Hodebunnens velvære

Hodebunnens velvære

Krølltopper(og co.), la oss snakke om hodebunn! Hvor mange av oss har et forhold til den, og hvor mange av oss vet egentlig hva vi har gjort «galt» når den begynner å gi plager?

I min søken etter hva en sunn hodebunn egentlig er, og hvordan den påvirker håret vårt, kom jeg over en analogi som jeg likte veldig godt. Hodebunnen vår er som en åker, og håret vårt er det som gror på den. Dermed vil gode forhold i hodebunnen ha en naturlig og logisk sammenheng med hvordan håret vårt vokser og har det!

Hodebunnen er, som resten av kroppen vår, dekket av hud. Og er det ikke typisk at det kun er når den gir plager, at vi tenker på at den er der? Irritasjon, kløe, rødhet, flass og hodebunnssopp er noen av plagene vi kan oppleve i hodebunnen, og mange har nok erfaring med en eller flere av dem. Så hvordan kan vi legge til rette for en frisk hodebunn? Her kommer noen grunnleggende tips!

Vask og rens hodebunnen godt!
Dette høres ut som en selvfølge, men allikevel er det mange av oss som har hodebunnsplager som kan komme av at vi ikke renser den godt nok. Huden vår fornyer seg stadig, og kvitter seg dermed med død og gammel hud hele tiden. Hodebunnens døde hudceller kan ligge igjen og tette hårfolliklene. Det vil blant annet føre til det vi kjenner som flass. I tillegg kan det hindre den naturlige oljen fra hodebunnen i å nå ut til håret. Det vil også kunne skape gode vekstforhold for bakterier som kan danne sopp i hodebunnen. Derfor er det viktig at vi er nøye med å vaske hodebunnen godt.

Mange av oss følger «the curly girl method». Det innebærer å droppe sjampo med sulfat i, noe du kan lese mer om her. Men en gang i blant kan det være lurt å bruke en sjampo som faktisk inneholder sulfat, for å få renset hodebunnen ekstra godt! Også kan man ty til en sjampo mot flass så klart! Men jeg liker tanken på å behandle problemet fremfor symptomet, så langt det lar seg gjøre.

Hvor ofte du vasker håret
Hodebunnen trenger å renses godt ja, men alt med måte. Den består av et eget økosystem av bakterier og mikroorganismer i balanse. Vasker vi håret for ofte kan det skape en ubalanse, som ofte kan resultere i tørr hodebunn og kløe. Så dersom du har disse plagene, så kan det være lurt å starte med å redusere hårvask til et par ganger i uken! Gjerne prøv deg litt frem og vær tålmodig. Hodebunnen trenger tid til å tilvenne seg nye rutiner, og kan reagere med å bli det i starten.

Hårprodukter
Hodebunnen til de fleste av oss, tåler som regel de produktene vi bruker på håret og hodet. Allikevel kan det være lurt å vurdere om plager som tørrhet og kløe kan komme av et produkt du bruker. Mange hårprodukter inneholder harde kjemikalier i form av blant annet parfyme! Selv er jeg opptatt av naturlig innhold og lite parfyme og silikoner, når det er mulig å velge bort. Alkoholer kan også virke uttørkende, noe vår skribent Rahiima har skrevet om her.

Vær varsom med oljebruk
Om dere ikke er lei av at jeg prater om olje og hår ennå, (ref: Nå er det no-oil method som gjelder) så bli med videre på det neste jeg har å si. Noen av oss liker å bruke olje i håret, og for de av dere vil jeg tipse om å være obs når det kommer til hodebunnen! Det er ikke kun oppsamlet død hud som kan tett hårfolliklene og porene i hodebunnen. Det samme gjelder for olje! Så dersom du bruker olje i håret, kan det være lurt å sørge for at det kun er håret, og ikke hodebunnen, som smøres inn.
Så vet jeg også at mange av oss er glad i å behandle hodebunnen med olje. Det viktigste er at vi vet hva som funker for oss, så her har jeg absolutt ingen innvendinger. Men til de av oss som gjør det, så er det ekstra viktig med en grundig rens av hodebunnen, for å holde den frisk!

Jeg håper dette var hjelpsomt ❤️ Dere kan når som helst sende ut en melding om det er mer dere lurer på. I tillegg tilbyr vi heart to heart sessions, med tilpasset personlig hjelp, hvis du ønsker det! Book herHa en fin uke, så sees vi på Instagram 🔥🔥🔥

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Krøllete hårpleie for travle foreldre: Tips og triks for å gjøre det enkelt!
Krøllete hår er vakkert, men kan være utfordrende å ta vare på, spesielt for travle foreldre. Mellom skole, fritidsaktiviteter og dagliglivet kan det være vanskelig å finne tid til å ta vare på barnets hår. Imidlertid er det å ta vare på krøllete hår avgjørende for å opprettholde sunne krøller og barnets selvbilde. I dette …
5 vanlige myter om krøller: Vi bryter dem ned!
Dessverre er det fortsatt mange misforståelser der ute om krøllete og afro-teksturert hår, inkludert troen på at det er uprofesjonelt eller vanskelig å styre. I denne posten kan du avlive vanlige myter og stereotyper om krøllete hår og feire dets skjønnhet og "diversity".
Fra “relaxed” til naturlig: En guide for nybegynnere!
Det første trinnet i overgangen til naturlig hår er å ta beslutningen om å stoppe kjemiske behandlinger. Dette kan være en vanskelig avgjørelse for mange. Hvis du vurderer å gå over til "natural hair", kan disse tipsene hjelpe deg.
Slik blir du kvitt flass og kløende hodebunn!
Sliter du med flass og en kløende hodebunn? Da har du kommet til rett sted. Her får du produkter og tips, som hjelper deg for å bli kvitt nettopp dette.
De beste varmeverktøyene for krøller!
Bruker du varme på håret? Nå kan du lese om hvilke verktøy som funker best!

Create a website or blog at WordPress.com