Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»

Eirill: – «Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider»

Hva er vel krølltopp uten dere som følger med og leser? Vi elsker når dere deler historiene deres med oss, og her har vi fått lov til å dele en krøllereise fra Eirill som vi tror dere kommer til å like!

Min «CURLEE» hårreise! 

Hei alle sammen, la meg starte med å si at jeg elsker krøllene/bølgene mine! Jeg er opprinnelig fra Filippinene, men født i Norge og hårteksturen har jeg arvet fra kjære pappa. Han har derimot kort hår og resten av familien har rett hår. Dermed ante jeg ikke hvordan jeg skulle ta vare på krølltoppen min! Jeg føler at det er lite representasjon av krølltopper med asiatisk bakgrunn i Norge. Derfor ønsker jeg å dele min «CURLEE» hårreise. Da jeg var yngre lot jeg håret leve sitt eget liv. Det var preget av mye volum, men manglet definisjon og produkter for krøller/bølger. 

Les også: Bruker du riktige produkter for ditt hår?

Senere i tenårene oppdaget jeg Wella hårskum som både fremhevet og holdt krøllene/bølgene mine. For min del førte mer hårskum til flere krøller. På en annen side ble håret meget stivt, men jeg var så tilfreds med krølltoppen min at det gikk fint. Lite visste jeg om scrunch out the crunch. Dersom jeg gredde håret forsvant krøllene og mer bølger dukket opp. For å bevare krøllene gredde jeg heller håret i dusjen og det var lettere med balsam. Ved å føne håret fikk jeg mer volum, men mindre definerte krøller. Dermed var det best å la håret tørke naturlig, men det tok hundre år!

Les også: Slik håndterer du frizzen!

Jeg fikk mange gode komplimenter om håret mitt og omfavnet krøllene/bølgene til tross for lite representasjon. Likevel erfarte jeg også presset om å rette håret. Det var især ved sommerferier på Filippinene. Normalen var jo rett hår og dermed rettet jeg håret til tider. Jeg skapte derimot også kallenavnet «CURLEE» og krølltoppen ble en vesentlig del av identiteten min. 

Les også: jo mer naturlig håret mitt ble, jo mer ble jeg meg selv

I 20-årene sluttet matbutikkene å selge Wella hårskummet og grunnet yrkesvalg gikk krølltoppen min i dvale. Av hygieniske årsaker måtte håret være oppsatt og dessverre fikk krøllene/bølgene lite kjærlighet. Samtidig har hårfarging ført til mer tørrhet og for å styrke håret har jeg benyttet Olaplex – hair perfector no. 3, det er en pleiende og nærende behandling.

Videre er jeg takknemlig for denne bloggen og gleder meg til å teste Cantu og Shea Moisture produkter. I tillegg lære mer om curly girl metoden og endelig bruke diffuseren. Jeg håper det blir en «dans på krøller»!

Les også: Curly girl-metoden

Takk for at du delte din historie med oss, Eirill!

Har du en historie du har lyst til å dele? Send oss en epost eller en melding på facebook eller instagram.

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Our models got called to the stage as «Queens wearing their crowns so beautifully»
Vi har presentert Miriam for dere tidligere her på bloggen. Denne gangen forteller hun litt om hvordan hun har jobbet med teksturert hår siden, og også om et av de store internasjonale eventene for frisører som fant sted i Amsterdam i høst, som hun var med på. Les vårt første intervju med Miriam her First …
Svensk krølle-stylist lanserer egen «clean and safe» produktserie!
Ingrid Alexandra is a Swedish entrepreneur who recently launched a the hair series For Textured Hair
3 verktøy for å sjekke ingredienser
3 enkle måter å sjekke ut hva og hvilke ingredienser produktene dine inneholder!
Badehetter for krøller, fletter og langt hår!
Dere har sprut og vi svarer. Her er noen badehetter for krøller, fletter og langt hår. Enjoy!
Knockout Noire: Jeg savnet svarte kvinner og større kropper innen burlesque!
Denne gangen snakker vi med den første svarte burlesque artisten i Skandinavia!

Create a website or blog at WordPress.com