Håret mitt knekker, hjelp!

Håret mitt knekker, hjelp!

Å miste hår er normalt, og noe alle uansett tekstur gjør. I gjennomsnitt mister vi mellom 50 og 100 hårstrå hver dag(!). Normalt vil disse hårstråene vokse ut igjen, og kalles da “shedding” på engelsk. Vi snakker ikke om hårtap med mindre disse hårstråene ikke blir erstattet med nye. Merker du at noen av hårstråene i hårbørsten er kortere enn andre? Da opplever du kanskje at håret ditt knekker av. Normalt vil hårstrå som faller av av seg selv være like lange som restene av håret ditt, og ha en hvit dot på enden. Hår som knekker vil ofte være kortere (de knekker jo av) og oppleves tørre og skjøre. Du vil også merke håret ditt er også kanskje mer frizzy enn normalt, ikke føles elastisk (bouncy krøller) og ikke vokser seg langt.

Som en krølltopp kan det oppleves som mye hårtap når man bøster håret etter washday, men husk på at vi ofte ikke børster håret hver dag. Krølltopper, og spesielt de av oss med mye tekstur, er spesielt utsatte for at håret knekker av. Jo tettere og tighte krøllene er, jo større er sannsynligheten for at hårstrående knekker. Krøllene og teksturen hindrer oljen hudebunnen produserer i å nå lengden av håret og endene blir da tørre og kan i verstefall knekke. Er du en eldre krølltopp og begynner å bli grå i håret er du enda mer utsatt for dette. Grått og hvitt hår er ofte grovere og tar ikke opp like mye fuktighet. Hårstråene mister sin elastitet og kan derfor knekke.

Nå har vi snakket om noen av årsakene til at håret knekker, men hva kan vi gjøre for å forhindre det? Her er 5 ting du kan gjøre eller være obs på:

 1. Tid for en hårklipp?
  Det enkleste, og ofte det beste, er å klippe av splitte tupper og starte på nytt. Det er dessverre ikke mulig å reparere splittede tupper. Du kan prøve å legge et plaster på det ved å bruke forskjellige produkter, men når uhellet først er ute, er skaden gjort. Klipp av det skadde håret slik at du slipper at hårstrået splitter seg opp enda lenger opp. Avhengig av hvor høyt opp de splittede tuppene er, kan du kanskje klippe håret kortere gradvis. Rådfør deg med din frisør!

  Se vår liste med frisører her!

 2. Sjampo
  Bruker du sjampo med sulfat? Vasker du håret hver dag? Da har du kanskje svaret på hvorfor håret ditt knekker. Slutt å vask håret ofte, og ikke bruk sjampo med ingredienser som sulfat eller andre ingredienser som tærer på håret. Disse kan tørke ut håret ditt, og strippe hodebunnen for dets naturlige olje og fukt. Forsøk å bytte over til en sjampo med gode ingredienser tilfører fuktighet, eller enda bedre, begynn med pree-poo! Klart at man trenger en ordentlig vask med sulfat innimellom, men ikke gjør dette for ofte.

  Les også: 5 ingredienser du bør styre unna

 3. Fuktighet
  Hårmaske med enten protein eller fuktiggivende ingredienser er ikke forbeholdt spesielle anledninger. Gjør det til en del av din hårrutine, og bli vant til å ha det i håret minst en gang i uken. Krøllete hår er kjent for å være på den tørre siden og trenger all hjelpen det kan få. Fokuser på produkter med shea eller mango butter, aloe vera og vann.
  Under stylingen kan du også benytte L.O.C- metoden for å låse inne fuktigheten du har tilført.

  Les også: Bruker du riktige produkter for ditt hår?

 4. Varme
  Retter du håret ofte? Bruker du en hårføner uten diffuser? Med unntak av å bruke varme når du har på en hårmaske kan gjentatte bruk av høy varme skade håret og føre til at håret knekker av. Unngå å bruke rettetang, krølletang eller hårføner til håret ditt er sterkt nok til å tåle dette. Ikke glem å bruke varmebeskyttende produkter når du først skal varmebehandle håret igjen.

 5. Beskytt håret mot elementene
  Tro det eller ei, klimaet påvirker også håret vårt. Tørr og kaldt klima bidrar til at håret er tørt og kan igjen føre til at det knekker. Nå som sommeren er her er det viktig at du tar like mye vare på huden som håret ditt. Invester i produkuter med UV-beskyttelse og bruk kanskje en hatt hvis du skal være mye ute i sola!

  Les også: Vårstemning: Nå er det turbaner, farger, fletter og fro’s!

Det er viktig å huske på at å miste hår er en normal og naturlig del av livet. På samme måte som cellene i kroppen dør og blir fornyet, dør noen av hårstråene våre og blir fornyet. It’s the circle of life rett og slett!


Huske å følge oss på IG for oppdateringer og giveaways!

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com