Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»

Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»

Hva er vel krølltopp uten dere som følger med og leser? Vi elsker når dere deler historiene deres med oss, og her har vi fått lov til å dele en krøllereise fra Eirill som vi tror dere kommer til å like!

Min «CURLEE» hårreise! 

Hei alle sammen, la meg starte med å si at jeg elsker krøllene/bølgene mine! Jeg er opprinnelig fra Filippinene, men født i Norge og hårteksturen har jeg arvet fra kjære pappa. Han har derimot kort hår og resten av familien har rett hår. Dermed ante jeg ikke hvordan jeg skulle ta vare på krølltoppen min! Jeg føler at det er lite representasjon av krølltopper med asiatisk bakgrunn i Norge. Derfor ønsker jeg å dele min «CURLEE» hårreise. Da jeg var yngre lot jeg håret leve sitt eget liv. Det var preget av mye volum, men manglet definisjon og produkter for krøller/bølger. 

Les også: Bruker du riktige produkter for ditt hår?

Senere i tenårene oppdaget jeg Wella hårskum som både fremhevet og holdt krøllene/bølgene mine. For min del førte mer hårskum til flere krøller. På en annen side ble håret meget stivt, men jeg var så tilfreds med krølltoppen min at det gikk fint. Lite visste jeg om scrunch out the crunch. Dersom jeg gredde håret forsvant krøllene og mer bølger dukket opp. For å bevare krøllene gredde jeg heller håret i dusjen og det var lettere med balsam. Ved å føne håret fikk jeg mer volum, men mindre definerte krøller. Dermed var det best å la håret tørke naturlig, men det tok hundre år!

Les også: Slik håndterer du frizzen!

Jeg fikk mange gode komplimenter om håret mitt og omfavnet krøllene/bølgene til tross for lite representasjon. Likevel erfarte jeg også presset om å rette håret. Det var især ved sommerferier på Filippinene. Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider. Jeg skapte derimot også kallenavnet «CURLEE» og krølltoppen ble en vesentlig del av identiteten min. 

Les også: jo mer naturlig håret mitt ble, jo mer ble jeg meg selv

I 20-årene sluttet matbutikkene å selge Wella hårskummet og grunnet yrkesvalg gikk krølltoppen min i dvale. Av hygieniske årsaker måtte håret være oppsatt og dessverre fikk krøllene/bølgene lite kjærlighet. Samtidig har hårfarging ført til mer tørrhet og for å styrke håret har jeg benyttet Olaplex – hair perfector no. 3, det er en pleiende og nærende behandling.

Videre er jeg takknemlig for denne bloggen og gleder meg til å teste Cantu og Shea Moisture produkter. I tillegg lære mer om curly girl metoden og endelig bruke diffuseren. Jeg håper det blir en «dans på krøller»!

Les også: Curly girl-metoden

Takk for at du delte din historie med oss, Eirill!

Har du en historie du har lyst til å dele? Send oss en epost eller en melding på facebook eller instagram.

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Solbeskyttelse for dine krøller: 3 Fantastiske Solkremer for Krøllete Hår og Hodebunn
Mens vi nyter den herlige solskinnet, er det viktig å huske at våre fantastiske krøller ikke er de eneste som trenger beskyttelse. I denne bloggposten skal vi ta for oss saken med solkrem for hodebunnen. Så ta med deg favoritt produktene dine for krøllete hår og gjør deg klar for en reise gjennom tre fantastiske …
Utforskning av de rike tradisjonene med krøllete hårfrisyrer: Ghana og Nigeria
Når det gjelder krøllete hårfrisyrer, er Ghana og Nigeria to land som virkelig skinner med en rik kulturell arv. Disse landene er kjent for sine mangfoldige og fargerike frisyrer som ikke bare viser frem krøllete hårs skjønnhet, men også gjenspeiler tradisjoner, historie og personlige fortellinger til folket. Bli med på en reise gjennom noen av …
Krøllete hårideer for en stilig sommer
Når temperaturen stiger og solen skinner sterkere, er det på tide å fornye din krøllete hårsveis og omfavne sommerens skjønnhet. I denne bloggposten skal vi utforske noen fantastiske hårideer for krøllete hår som vil holde deg kul og chic gjennom hele sommeren👩🏽‍🦱☀️
Fem tips for å ta vare på krøllene dine om sommeren!
Klar for å få sommeren til å krølle seg? Bli med oss på dette sommerlige eventyret, og la krøllene dine få skinne og sprudle av glede! Da er denne bloggposten akkurat det du trenger☀️🌻
En kjærlighetshistorie med vedlikeholdstips om fletter
Åh, fletter! De er som et kunstverk, en krone på hodet som sier mye om vår stil og personlighet. Gjør deg klar for en reise fylt med uhell og hårreisende eventyr når vi dykker ned i verdenen av flettevedlikehold!👩🏽‍🦱

Create a website or blog at WordPress.com