5 tips fra en proff når du skal bleke eller farge håret!

5 tips fra en proff når du skal bleke eller farge håret!

Er du også sånn som har lyst til å gjøre noe nytt med håret hver gang sola titter frem?Lurer du på hvordan det vil se ut om du bleker og/eller farger håret? Og hvordan du tar vare på det i ettertid? Well, so do we!
For å få svar på noen av spørsmålene rundt farging og bleking så har vi valgt å få noen tips fra en proff🙌🏽

Stefie O. Mayazi er utdannet frisør og jobber som «International beauty and grooming professional» i Ghana. Her kommer hun med sine topp tips når man skal bleke/farge håret.

Les også: Krølltopp på reise og Sesongens hotteste accessories🔥

Vær realistisk

Finn realistiske bilder til inspirasjon. Helst av noen som ser ut som deg med fargen du vil ha. Hårtype, hårhelse, lengde og tykkelse spiller også en rolle så prøv å hente inspirasjon som er realistisk. Ofte kommer kunder med eksempler på farger og hårstiler på modeller eller andre som ikke ser ut som en selv. Da er det lett å bli skuffet.

Les også: Møt Steffie O. Mayazi 

Gjør research

Gjør reseach på farger, vedlikehold og prosessen så du vet hva du har i vente. Det er viktig at du spør om konsultasjon for farge eller bleking når du snakker med frisøren slik at dere er på bølgelengde med hverandre. Det er også lurt å finne en som har farget og/eller bleket krøller eller teksturert hår før.

Les også: Månedens profil: Jeg er like vakker med boxbraids eller kort hår🤎

Lytt til fagfolk

Finner du en frisør som du matcher med og stol på dem. De vet hva de snakker om. Følg rådene og tipsene til frisøren din fremfor det du leser på internett. Hvis du får beskjed om at du må vente og pleie håret en stund så er dette tips som burde tas på alvor. Det er også viktig å være ærlig med hva du har gjort med håret tidligere. Feks, om håret er relaxet eller farget fra før.

Les også: Jeg håper du ser håret mitt, selv under hijaben

Tålmodighet og pleie

Mange har lyst til å starte med en gang, men ofte vil frisøren at du skal ta deg tid til å pleie håret eller klippe litt når dere først er i gang for et bedre resultat. Bleking og farging tærer på håret og strukturen (spesielt på krøller), så det er viktig med god pleie med riktige produkter både før og etter behandling. Det er viktig å starte med en god pleierutine i god tid før behandlingen og ikke minst ha tålmodighet. Noen ganger må håret blekes/farges i flere runder for best resultat. Da kan det ta 1-2 uker imellom hver session.

Prøv å unngå å gjøre det hjemme

Ja, det koster å gå til frisør, men det koster enda mer å gjøre en feil som må rettes på eller som ikke kan rettes i det hele tatt.

Tusen takk for bra tips Stefie!

Har du noen erfaringer med farging eller bleking? Del dine tips og tanker i kommentarfeltet 🙌🏽

Følg oss på instagram for å få med deg siste nytt! ❤️❤️❤️

Husk å følge oss på instagram. Der skjer det alltid mye spennende🖤

Les flere innlegg!

Our models got called to the stage as «Queens wearing their crowns so beautifully»
Vi har presentert Miriam for dere tidligere her på bloggen. Denne gangen forteller hun litt om hvordan hun har jobbet med teksturert hår siden, og også om et av de store internasjonale eventene for frisører som fant sted i Amsterdam i høst, som hun var med på. Les vårt første intervju med Miriam her First …
Svensk krølle-stylist lanserer egen «clean and safe» produktserie!
Ingrid Alexandra is a Swedish entrepreneur who recently launched a the hair series For Textured Hair
3 verktøy for å sjekke ingredienser
3 enkle måter å sjekke ut hva og hvilke ingredienser produktene dine inneholder!
Badehetter for krøller, fletter og langt hår!
Dere har sprut og vi svarer. Her er noen badehetter for krøller, fletter og langt hår. Enjoy!
Knockout Noire: Jeg savnet svarte kvinner og større kropper innen burlesque!
Denne gangen snakker vi med den første svarte burlesque artisten i Skandinavia!

Create a website or blog at WordPress.com