsker krøllene/bølgene mine! Jeg er opprinnelig fra Filippinene, men født i Norge og hårteksturen har jeg arvet fra kjære pappa. Han har derimot kort hår og resten av familien har rett hår. Dermed ante jeg ikke hvordan jeg skulle ta vare på krølltoppen min! Jeg føler at det er lite representasjon av krølltopper med asiatisk bakgrunn i Norge. Derfor ønsker jeg å dele min «CURLEE» hårreise. Da jeg var yngre lot jeg håret leve sitt eget liv. Det var preget av mye volum, men manglet definisjon og produkter for krøller/bølger. 

Les også: Bruker du riktige produkter for ditt hår?

Senere i tenårene oppdaget jeg Wella hårskum som både fremhevet og holdt krøllene/bølgene mine. For min del førte mer hårskum til flere krøller. På en annen side ble håret meget stivt, men jeg var så tilfreds med krølltoppen min at det gikk fint. Lite visste jeg om scrunch out the crunch. Dersom jeg gredde håret forsvant krøllene og mer bølger dukket opp. For å bevare krøllene gredde jeg heller håret i dusjen og det var lettere med balsam. Ved å føne håret fikk jeg mer volum, men mindre definerte krøller. Dermed var det best å la håret tørke naturlig, men det tok hundre år!

Les også: Slik håndterer du frizzen!

Jeg fikk mange gode komplimenter om håret mitt og omfavnet krøllene/bølgene til tross for lite representasjon. Likevel erfarte jeg også presset om å rette håret. Det var især ved sommerferier på Filippinene. Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider. Jeg skapte derimot også kallenavnet «CURLEE» og krølltoppen ble en vesentlig del av identiteten min. 

Les også: jo mer naturlig håret mitt ble, jo mer ble jeg meg selv

I 20-årene sluttet matbutikkene å selge Wella hårskummet og grunnet yrkesvalg gikk krølltoppen min i dvale. Av hygieniske årsaker måtte håret være oppsatt og dessverre fikk krøllene/bølgene lite kjærlighet. Samtidig har hårfarging ført til mer tørrhet og for å styrke håret har jeg benyttet Olaplex – hair perfector no. 3, det er en pleiende og nærende behandling.

Videre er jeg takknemlig for denne bloggen og gleder meg til å teste Cantu og Shea Moisture produkter. I tillegg lære mer om curly girl metoden og endelig bruke diffuseren. Jeg håper det blir en «dans på krøller»!

Les også: Curly girl-metoden

Takk for at du delte din historie med oss, Eirill!

Har du en historie du har lyst til å dele? Send oss en epost eller en melding på facebook eller instagram.

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com